Donya, week 9

18 september 2012 1ste middag/avond alleen, nou ja alleen….

 De benchtraining, met deurtje open en de pup erin leggen als hij slaapt op de grond, is nog niet zo’n suc6, Donya springt er elke keer weer uit…Maar voor ’s nachts of als je eens even weg/naar boven  moet is dat ook niet haalbaar.

19 september

Ahum, tot mijn grote verbazing heeft Donya vannacht, de eerste nacht alleen, een flinke poos geprotesteerd, ze wilde niet gaan slapen in de bench, en ook vandaag overdag heeft ze meerdere keren langere tijd zitten protesteren in de bench. Ik kan me toch echt niet herinneren dat Cenna of Gaia dat ook hebben gedaan. Oke, daar moeten we even doorheen….Ondanks het vele protest, en dus weinig slapen zou je denken, is de bench nog keurig schoon en droog. Dat is toch wel heel knap.

Lekker spelen met mamma en Elmo ipv met de andere pups.

Donya kreeg vandaag haar 4de ontwormkuur, met 8 weken.

We gingen aan de wandel rondje Oevergast en aan het eind van de morgen wat verder, samen met Cenna. Donya loopt dan zelf (ergens) 10 minuutjes en zit de rest van de wandeling in de rugzak. Dat is heel leuk en zo kun je wat verder weg, maar het wordt ook al binnenkort te zwaar om haar te “sjouwen”. We zijn toen wel kletsnat geregend trouwens. Ik was van plan om vanmiddag op de fiets naar de markt (Agrarische Dagen, feest in Franeker) maar het was niet echt lekker weer en Donya was volgens mij doodmoe  van het vele protesteren, dus maar thuis blijven, ze heeft bijna de hele middag geslapen.

Vanmiddag/avond duurde het protest gelukkig maar kort.

20 september

Chris gaat vanmorgen al heel vroeg weg, 5.00 uur, dus dan wordt Donya natuurlijk wel wakker, even een sanitaire stop in de tuin, eten,  en weer in de bench? Nou dat lukt ook nog tot 7.30  uur.

’s Morgens is de bench weer schoon, dus het schotje er maar uit, dan heeft ze wat meer bewegingsvrijheid. We maken een paar keer een korte wandeling, Donya loopt al heel mooi mee aan de riem, maar als je haar los meeneemt loopt ze ook niet zo ver weg. Als we de ronde lopen over de vlonder door de grote vijver en over het pad op de geluidswal bij de snelweg, dan zet ik Donya even met de billetjes op het stenen muurtje, meestal nog in de rugzak, en dan zie je en hoor je….. al dat verkeer voorbij racen.

21 september

Het slaapt overal fijner dan in de bench? Nou, vandaag heeft Donya ook heel wat uurtjes zonder protest geslapen in de bench.

Vanavond ging Donya mee naar de stad, in de auto, nog steeds feest in Franeker. We keken een poos bij het ringsteken, paarden met sjezen of koetsen, en de ruiters in mooie oude klederdracht, applaus (daar schrok Gaia nogal van). Daarna liepen we over de kermis, een hoop kabaal dus. Na een kopje koffie in de stad gingen we weer naar huis. Donya liep  zelf van het parkeerterrein naar het centrum en terug, verder zat ze de hele tijd in de rugzak.

22 september

Vanmorgen gingen we in de rugzak op de fiets naar de de stad. AD vrij-markt: veel mensen en veel (kleine) kinderen, en ze willen allemaal graag Donya aaien, een springkussen. Veel muziek, de kerkklokken, koffiedrinken bij de kerk met orgelmuziek, harmonie orkest met weer applaus. Trekker en- heftruck-behendigheid, helicopters, naar de HEMA, ….Donya schrikt nergens van. Andere/vreemde honden springt ze zo op af, maar ze schrikt wel als ze gaan blaffen. Donya liep een klein stukje over de markt. Donya doet ook wel eens even een dutje in de rugzak.

Vanmiddag via de kortste weg wandelen in Franeker Bos, ook weer allerlei soorten honden ontmoet. Heen en terug in de rugzak, in het bos even struinen.

En vanavond nog een keer in de rugzak op de fiets naar de stad, voor het slot van de AD, het vuurwerk. Donya vindt het allemaal wel prima geloof ik, ze heeft de CD: Help ik ben bang voor enge geluiden, o.a. vuuruwerk, ook al heel vaak gehoord de afgelopen weken. Na afloop nog een klein rondje over de kermis en even buiten bij een kroeg iets drinken, er is veel lawaai, van de kermis en keiharde disco muziek. Thuis valt Donya als een blok in slaap. Chris gaat nog een DVD Lord of the Rings kijken, nou dat is ook erg veel vreemde geluiden, maar Donya tilt alleen haar kopje op als er een hond blaft…

Zondag 23 september

Vanmorgen gingen we over het fietspad langs de snelweg naar het Franeker Bos. Ook weer allerlei honden ontmoet. Een paard in de wei stond bij het hek, een poosje bij gekeken. Zowel het paard als Donya bleef heel rustig, ze zat wel in de rugzak. Cenna mag zwemmen en Donya kijkt op de kant toe.

Eigenlijk zijn de eendjes leuker dan die boten.

Vanmiddag met de auto naar Harlingen, in de haven gekeken bij de boten, er komen grote zeilschepen vanaf de Waddenzee de haven binnen varen, dat kost wel enige stuurmanskunst, het varen door de haven en door de bruggen, maar je ziet ze dus echt heel dichtbij.

We konden zelfs nog even  buiten zitten op een terrasje. Ik had voor beide dames een kauwstaaf(je) meegenomen. Donya pakt de grote van Cenna af, Cenna vindt het wel goed, ze zal wel denken: voordat Donya die op heeft….Maar als Cenna het staafje van Donya pakt is het binnen 2 tellen op, dus die maar even weg gelegd. Even later genieten ze elk van hun eigen staafje.

Donya heeft vanavond een hele poos geslapen in de bench, daarna speelde ze een hele poos met een  piep-bal in de kamer. Chris keek weer Lord of the Rings met al die vreemde geluiden, maar het maakte Donya niks uit.

24 september

Toen we vanmorgen om 7.00 uur beneden kwamen was Donya nog in rust, knap hoor. Ik was al vroeg aan het huishouden, stofzuigen, Donya bleef er heel rustig bij zitten. Wat ik mij herinner van Cenna en Gaia, die sprongen in het begin allebei als een wilde om de stofzuiger heen….Halverwege het stofzuigen iets nieuws proberen. (nepbot, touw met plastic). Als ik aan het dweilen ben is Donya redelijk af te leiden met een speeltje.

Het heeft vandaag veel geregend met harde wind, toen we vanmiddag gingen wandelen banjerde Donya vrolijk door de plassen en ze ging er gewoon midden in zitten.

Vandaag de reisbench in de kamer gezet, om er vast wat aan te wennen. Donya loopt er wel eens in en uit en ze speelt er wel heel even  in maar ze blijft er niet in liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *