Donya 6-7 maand

24 januari 2013

Vandaag is Donya alweer een half jaar oud. Ze weegt ruim 22 kg. Vandaag mocht Donya samen met Cenna een dagje bij mijn ouders logeren zodat Djoke en ik  een toertocht konden schaatsen in Giethoorn. Toen heit kort na ons vertrek met Donya wilde gaan wandelen wilde ze in eerste instantie helemaal niet mee naar buiten?

Zondag 27 januari

Het begint in een keer flink te dooien, weg sneeuw, weg ijs. Veel geoefend vandaag binnen.

28 januari

We gingen vanmorgen naar showtraining. Goed oefenen met STA en vooral BLIJF STA, bij STA de kop omhoog en de staart kwispelen. Donya moet toch echt ophouden met bijten in de showlijn. De handler weet ook nog niet zo goed wat het rastypische tempo is, mag iets sneller en grotere stappen, doe vooral enthousiast!!! De komende tijd gaan we regelmatig aan de wandel met de showlijn ipv de gewone riem en dat helpt goed om er aan te wennen.

Vanavond naar vervolgcursus. We gingen volgen met linksom draaien als de pup begint te trekken.We deden ook een beetje behendigheid, 2 sprongen (hoog) en een houten band. En de beginselen van doggydance, twist en turn (linksom en rechtsom een rondje draaien).

31 januari-10 februari

ivm onze vakantie mag Donya een dikke week logern bij mijn zusje op de boerderij, ze heeft zich prima vermaakt en het is heel goed gegaan.

11 februari 

Vanavond vervolgcursus, alternatief linksom, als de pup begint te trekken, en als de pup weer naast je loopt links voor hem langs draaien in de oorspronkelijke richting. 8-je, wissel, kom voor, aan de voet, linksom en rechtsom draaien, AANDACHT.

18 februari

Donya was vanmorgen een poosje alleen in de tuin, eigenlijk voor straf, maar ja, ze vermaakt zich natuurlijk prima…. opeens ging de deurbel, de buurvrouw vertelde geschrokken dat Donya in de sloot lag?! Er lag zelfs nog een beetje ijs in de sloot, koud dus. Donya heeft waarschijnlijk gespeeld in de “klimop” die over de grond groeit  maar die ook een eindje over de sloot hangt zonder ondergrond dus, en tja, dan zak je er door. Maar door de walbeschoeiing kan ze er zelf niet uitkomen, dus maar snel de helpende hand toegestoken en binnen lekker droog gewreven. En voorlopig effe niet alleen in de tuin spelen!

Vanavond vervolgcursus. Plaats, terug plaats bv met de doos of met de riem als plaats, in combinatie met kom voor en aan de voet. Rollen. De flyball bak ging moeizaam, niemand had het bierviltje bij zich waarmee we thuis hadden geoefend.

19 februari

Vanavond showtraining. Er valt nog veel te leren voor de handler, je mag niet inhalen en niet bv stampen met je voet omdat de pup helemaal niet oplet, want je maakt wellicht de andere pups /dogs aan het schrikken… Je mag de riem ook echt niet gebruiken als correctie…

22 februari

De afgelopen 2 weken hebben we niet veel geoefend want ik was echt niet fit, Donya was daardoor ook wat van slag, want die deed ook van alles wat niet mocht. Ze sprong boven op me als ik eens even op de bank lag en als ik in de luie stoel zat sprong ze zomaar op schoot? Het rollen hebben we wel geoefend maar Donya wil / durft  het echt niet? Tot mijn verbazing trekt ze opeens een stuk minder aan de lijn, nou, dat is wel erg prettig, want ze wordt onderhand wel erg sterk. Soms loopt ze zelfs een heel stuk braaf mee.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *