Donya 12 – 13 maanden

24 juli vierde Donya haar 1ste verjaardag. We waren op vakantie in Engeland – Ierland, 21 juli – 7 augustus, voor het eerst met de camper en voor het eerst een hond mee op vakantie. Donya heeft zich de hele vakantie echt voorbeeldig gedragen, echt super. Donya weegt 29 kg.

Op de boot van Hoek van Holland – Harwich, ong. 6,5 uur varen, ging Donya in de kennel op de boot. Het zag er keurig uit en je mocht er zo vaak naar toe gaan als je zelf wilde. Er zat wel een grote hond naast die steeds ontzettend zat te blaffen. Maar Donya bleef rustig.

Op de 1ste camping in Colchester wemelde het van de konijnen, dat was natuurlijk erg interessant, en de keuteltjes smaakten ook wel! Op de camping zit Donya steeds aan een lange lijn,  dat gaat prima.

DSC07241

De volgende dag was een lange reisdag naar Beddgelert in NW-Wales, het was erg warm, net als in Nederland op dat moment,  Donya lag steeds languit te pitten. Ze was zomaar gewend in de camper, ze vond het denk ik wel gezellig.

24 juli – Donya vierde haar 1ste verjaardag in Snowdonia, een bergachtig gebied in NW-Wales, met een stoomtreintje langs het meer en daarna een flinke wandeling terug. ’s Avonds uitrusten in de pub in het dorpje Beddgelert. We ontdekken dat Gelert een hondje was. Hij moest op de baby passen toen de baas op jacht ging. Bij thuiskomst lag er overal bloed, de baas was zo boos dat hij het hondje neerstak, maar bij inspectie in het huis bleek dat het kleine hondje de wolf had gedood die de baby wilde pakken. Er is nog steeds een graf in het dorp van het dappere hondje Gelert.

Als we overvaren naar Ierland,  Holyhead – Dublin, gaan we vol goede moed naar de kennel, maar dat valt erg tegen, benches vies en kapot, dus Donya gaat terug naar het autodek, in de bench in de camper, wel spannend om dat voor de 1ste x uit te proberen, maar na 4 uurtjes blijkt het allemaal oke.

Zelfs in het nogal hond-onvriendelijke Ierland wist onze Donya wel harten te veroveren. Je ziet er erg weinig honden, ze mogen bijna nergens mee naar binnen en vaak ook niet eens op het terras! Het lijkt of veel mensen bang voor of vies zijn van honden.

Deze beide foto’s zijn gemaakt in het drukke centrum van Dublin. Donya vindt de zandsculptuur hond Sandy wel heel erg gek, maar de maker probeert haar steeds dichterbij te lokken.

De living statues vinden het wel leuk om met Donya op de foto en hebben duidelijk moeite om hun lachen in te houden.

Een groot park in het centrum van Dublin.

Donya mocht zelfs mee in de open dubbeldekker met de stadstour (2 uren) door Dublin.

Zwemmen in de Ierse Zee bij Bray.

Even verderop in Killiney, over het muurtje naar beneden gluren in de haven.

Cliffs of Moher, West Ierland, aan de Atlantische Oceaan.

We rijden de Ring of Kerry, 180 km, prachtige route langs de kust, helaas plenst het de hele dag.

Een Ierse bal gescoord.

We gingen totaal 4x met de boot, na de slechte ervaring met de kennel in Holyhead is Donya op de reis van Rosslare – Fishguard en Dover – Duinkerken ook in de bench in de camper gebleven.

Pitton Cross, Zuid-Wales, de camping ligt vlakbij de kust, maar je moet over meerdere hekken klimmen en over heel veel stenen lopen!

Een coastwalk bij de White Cliffs of Dover.

Een super tevreden Donya, de 2de week van de vakantie werd Donya voor de 1ste x loops, ruim 12 maand oud, maar ook dat verliep prima.

Deze 1ste vakantie samen met hond is echt uitstekend verlopen.

Dinsdag 13 augustus zijn we verder gegaan met de training Sociale Huishond. Donya als echt loops teefje met 4 reuen op training (de rest was nog met vakantie) ohoh, maar het ging prima.

Vrijdag 16 augustus gaan we weer verder met showtraining.

Zondag 18 augustus 1ste Clubshow Kynospirit Sebaldeburen.

Helaas vooral in de ochtend een paar buien, maar toen wij om 12.15 uur aan de beurt waren scheen de zon. Yes!

Donya kan al best lang netjes blijven staan. Zowel de handler als de hond kunnen punten verdienen, 1,2 of 3 per onderdeel. We scoren vooral op de 2! Donya wordt zelfs BOB, hahaha, ze is de enige Labrador Retriever…

Dat betekent wel dat we in de loop van de middag in de erering moeten aantreden bij rasgroep 8, nou dat is ook een hele belevenis. Dan wordt Donya 3de. Er waren vandaag 86 honden verdeeld over heel veel rassen, ook veel rassen met 1 of 2 deelnemers, zelfs een rasgroep 11, rasloze honden. Er waren 4 rassen van rasgroep 8!

22 augustus   

Vanmiddag gingen we op bezoek bij Dick en Aukje in Groningen, zij waren het gastgezin van onze Gijs vorig jaar, Gijs is de broer van onze Gaia, Gijs is tijdelijk weer terug bij hun, Gijs wordt waarschijnlijk Veteranen PTSS  (hulp) hond. Donya en Gijs kenden elkaar nog niet maar ze waren al snel enthousiast aan het spelen.

Vanavond gingen we op “kraamvisite” bij onze Djoke in Groningen…ze hebben sinds kort 2 kittens, ze zijn nu 8 en 10 weken oud. Zowel voor de poesjes als voor Donya een bijzondere kennismaking…Donya wilde er maar meteen op af maar de poesjes gingen zich meteen verschuilen, de lapjeskat Mars onder de lage bank en het rode poesje Ginger op de hoge krabpaal, het duurde tijden voor er weer beweging in kwam. Ginger durfde veel meer dan Mars, toen Ginger en Donya eindelijk bij elkaar in de buurt kwamen begon Ginger met een hoge rug heel hard te blazen, Donya schrok enorm en ze hield de rest van de avond gepaste afstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *