Donya, 7 – 8 maand

24 februari

Vandaag is Donya alweer 7 maanden oud, ze weegt ong 25 kg.

25 februari

Ahum, Donya wordt nog een dure kostganger….Vandaag moest mijn auto voor de APK, alles prima mevrouw, maarre………wat blijkt, Donya kon in de kofferbak bij de achtergordels die tussen de inkeping van de bank en de buitenwand van de auto hangen en heeft daar meerdere malen op liggen kauwen, dat zie ik natuurlijk niet….maar de auto kwam daardoor niet door de keuring,  eerst nieuwe gordels. Ik zei nog, laat maar zitten die gordels, want er zit bijna nooit iemand achterin, maar die vlieger ging helaas niet op!

Vanavond bij de vervolgcursus gingen we een poos lopen in de kring op de maat van muziek, steeds een ander tempo, dat was best leuk. Daarna ZIT of AF in de kring en dan moest 1 pup met zijn baasje er tussendoor slalommen. Daarna gingen we nog een half uurtje meedoen met de behendigheidsgroep, we kregen per 2 instructie van een gevorderd baasje, de meeste pups vonden het wel heel leuk. We deden meerdere hoog, band, tunnel, duiker, paaltjes, breed. Toen Donya uit de tunnel kwam ging ze meteen in de spurt naar de oudere honden toe, maar ze was gelukkig niet de enige die dat deed…..zelfs de paaltjes ging wel aardig, aan de riem hoor!

26 februari

Vanavond naar showtraining, het was een grote groep ivm de show in Groningen komend weekend, al eerder in overleg met Gabrielle besloten dat wij daar nog niet aan mee gaan doen.

28 februari

Vanmorgen ging Donya gezellig mee naar de stad, ik ging eerst kleren passen, Donya is dan best wel rustig in de winkel. Daarna gingen we naar de dierenwinkel, die blijft toch wel de grote favoriet.

1 maart

Keet, het zusje van Donya, komt vanmiddag 10 dagen logeren, ik ben heel benieuwd hoe dat zal gaan?

Oke dan, wat een drukte die 2 dametjes, ze houden uit zichzelf nooit weer op, wat een energie….zowel binnen als in de tuin als wanneer je gaat lopen. Een aantal malen verplichte rust in de bench, Donya ligt binnen no-time te snurken, maar Keet moet nog wel even wennen hier en doet wat haze-slaapjes.

Met een beetje geduld lukt het zelfs om een onbewogen foto te maken.

2 maart

Vanmiddag met zijn allen een rondje door het Franeker bos, ook een poosje los, gaat goed. Ze zijn wel iets minder druk dan gisteren…..

4 maart

De dames vinden het wel moeilijk om elkaar met rust te laten, regelmatig even apart, in de kamer of in de gang, alleen of met Cenna. Dat vinden ze dan ook wel prima. Donya kruipt regelmatig even in de bench, dat doet ze anders niet zo vaak.

Vanavond wel naar vervolgcursus geweest, les 7. We gingen eerst buiten aan de lijn en daarna aan de lange lijn VOLG, dat vinden de pups best moeilijk als er andere pups / honden  in de buurt zijn. Binnen moesten we  laten zien hoe de oefening plaats-terug plaats was gelukt, Donya deed echt heel goed haar best! Knap hoor. Daarna kregen we weer een nieuwe oefening, LAAT DAT, met iets wat geluid maakt de hond leren dat hij iets niet mag pakken, te beginnen met  de brokjes op de grond.

Vorig jaar met hulphond leerden we de oefening GENOEG, ik denk dat ik dat ga oefenen ipv LAAT DAT.

Donya kent inmiddels al veel commando’s maar ze vindt het nog erg moeilijk om dat dan ook wat langer vol te houden….bv bij volg…..

We hadden thuis ook de paaltjes (6 stuks in de tuin) goed geoefend.

Donya loopt zo nu en dan raar met haar voorpoot, ws groeipijn? Dat was me ook al opgevallen voor Keet kwam. Advies: eerst minder voer proberen en kijken of het dan verbeterd, het heeft te maken met de Calcium opname in de botten. Misschien doet het ook wel pijn en kruipt ze daarom maar in de bench? Dat is ook een reden om ze toch wat meer uit elkaar te houden.

5 maart

Het was vanmiddag heerlijk weer. Lekker in de tuin spelen.

Vanavond naar showtraining. We waren maar met zijn 3-en, dus lekker veel aandacht! Als handler moet je het tempo aangeven, maar ja wat is het rastypische tempo? Je loopt rondjes, met elkaar en alleen, een driehoek en een recht op en neer en dan moet je haaks op de juf- de  keurmeester de hond in stand zetten. Donya kent het commando STA al goed, maar dan staat ze nog niet zoals het hoort voor de keuring. Die goede stand hebben we vanavond ook veel mee geoefend. Betasten door iemand anders vindt Donya nog wel een beetje gek. Tandjes kijken gaat goed, we waren een poosje geleden thuis ook begonnen met tanden poetsen, dat gaat prima, die tandpasta schijnt ook best lekker te zijn!

6 maart

Vandaag is het ook heerlijk lenteweer. Een hele poos in de tuin gespeeld. Chris hoeft voorlopig niet te grasmaaien?

 

Aan het eind van de middag gaat Keet met Cenna aan de wandel.

7 maart

Vanmorgen was het weer een stuk frisser, we hebben een flinke wandeling gemaakt door het Franeker bos,  zowel Keet als Donya was bijna de hele tijd los. We kwamen nog best veel honden tegen maar dat ging best goed. En na thuiskomst liggen de jongedames heerlijk te dromen in de bench.

Vanmiddag liepen we langs de vijver, de dames mochten ook los, maar Donya kan het sinds kort soms niet laten om even in de sloot te stappen.

Keet & Donya

8 maart

Ik had vanmorgen voor mezelf 2 bosjes tulpen meegenomen, bloemen houden van mensen nietwaar, maarre, honden houden ook van bloemen? Vanmiddag stonden Keet & Donya elk bij een ander tafeltje met een tulp in de bek… Donya heeft buiten ook al wat sneeuwklokjes gegeten en in de bloemenwinkel probeert ze ook regelmatig om een bloemetje mee te pakken.

De dogs, alle 3, hebben vanavond de hele avond lekker in de kamer liggen slapen, zonder “geklier”.

9 maart

Tja, het lenteweer is alweer op, regen en koude wind erbij. Toch een poos naar het bos geweest, de honden hebben  niet veel last van kou en regen en gingen lekker rennen, maar wat waren ze vies toen we thuis kwamen.

Zondag 10 maart

Vanmiddag ging Keet weer naar Soest, ik denk dat alle 3 de honden wel even bij moeten komen van de logeerpartij, het was heel leuk maar ook heel intensief.

De oefening GENOEG had Donya supersnel door. Eerst oefenen met brokjes in de hand en later met brokjes (en nog later met stukjes brood) op de grond. Donya  loopt er liefst met een grote boog omheen, zo van, ho, daar mag ik niet aankomen.

11 maart

Vandaag overdag gewerkt, in verhouding werk ik veel vaker op avond en in  het weekend. Dat vind ik voor de dogs ook wel handig.

Vanavond naar vervolgcursus les  8. We kregen te horen welke oefeningen bij het examen horen. Dus flink blijven oefenen thuis. Maar thuis, vooral binnen, kent Donya bijna alle oefeningen heel goed, maar op training doet ze het dan niet altijd, daar is ook wel erg veel afleiding natuurlijk.

We gingen in rondjes langs en door elkaar lopen en nog een oefening, DRAAIEN, de pup loopt in rondjes om je heen.

12 maart

Vanmorgen de 4de Puppybegeleiding bij de dierenarts. De assistente heeft ook naar het lopen gekeken, maar het viel niet echt op. Donya heeft een klein kaal plekje op de neus, hoe komt ze daar nou weer aan???

14 maart

Vanavond naar showtraining, hier loopt Donya ook niet goed, voor de eerste keer eigenlijk. Maar ik krijg de afgelopen week wel heel tegenstrijdige adviezen. Donya is in deze onbekende groep, (donderdagavond, inhalen) wel heel rustig. Ze kan ook al steeds beter STA en blijven staan, maar een gewone sta en een goeie sta voor de keurmeester is toch wel andere koek. Het betasten en tanden bekijken gaat ook steeds beter.

15 maart

We zouden vanmiddag naar showtraining maar helaas is de juf ziek.

18 maart

Vanavond vervolgcursus, les 9. Buiten volg en volg met lange lijn, dit gaat een stuk beter dan de vorige keren. Zit, af, de paaltjes, de houten band en voor het eerst de grote wip, de 1ste keer vindt Donya de wip erg eng, maar de 2de keer gaat het al beter. En een uitgebreidere uitleg over het examen, dat is op 8 april.

19 maart

We hadden vorige week toch maar een afspraak gemaakt met de dierenarts ivm het met tussenpozen raar lopen, ik had het idee dat ze last van haar rechter pootje heeft. Onze dierenarts is ook orthopeed dus daar heb ik veel vertrouwen in. Helaas blijkt het toch geen groeipijn te zijn. Donya heeft ws door een stomp trauma, wie, wat, waar en wanneer??? een klein breukje opgelopen bij haar rechter elleboog, jammer, jammer. Afhankelijk van de stand en de acties heeft ze dus meer of minder last. Het advies is om het botstukje zsm via een kijkoperatie te verwijderen. Dat bot zou dan weer aan moeten groeien. Nou dat is natuurlijk een dikke tegenvaller. In 1ste instantie kon ze na 3 dagen al ingepland worden maar dat werd uiteindelijk na een week.  Ze heeft lijn-rust, dus niet meer rondrennen in het bos of in de tuin, maar wel wandelen aan de riem en wat medicatie. Ik leg haar ook wel eens extra in de bench. En binnen doen we wel oefeningen voor training.

22 maart

Vanmiddag voor meerdere  weken afgemeld voor showtraining.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *