Donya, week 11

2 oktober

Vandaag is Donya al 10 weken oud, ze weegt al 9,1 kg. Ze kreeg vandaag de ontwormkuur van 10 weken. Nu hoeft het pas over 2 maanden weer.

Onze puppy cursus begint komende zaterdag 6 oktober, maar we zijn al druk aan het oefenen natuurlijk. Donya “kent” de woordjes zit, af, hier, (kom maar), goed zo, plasje doen, nee en bah, zit voor het eten. Soms moet ze wel even denken, zo van, wat was dat ook al weer, maar dan doet ze het alsnog. Maar dat ze iets thuis en in de tuin kent betekent nog niet dat ze dat ergens anders altijd al kan. Maar het is leuk om te zien hoe snel ze iets leert.

Iedere pup heeft wel iets waarvan je denkt, dat wil ik niet…..Donya eet haar eigen poep op, althans dat probeert ze, nou dat wil ik dus echt  niet……We hebben zelf iets bedacht en het lijkt te werken. Donya was nog niet zo gewend aan beloningen met voer. Als ze gepoept heeft moet ze gaan zitten en dan krijgt ze een lekker brokje, dan kan ik de poep opruimen. Het leert heel snel, want als ze nu heeft gepoept dan gaat ze alvast zitten om haar brokje in ontvangst te nemen. Nu maar afwachten of  het blijft werken.

4 oktober

Vandaag weer aan de wandel  op de geluidswal. Het was een mooie dag tussen al die regendagen in. Toen ik de filmpjes thuis zat af te spelen kwam Donya meteen in actie!

5 oktober

Vanmorgen regende het dus alleen maar, en hard ook.  Nadat ik boodschappen had gehaald en alles in de berging had gezet haalde ik Donya uit de bench. Terwijl ik aan het opruimen was scharrelde zij dus rond. Toen ik terugkwam vanuit de keuken in de berging had Donya een doosje druiven uit de tas gehaald en zat daar heerlijk van te snoepen, ze had er al heel wat op! Ach ja, dat arme kind is denk ik erfelijk belast want moeder Cenna is ook dol op fruit.

Zaterdag 6 oktober

Vandaag gaan we voor de eerste keer naar de puppycursus, het begint om 11.00 uur in Jutrijp, vlak bij Sneek. 6 lessen.

Er waren 4 pups, een Duitse Herder kruising Ayla, een Jack Russel Jack en een Chihuahua Coco, die is echt heel klein, en Donya dus. De eerste les was bijna alleen maar theorie en uitleg over de clicker, maar dat heb ik voor Cenna ook geleerd. De pups worden van zo’n les, van al die indrukken dus, erg moe, Donya sliep tot 18.30 uur.

8 oktober

Vandaag serieus aan de gang met de theorieles en het oefenen met de clicker, Donya snapt de bedoeling al heel snel, ze kent de commando’s ZIT, AF, HIER al aardig goed dus dat kunnen we ook al mooi met de clicker verder oefenen.

Vanmiddag gingen we op de fiets naar het dierenparkje bij de PZ. Donya vond  alle dieren nog niet echt leuk…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *