Donya 13 – 14 maanden

24 augustus Vandaag is Donya alweer 13 maanden, gewicht  nog 29 kg,  op showtraining vinden ze  Donya te mager worden, dus maar weer wat meer voer geven, dat vindt Donya helemaal niet erg! Ongeveer 2,5 week ook macaroni toevoegen aan de voeding, tot de clubmatch van 15 september.

27 augustus Een dagje naar mijn ouders in Echten.

’s Avonds door naar de hondenschool in Jutrijp, Cenna ook mee dus, Cenna lag tijdens de training rustig te wachten / kijken. Na de training mee naar binnen, daar mocht ze  als oude bekende wel los, ze corrigeerde een labrador reu van 12 mnd. enkele malen keurig.

4 september

Het blijft nog steeds prachtig zomerweer, bij ons in de wijk zit er helaas al een poos blauwalg in de vijvers. Vanmiddag bij de Groene Ster in LWD gewandeld en gezwommen.

Zondag 8 september

Workshop: Geluid uit door Inge van Harte in Sebaldeburen. We hoorden over de basisprincipes van geluidloos communiceren. Wat vertelt je hond allemaal met zijn lijf en wat ziet hij als hij naar jou kijkt? De rust ervaren van het werken met lichaamstaal. De uitdaging om eens kritisch naar je eigen gedrag te kijken. Welk effect heeft jouw gedrag op je hond? Hoe kun jij je eigen gedrag zo aanpassen dat je hond gewenst gedrag gaat vertonen? We hebben ook allerlei oefeningen gedaan. Het was een leerzame en leuke middag.

9 september

Vanmiddag kwam Joke uit Bolsward op bezoek met hun hulphond pup Frans, 3,5 maand oud. De kennismaking met Cenna verliep rustig, de kennismaking met Donya verliep iets wilder, dat had ik ook wel verwacht, na een poosje gingen ze samen een trekspelletje doen met een knuffel of een touw, toen ze flink moe waren gingen ze verplicht slapen.

Zondag 15 september Regionale Clubmatch NLV in Almere.

Gisteren heeft het erg veel geregend maar vandaag blijft het droog, afwisselend bewolkt en zonnig en ong. 17 gr, helemaal prima. Het was een lange dag, 7.30 uur vertrokken en 17.00 uur thuis. We waren ’s middags om 13.30 uur pas aan de beurt, bij de Jeugdklas teven, 21 stuks. De keurmeester is Mw. Jenny King uit Engeland, ze neemt alle tijd voor elke hond.

Donya is als 3de aan de beurt

keurig staan

betasten is niet favoriet bij Donya

nog heel lang staan

wachten duurt lang

Donya doet goed haar best, het lopen gaat goed, tijdens het lange staan wordt ze een beetje afgeleid door Cenna; Chris komt dichtbij foto’s maken maar hij heeft Cenna ook nog bij zich, dat is niet handig dus. Donya scoort een ZG Zeer Goed met een heel mooi keuringsverslag. Dik tevreden dus.

18-22 september: 60 jaar Agrarische Dagen in Franeker

Er is van alles te doen in de stad en Donya gaat regelmatig mee. Jaarmarkt, kermis, grote kinderboerderij met “aparte” dieren erbij (kalfje, ezel met veulen, grote eenden, grote en kleine lama’s) en veel kinderen dus, brandweerspuit, kinderspelen, allerlei  muziek, officiele opening met veel spektakel, na afloop van de opening bleek dat er helemaal geen honden bij mochten (in het park), oeps…….rommelmarkt, heel veel en hele grote trekkers en allerlei landbouwvoertuigen en een prachtig en uitgebreid  slot-vuurwerk. Donya is wel vuurwerk-proof. Toen Donya vorig jaar amper 8 weken oud was ging ze ook al in de rugzak mee naar het vuurwerk. Ze had toen meer belangstelling voor al die mensen om ons heen dan voor het vuurwerk. Ze had van te voren thuis ook al vaak een cd gehoord met o.a. vuurwerk-geluiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *