Donya 5 – 6 maand

24 december

Vandaag is Donya al 5 maanden oud, de tijd vliegt om, ze weegt al 18,8 kilo.

25 december

 

26 december

Een hele reisdag vandaag. We gaan eerst naar mijn ouders bij het Tjeukemeer waar Cenna een dagje mag blijven, we lopen een rondje langs het Tjeukemeer, nou ja, zover kom ik dus niet met Donya: als we weglopen loopt Chris al een eindje vooruit met Cenna en Donya geeft een enorme ruk aan de riem en  is los en ze rent naar Cenna toe, ik schrik flink maar ben ook wel boos…vervolgens blijft ze de hele wandeling trekken aan de riem en loop ik dus tig keer weer achteruit, dus het meer heeft Donya vandaag niet gezien!

Daarna gaan we naar oma in de Betuwe want die is vandaag jarig, er is veel visite, maar daar is Donya heel rustig en ze heeft wel 3 uren geslapen in de reisbench, terwijl ze in de auto ook al een flinke poos heeft geslapen.

’s Avonds via het pontje over de Rijn even langs mijn zusje in Wageningen, op het pontje gaan we even uit de auto, Donya vindt het wel interessant allemaal. Daarna gaat de reis weer langs mijn ouders om  Cenna weer op te halen. Donya is niet lastig in de auto, ze zit wel eens even rond te kijken maar de meeste tijd slaapt ze.

28 december

Cenna en Donya mogen allebei mee naar vrienden in Vught. Zowel de reis als bij hun in huis gaat prima. We gaan wandelen op de Vughtse hei.

29 december

Vanmorgen 11de les basiscursus, we oefenen met VOLG: als je rechtsom draait moet de hond links blijven volgen, Donya neemt dan graag de “binnenbocht”, verder alles blijven oefenen thuis.

31 december Oudjaar

Er wordt al 2 dagen flink geknald in de buurt, Cenna en Donya zijn er gelukkig niet bang voor. Vanmiddag gingen we naar Groningen, eerst even wandelen door de stad en daarna naar Djoke haar nieuwe huis, in Groningen het nieuwe  jaar inluiden dus. Bij hun in de wijk wordt ook flink geknald. Tegen 24.00 uur krijgen de dametjes allebei een kauwstaaf en die is toch echt veel interessanter dan het geknal buiten.

1 januari 2013  Allemaal een Gelukkig Nieuw jaar gewenst

kerstkaart 2012-3 in Word

Tegen de avond mag Donya alweer mee, we gaan naar onze jarige Thijs in Leeuwarden. Ivm de komst van Donya moet er toch wel even flink opgeruimd worden op Thijs zijn kamer……

2 januari

Vanavond 12de (en laatste les) basiscursus, we doen mee met de groep die na ons is gestart, ze zijn bij les 5 en met 6 pups. Donya vindt al die pups prachtig en luistert niet echt naar mij….. als we buiten oefenen aan de lange lijn is ze bijna door het dolle heen. Tot mijn verbazing doet ze daarna de oefeningen, ZIT-WACHT-HIER  en AF-BLIJF wel keurig, ook buiten en ook aan de lange lijn met de andere pups erbij. We doen ook  AF en dan moet je over de pup heen gaan staan, Donya blijft gewoon lekker liggen. Een dominante pup zal bij deze oefening juist niet blijven liggen.

Thuis oefenen met een DOOS op de grond, de pup moet in de doos gaan staan/zitten. En de oefening TRAP, met een bierviltje op een cd, eerst op je hand en later op de grond, de pup moet zijn voorpoot er op zetten en dan zeg je TRAP. Dit is alvast een oefening voor Flyball.

We mogen nog 2 lessen meedoen met deze groep.

3 januari

Donya zit vandaag weer giga te trekken aan  de lijn, deed ze gisteren ook al bij Chris. Misschien is het ook allemaal wel wat te druk geweest de afgelopen week met visites en het vuurwerk er nog bij…….

Vanmorgen ijverig geoefend met de DOOS en TRAP, dat ging al best goed.

4 januari

Vandaag het hele spul weer vlooien/tekendruppels (in de winter 1x per 6 weken).

5 januari

Vandaag vieren we Thijs zijn verjaardag in Franeker, voor de familie, lang niet iedereen is er maar het is erg gezellig, Donya is best wel rustig en speelt met de kinderen.

7 januari

Vanavond een extra les basiscursus, het volgen aan de lange lijn gaat weer hopeloos, maar de oefeningen gaan prima?!

8 januari

Vanavond onze 1ste  les ringtraining, voor het showlopen, in Sebaldeburen. Het was een heel ontspannen les, voor Donya is alles vrij nieuw. Ik wil me goed voorbereiden voor een show/tentoonstelling, waar een keurmeester het exterieur beoordeeld, per leeftijd en  per ras. Vanavond waren er maar 2 pups, maar meestal zijn er 6-8 honden per groep.

Je leert om, als koppel van handler en hond, netjes in de rij in STA wachten, rondjes te lopen in een groep, als pup en handler mooi heen en weer lopen en in een driehoek lopen, zonder te  bijten in de riem, Donya….(ipv de gewone riem gebruik je hier een showlijn, dun touw). D e pup moet zo mooi mogelijk meelopen in het ras-typische tempo. Keurig STA voor de  keurmeester, laten betasten en gebit tonen. Je leert ook wat de minpuntjes zijn bij jouw hond en wat juist de goeie punten zijn, en die goeie punten moet je proberen te benadrukken bij de show! Er valt nog genoeg te leren dus. Dit wordt voorlopig een wekelijks uitje!

9 januari

Vannacht heeft Donya veel geblaft, dat doet ze nooit, enkele malen buiten gezet, maar dat hielp niet echt, vandaag overdag zat ze zowel buiten als binnen overal te plassen, ze kon wel een blaasontsteking hebben?

10 januari

Vannacht was Donya rustig, maar het plassen binnen is niet over, dus een bezoekje aan de dierenarts, we moesten wel urine meenemen, oke….Donya kan redelijk op commando plassen dus met een kombord lukte het eigenlijk best goed om de urine op te vangen. De urine zag er heel helder uit maar er zat toch wel bloed in onder de microscoop, bact. niet eens, Donya krijgt een antibiotica kuur en een pijnstiller voor de blaaskrampen. De pijnstiller is een zoet drankje, Donya vindt het heerlijk, en na de eerste dosis is het plassen binnen meteen over, dus het werkt wel voor  de blaaskrampen.

12 januari

Pup-terugkommiddag

Beide broertjes, Santos & Ty, zijn van de partij, zus Keet is helaas afwezig. Het was een hele gezellige middag. Santos woont in Pesse, DR. en Ty woont in Nijmegen.

Het is best wel lastig om een foto te maken zonder bewegende delen….

Wandelen in de wijk.

Ty

Santos & Donya

Ty & Donya

14 januari

Vanavond de laatste les basiscursus. Donya is in de kantine en bij de theorieles best wel rustig. We kijken naar een filmpje waarbij Andre van Duin bij Martin Gaus komt om zijn hond oefeningen te leren als blinde geleide hond omdat hij zijn hond dan aan zijn broer kado kan doen, het is erg grappig. Buiten met het oefenen aan de lange lijn is het weer hopeloos….Daarna gaan we binnen oefenen met de Flyball bak, dat vindt Donya wel leuk.

18-19 januari

Juca komt logeren, Donya is al een stuk rustiger, en Juca dus ook, het  logeren gaat dus ook een stuk relaxter.

Het begint weer flink te vriezen. In de rest van Nederland heeft al flink gesneeuwd afgelopen week maar bij ons in het Noorden nog niet.

21 januari

Het sneeuwt nu ook in het Noorden, jammer van het mooie schaatsijs…..De dogs vinden de sneeuw prachtig, maar ze weten niet meer zo goed wat tuin, straat of stoep is. Cenna snoept best veel sneeuw, Donya doet dat gelukkig nauwelijks.

Ondanks het slechte weer toch naar training in Jutrijp, de 1ste les van de Vervolgcursus, Blijf b(l)ij. Het volgen zonder trekken staat op nr 1. We gaan dit nu oefenen met linksom draaien als de pup naast je loopt en omgekeerd linksom als de pup al voor je loopt. Een opdracht uit de doggydance: twist en turn: de pup staat links naast je en moet rondjes draaien linksom = twist en als de pup rechts naast je staat rondjes draaien rechtsom = turn.

22 januari

Vanmorgen 3de puppybegeleiding bij dierenarts in Sneek. We hebben urine meegenomen voor controle en het is helemaal schoon, joepie. Het linkeroor is een beetje vies, de oogjes zijn een beetje rood, eerst niks aan doen, Donya staat soms wat breeduit op de voorpootjes, even in de gaten houden.

Vanavond weer naar ringtraining, nu er meer honden zijn vind Donya het wel moeilijker om de aandacht bij het baasje te houden! Het bijten in de lijn wordt al minder. Het staan is voor Donya nog geen show staan, maar dat komt nog wel. Het betasten door een vreemde, een medecursist, vind Donya nog wel een beetje gek. Het netjes op en neer en in een driehoek lopen vergt nog wel enige oefening.

23 januari

Er is vannacht sneeuw gevallen, geen dik pak, maar toch. De dogs vermaken zich prima.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *