Gaia naar Herpen, 6 augustus 2012

Maandag 6 augustus  2012  Afscheid

Vanmorgen waren we al vroeg op pad om voor 10.30  uur in Herpen te zijn.  We kregen onder de koffie een duidelijke uitleg wat het programma is voor de 1ste week en voor het komende half jaar. Ik zat er vooral over in dat Gaia niet genoeg beweging en aandacht zou krijgen en te vaak  zonder speelgoed in de kennel moest zitten, maar die angst is wel weggenomen. Elke hond  krijgt een vaste trainster en er zijn in de kennel dag en nacht hondenverzorgers aanwezig. Er zijn vrijwilligers die met de honden gaan fietsen. Na de koffie mochten de nieuwkomers ( Guus, Gijs, Gwen en Gaia) spelen op het grasveld, het was  de bedoeling dat wij tijdens het spelen weg zouden gaan. Zodat de hond dat niet zo in de gaten heeft….Dat voelt wel een beetje dubbel hoor…Je kon goed merken bij het spelen dat Gijs en Gaia elkaar goed kennen. Gaia komt ws samen met  Gwen in een kennel.

MAH06394   Filmpje spelen Herpen

We kregen nog een kop koffie en een leuk presentje als bedankje. Monique was er ook, dat hadden we helemaal niet verwacht. Na 1 dag krijg je bericht hoe het gaat en daarna mag  je zo vaak als je wilt contact opnemen om te horen hoe het gaat, over 3 -4 mnd is er zelfs nog een knuffelmiddag. Gaia haar trainster hebben we helaas nog niet gezien omdat  zij deze week met vakantie is, Marlies.

Toen we alle spullen uit de auto hadden gehaald die we weer in moesten leveren ging de reis weer richting het Hoge Noorden.

Ik zal Gaia vast erg missen, het was een heel intensief  jaar maar het was ook heel gezellig doordat ze overal mee naar toe ging.

Maar doordat we nu pups hebben (2 weken oud) heb ik misschien niet eens zoveel tijd om haar te missen, vooral omdat we zelf ook een pup willen houden, een teefje uiteraard, hopelijk een goede opvolger voor moeder Cenna.

Er zouden ook van dit nestje weer 2 pups naar Hulphond.NL . Maar omdat er zoveel pupjes overleden zijn de eerste week  (5 van de 9) gaat er nu 1 pup, een reutje, naar Hulphond.NL . Dan zijn er 5 pups van Cenna actief voor Hulphond.NL. Geweldig toch!

7 augustus

Trainster Joyce belt om te laten weten dat de eerste dag en nacht prima is verlopen. Gaia ligt heel relaxed op haar veldbedje en speelt heel leuk met de andere honden. Ze eet goed.

13 augustus

Trainster Marlies belt om even kennis te maken en te laten weten dat het goed gaat met Gaia. Gaia kijkt al meteen heel veel naar Marlies als ze bezig zijn! Vanmorgen hebben ze al geoefend buiten met meelopen naast de scootmobile, ging goed. De commando’s die Marlies haar vroeg voerde  Gaia netjes uit. Vorige week is Gaia al gesteriliseerd, ze lijkt er geen last van te hebben, dat was nog niet gebeurd omdat Gaia misschien fokteefje zou worden.

Klinkt positief allemaal. Afgesproken dat we ong. per 3 weken contact hebben. Tenzij er eerder vragen of bzh zijn.

7 september

Vanmorgen belde trainster Marlies. Het gaat heel goed met Gaia. Ze is lief en komt makkelijk over.

Gaia is al mee geweest aan de rolstoel naar het park, er is water, fietspad en paarden, Gaia vindt alles oke. Toen Marlies haar los liet om te spelen bleef ze mooi bij haar wachten….Gaia je MAG spelen ????

Er is geoefend met  ‘”tuck”” , met de bek aan de touwtjes trekken die aan kastjes, deurtjes, laatjes, deuren etc. hangen om ze open te doen. Gaia had het principe snel door. In het trainingscentrum is een soort huiskamer waar allerlei spullen staan om mee te oefenen. Gaia liep wat rond en ze dacht zeker,  o kijk, er zit ook een touwtje aan de wasmachine, en ze trok zonder problemen de deur van de wasmachine open.

Het volgcommando “push”, met je neus de laatjes en deuren weer dicht duwen,  vindt Gaia nog wel een beetje moeilijk.

De zorgboerderij stond ook op het programma, de lama was nu niet meer nieuw, met de 9 mnd test zijn we daar ook geweest, maar er was een “liliputter” koe en dat vond Gaia wel erg gek, ze is niet bang maar het is wel duidelijk dat ze dit een heel vreemd beest vindt.

Gaia is in een grote en in een kleinere plaats meegeweest naar het centrum, winkelen, Beuningen en Uden, in het grote centrum liep ze wel wat te snuffelen, dat mag eigenlijk niet.

Er wordt ook al veel geoefend met apporteren, met spullen, dat kon Gaia thuis ook al heel goed met speeltjes en de voerzak. GET IT – IN DE HAND.

Zoals het nu lijkt gaat het zo goed dat Gaia ws eerder aan een client wordt aangeboden, dat ze dus geen half  jaar over de opleiding doet.

Ivm andere trainingen van Marlies krijgt Gaia een nieuwe  trainster, Wendy.

24 september, trainster Wendy belt.

Het gaat heel goed, tucken, licht aan-uit doen, push is nog wat lastig. Gaia is wel een snuffelaar…ja dat wist ik…….ik noemde haar weleens mej. Speurneus….Vandaag was Gaia een poos los geweest en had lekker gerend, maar daarna naast de rolstoel moest ze opeens acuut poepen, ze “HING” echt  in de rem en ging onder het lopen naast de rolstoel nog poepen……? Waarschijnlijk wordt Gaia in november al gematched > aangeboden aan een client!

11 oktober Knuffelmiddag in Herpen.

Na een omweg via mijn ouders en mijn zusje om Cenna en Donya even onder dak te brengen, was ik toch keurig voor 13.15 uur in Herpen. Na even wachten kwam trainster Wendy met Gaia aanlopen, ik twijfelde nog even of het Gaia wel was want ik wist ook niet wie Wendy was! Maar toen Wendy zei: ik heb hier een vriendinnetje voor jou en ik vervolgens Gaia riep, toen kwam Gaia vol enthousiasme aanstormen, dat was wel erg leuk.

Wendy vertelde hoe het ging, het gaat dus erg goed. Gaia gaat komende maandag al op match bezoek bij een client in Zeeland, deze client heeft al een hond maar die hond mag met pensioen, de client zijn eerste eis, voorwaarde, voorkeur…was dat het een erg lieve hond moest zijn!!! Ik kreeg een korte demonstratie van wat Gaia geleerd heeft, laatjes en deurtjes open en dicht doen, een deur open, dicht doen, het licht aan, uit doen, de wasmachine open doen en leeghalen, Gaia was wel wat afgeleid door mijn aanwezigheid geloof ik….

Filmpje   PUSH en TUCK   MAH07315       MAH07319

Als de match goed gaat volgt er na een paar weken een trainingsweek, 6 clienten met hun nieuwe hond en 2 trainsters oefenen en wonen dan de hele week samen, en ook om elkaar te leren kennen.

Daarna mocht ik Gaia 2 uurtjes meenemen naar het bos, Herperduin, om lekker samen te wandelen, het was prachtig weer dus dat troffen we, we hebben zelfs nog even ergens op een terras gezeten in het herfstzonnetje.

15 oktober   Gaia gaat op match bezoek in de polder in Zeeland.

17 oktober

Maandag ben ik op Match bezoek geweest met Gaia bij Andreas in Zeeland. Een client die al eerder een hond van ons heeft gekregen. Maar deze hond gaat met pensioen (en zal bij vrienden van Andreas gaan wonen).

Erg aardige man. Kan weinig tot niks met zijn handen. Dus Gaia kan erg veel voor hem betekenen. Hij is niet altijd even snel met een koekje pakken of aansturen met de stem, daarom past Gaia zo goed bij hem! Gaia nam alle tijd en was echt meer dan zoet! Hij vergat te belonen met stem tijdens de wandeling (Hier wordt hij ook nog in getraind, hij is natuurlijk zijn oude besje gewend) maar ondanks dat, bleef Gaia met volle aandacht met hem mee lopen! Zag er geweldig uit. Andreas houdt van lange afstanden rijden door de polder met de hond. Wat Gaia vast geen probleem gaat vinden ! Haha.

Gaia zal veel kunnen doen voor Andreas, zichzelf aanlijnen, waarbij ze met haar pootjes op de voetenplank zal moeten gaan staan. Met apporteren moet zij hier ook op gaan staan en het apport goed ver achter op schoot neer leggen. En zo zal zij nog meerdere dingen voor hem kunnen gaan doen. De match leek meer dan goed!

Gaia zal met een E.T. (Externe Training) geplaatst worden. Omdat Andreas zo ver weg woont en weinig energie heeft is de TW(Trainingsweek) voor hem niet haalbaar. Wanneer de E.T. zal starten is nog niet bekend. Zodra ik hier meer over weet zal ik weer contact met je opnemen. Met vriendelijke groeten, Wendy, Training

25 oktober

Onze HN pup Ty was vanavond op TV in het  programma HartvanNederland, late editie. Aan het einde van het programma was onze Gaia ook nog even in beeld.

3 december

Vandaag kreeg ik een berichtje uit Herpen:

Gaia  is klaar. Ze beginnen 6 december met haar training bij Andreas thuis. Zij zal daar meteen blijven. Dat is het plan. Altijd even afwachten hoe dit verloopt. Vanaf het moment dat Frank van Heumen (een clientenzorgtrainer) begint met de training, neemt hij de verantwoording van Gaia op zich. Dus ik zal dan niet meer het aanspreekpunt zijn. Jij zult vanuit hun unit horen hoe het verder gaat met Gaia. Ik vind haar een topper. Ik denk dat zij Andreas heel gelukkig gaat maken.  Groeten, Wendy.

24 december

Frank heeft gebeld. Het klikt goed. Gaia is rustig en meegaand. Maar de handfunctie van Andreas gaat erg achteruit. Dat betekent dat Gaia begin januari ongeveer een maand terug gaat naar Herpen om te leren hoe ze zichzelf moet aan – en uitlijnen, wat ze dan daarna niet (bv onderweg) op eigen initiatief mag doen….Spannend hoor. Door de slechte handfunctie is het voor Andreas ook moeilijk om beloningen te geven, dat moet voor  Gaia nog wel erg wennen.

30 januari 2013

Ik werk op de afdeling fondsenwerving van Hulphond Nederland en ik ben op zoek naar pupfoto’s van Gaia.

Dit omdat ik deze naar de sponsor (Ladies Circle Nederland) wil sturen. Zou jij mij foto’s kunnen mailen?

Misschien leuk om te weten dat Gaia door deze sponsoring de naam “Lady” voor haar naam heeft gekregen. Ze heet nu dus Lady Gaia. Leuk toch?
De cliënt noemt haar natuurlijk nog gewoon Gaia.

Groetjes,

Kim Venhorst
Fondsenwerver

23 februari

Het gaat goed met Gaia in Herpen… wat is het toch een slimme meid!  Ze leert zo snel !  Ze gaat de tweede week van maart weer terug naar Andreas.

16 november 2013 Na af en toe mail contact met trainer Frank gaan we (eindelijk) naar Herpen voor de officiele overdracht. Toch wel een beetje spannend hoor.

Maar het is een hele gezellige middag. Gaia herkent me meteen, gelukkig wel.

We hebben afgesproken om contact te houden, maar dat zal vooral via de mail zijn voorlopig, Andreas woont nl wel erg ver weg, in Zeeland, in de buurt van Terneuzen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *