Donya 8 – 9 maand

Zondag 24 maart

Vandaag is Donya al 8 maanden oud, ze is echt al groot. Toen we in februari terug kwamen van wintersport en ik haar 10 dagen niet  had gezien dacht ik voor het eerst, he, wat is ze al groot! Ze weegt nu  26,3 kg.  Met 15 % minder voer groeit Donya nu toch wat minder snel. De lente is begonnen, op de kalender tenminste, maar buiten is het erg koud, vooral met die harde wind erbij.

26 maart

Ons patientje is nog niet echt wakker.

27 maart

De pleisters zaten er vanmorgen nog wel op maar het verband was verdwenen…Donya mag alleen even plasstop in de tuin en verder rust.

28 maart

Voor controle naar de dierenarts, hij is tevreden, het ziet er goed uit. Donya mag 10 minuten wandelen aan de riem. Ze moet zich heel rustig houden, tja, dat is lastig, maar het valt me 100 % mee want binnen is ze echt heel rustig, terwijl ik niet het idee heb dat ze er echt last van heeft. Buiten is het wel opletten, vooral als we andere honden tegenkomen. Omdat Donya het verband eraf haalt krijgt ze een soort rubberen beenhoes die met een band en klittenband om de buik vast zit, dat scheelt een stuk, maar na een week is de hoes toch wel een beetje korter geworden!

2 april

Controle na 1 week, gaat goed.

8 april

Controle na 2 weken. Donya ging al  meteen na de OK weer op de poot staan, dat is een goed teken. Donya krijgt vandaag voor het eerst hydrotherapie, 15 minuten, een dichte bak met daarin een lopende band en er kan water toegevoegd worden, de hond loopt in een tuigje zodat hij wel steeds dezelfde kant op loopt. Hoe sneller de band loopt en hoe meer water in de bak hoe zwaarder het wordt. Donya vindt het eigenlijk meteen de eerste keer al leuk. Ze mag ondertussen met een tennisbal spelen. Donya doet het  heel goed. Door deze therapie dwing je de hond om de poten goed neer te zetten, gewoon buiten kun je meer sjoemelen wat het beste voelt.

 

Donya mag 15 minuten lopen aan de lijn.

12 april

2de hydrotherapie, nu 30 minuten, hierna om de week.

Zondag 14 april

In overleg met de dierenarts gaan we wel naar de ringtraining dag van NLV in Avenhorn, dat had ik een poos geleden al opgegeven, het was redelijk weer, we hebben niet alles meegedaan maar best veel wel, het was  erg leuk.

De medaille was verdiend met deelname. Ik had mijn kenneljasje aan en een zwarte spijkerbroek,  2 dikke minpunten voor de keuring, nou ja, we kwamen ook om wat te leren toch….

16 april

In overleg met de dierenarts en de hondenschool doen we wel mee met een combi vervolgcursus, 5 lessen, gehoorzaamheid, doggy dance en behendigheid. Donya mag niet springen en ze moet zich een beetje rustig houden met de andere honden, dat blijft nog wel moeilijk voor Donya. We kunnen best veel dingen wel mee doen, en het is ook een leuke afleiding voor Donya want ze verveelt zich wel een beetje.

18 april

Vanmorgen 4de hydrotherapie en 5de Puppy begeleiding. Hier kwam ook ter sprake dat Donya zich wel een beetje verveelt, we kregen een tip voor  hondendenkspellen, dat hebben we thuis bekeken en iets besteld. Ik ben benieuwd. Goed nieuws, Donya mag tot 30 minuten lopen, mits het goed gaat.

19 april

De prullenbak in de kamer gebruiken we alleen voor oud papier, ik leeg hem regelmatig want Donay vindt het wel moeilijk om daar af te blijven. Toen ik vanmorgen even boven was, was Donya in de kamer, de prullenbak was leeg, maar toen ik weer beneden kwam lag de vloer bezaaid met papiersnippers…..Donya had een boek gepakt uit de boekenkast en was al bij blz 40…..Hoezo vervelen?

 

De eerste echte zwemles, nou ja zwemles, ik gooi de bal voor Cenna in het water en Donya zwemt er gewoon achteraan.

 23 april

2de combi vervolgcursus. We oefenen vooral met volgen zonder trekken, blijft lastig, en behendigheid, de springoefeningen slaan we over. Thuis oefenen met VOLGEN aan de slappe lijn en TRAP met het bierviltje voor de flyball-bak .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *