Hulphond Nederland

 17 maart 2011 kregen we bezoek van Monique, de pup instructrice van Hulphond Nederland in Noord Nederland.  Het is de bedoeling dat we deze zomer zelf gastgezin worden voor 1 van ons eigen gefokte pups, de pup blijft 12-14 maanden in het gastgezin en gaat daarna naar het opleidingscentrum in Herpen (N. Brabant) voor een aantal maanden, en wordt dan gekoppeld aan een “gehandicapte” , dat kan een motorisch gehandicapte zijn, maar ook iemand die doof is of epilepsie heeft.

Vorig jaar zijn 2 van onze pups naar een gastgezin van Hulphond.nl gegaan en dat gaat heel goed. Het blijft altijd spannend of de pups het ook echt gaan redden als hulphond. Als ze 1 jaar oud zijn worden de heupen, ellebogen en ogen gecontroleerd, dat moet ook echt helemaal goed zijn anders gaan ze niet naar de opleiding in Herpen.

Deze prachtige auto hebben wij dus nog nooit eerder gezien.

24 maart 2011

Ik ben vandaag in Assen geweest voor de 1ste praktijkles, Cenna was ook mee. Er waren 4 kleine pups met hun gastgezin en een aantal gastgezinnen in spe.

7 en 14 april ging de reis naar Herpen, N. Br. naar het opleidingscentrum van Hulphond Nederland, voor de eerste theorielessen.

Cenna ging ook mee, ondanks de lange autorit ( 2,5 uur) en de lange theorieles (ruim 3 uren) heeft ze zich keurig gedragen. Maar toen juf Karin enthousiast de zogenaamde pupjes ging  roepen kwam Cenna wel heel enthousiast aanrennen. Cenna mocht mee omdat we de reis combineerden met een kennismakingsbezoek bij dekreuen.

Dinsdag 7 juni gaan we weer naar Assen voor een praktijkles. Het was ’s morgens nog niet zo warm gelukkig, Cenna heeft vrolijk meegedaan ondanks 6,5 week dracht, ze is al duidelijk zichtbaar gegroeid. Die kleine pups zijn toch wel erg schattig hoor.

Er gaan waarschijnlijk 3 van onze pups naar een gastgezin voor Hulphond Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *