Donya, week 13

16 oktober

Vandaag is Donya al weer 12 weken oud, weer tijd dus voor een bezoekje aan de dierenarts voor de 3de pup vaccinatie. Ze krijgt ook meteen de rabies vaccinatie, die is 3 jaar geldig. Donya staat, zit of ligt heel relaxed op de tafel. Alles oke. Donya weegt nu 11 kg.

Vanmiddag in de stad kwamen we een pitbull pup tegen van 8 weken, Donya is erg enthousiast, de pitbull wat minder…

18 oktober

Vanavond mocht Donya mee in de auto naar Hurdegaryp voor een gespreksgroep. Ze heeft bijna de hele avond mooi op haar eigen kleedje liggen slapen..

19 oktober

Vanmorgen heeft het nog flink geregend maar rond de middag was het zowaar 19 gr. Heerlijk. Lekker buiten spelen/zitten.

Donya loopt regelmatig op het randje langs de sloot of ze komt met een flinke snelheid aangerend richting de waterkant, maar tot nu toe, afkloppen, ging het steeds goed. Maar nu het vandaag opeens 19 gr. is krijg je toch de neiging om haar even een zwemles te geven, wie weet…

Even bijkomen.

20 oktober

Vanmorgen 3de les puppycursus. ZIT en AF gaan uitbreiden, dus niet meer elke keer belonen maar met interval en steeds langer ZIT of AF voor een beloning. Theorie over de voeding. Buiten oefenen met de tunnel en HIER, dat is heel leuk.

Vanavond mocht Donya mee naar het werk, ze heeft het grootste deel van de middag/avond geslapen, ze vindt het nu wel prima in de reisbench.

Zondag 21 oktober

Als we ’s middags gaan wandelen mag Cenna zwemmen, Donya staat ongeduldig  op de kant te springen….

22 oktober

Cenna geeft nog steeds haar kauwstaaf af aan Donya, maar Cenna heeft dan dus wel erg snel die van Donya opgesmikkeld, daarna gaan ze dan samen verder met die van Cenna.

Tijdens het wandelen ook geoefend met de clicker, voor niet trekken aan de lijn en voor opkijken naar /aandacht voor de baas, het werkt wel! Vanvond had Donya diarree, ze heeft vast buiten iets geks gegeten, want ze snuffelt wel veel. Gelukkig is het de volgende dag ook al weer over.

23 oktober

Vandaag heeft mijn vriendin Carla de hele dag op de dametjes gepast, het was even een dolle boel samen met Juca en Cenna. Eerst maar even uitrennen in de tuin dacht Carla, maar dat ging al net zo dol, toen Donya even alleen in de tuin, maar die was al door het dolle heen, binnen notime lag ze bij Carla in de sloot…ze leek niet echt geschrokken en ze probeerde echt wel om te zwemmen, Carla heeft haar er weer uitgevist. Bij Carla is de scheiding tuin en water veel onduidelijker dan bij ons, maar bij beide kan de hond er niet zelf uitkomen door de walbeschoeiing.  Gelukkig heeft Donya een week geleden net haar 3de vaccinatie gehad.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *