Donya 10 – 11 maand

Vrijdag 24 mei

Vandaag is Donya alweer 10 maanden oud, ze weegt al 29,4 kg! Met 10 maanden krijgt de pup weer minder voer. Ik wil ook vooral niet dat ze te zwaar wordt.

Zaterdag 25 mei

Workshop Hersenwerk voor honden 1 door Inge van Harte in Sebaldeburen, het was erg leuk en leerzaam.

  • Tijdens de workshop maken we kennis met uiteenlopende hersenkrakers en hapsnap spelletjes. Je hond wordt op allerlei manieren uitgedaagd.
  • Tussen het werken door krijgt het baasje theorie. Je leert hoe je de hond zo goed mogelijk kunt begeleiden in het hersenwerken. Wat doe je wel en wat juist niet. Wanneer gebruik je hersenwerk en waarom.
  • Als baas ga je zelf ook aan de slag. Je leert zelf hersenkrakers te maken van de meest simpele materialen.

Je kunt leuke spellen maken van afval materiaal, fietsband, autoband, spijkerbroek, lege flessen en bakjes en wc rollen etc. De ballentent was erg trek. Donya vond het ook leuk om een lus of een knoop uit een spijkerbroek te halen waar uiteraard een snoepje in verstopt zat.

De hond wordt van al dat nadenken wel heel erg moe!

Waarom Hersenwerk? Hersenwerk stimuleert en ontspant. Het heeft een enorm positief effect op het geestelijk welzijn van de hond. De rol van de baas is bijzonder: de baas biedt aan, ondersteunt en begeleidt. Dit samenspel heeft een nog mooiere relatie tot gevolg!

28 mei

Het is eindelijk eens (een paar dagen!) een beetje mooi weer, het badje opgezocht  voor Donya, ze staat er eerst een poos naast en speelt met de bal in het water maar na een poosje gaat ze er zelf toch ook maar in. Cenna vindt het ook wel verfrissend.

1-2 juni

Naar Terschelling!

Donya zit aan dek even flink te blaffen als er een andere boot langszij komt…?! In dit koude en natte voorjaar hebben we 2 dagen lekker weer getroffen.

Zondag 16 juni

Donya loopt haar 1ste show op de Clubmatch van de NLV in Bennekom.

Oeps, tja, daar sta je dan, met 55 teven in de ring.  Jeugdklas teven 9-18 maanden.

Gelukkig besluit de keurmeester dat iedereen uit de ring moet tot hij/zij aan de beurt is. Dat is mazzel, want Donya vindt dat nog best moeilijk om zich rustig te gedragen als er andere honden in de buurt zijn…..ik vind het zelf ook wel spannend. We zijn al als 6de aan de beurt, op alfabet, de D van Donya.

De keurmeester is Zoltan Kiss, een Hongaar, hij komt heel vriendelijk en rustig over. We hoeven alleen maar een triangel  te lopen, waarschijnlijk omdat de groep zo groot is, Donya loopt eerst even te snel en daarna bijt ze nog even in de showriem…..gebit bekijken gaat goed. Betasten doet de keurmeester bij veel honden nauwelijks. Donya blijft best wel goed en lang staan. Uitslag: Zeer Goed, daar zijn we heel erg blij mee!

We hebben ook supporters vandaag, Tamara met haar ouders en broertje Ty, die in opleiding is voor hulphond. Hoezo even poseren?

Halfzusje Doutzen 15 mnd  is er ook met haar baasje Barry (ook de eigenaar van vader Dante). Doutzen wint de 1ste plaats bij de Jeugdklas teven.

17 juni

Nog even op bezoek bij mijn ouders  in Echten voor vaderdag, was gisteren. De dames zitten aan het spit ivm de doorgaande (drukke) weg.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *