Week 6

28 augustus, dag 36

De pups zijn al weer 5 weken oud. Het witte reutje weegt al 4290 gr, de andere 3 pups wegen tussen 3600 en 3800 gr. Cenna is al heel wat afgevallen, ze weegt nu 31,8 kg, voor de dracht was ze zeker 32 kg. Er zit ook nog wel wat gewicht in het melkfabriekje, terwijl de pups nog maar heel weinig bij haar drinken.

De afgelopen nacht sliepen de pups voor het eerst in de berging, dat ging prima. Ze waren overdag al meerdere malen een poosje in de berging geweest. Ze zijn nu afwisselend in de berging, op het terras, in het hek in het gras, vooral ’s avonds los in de kamer of nog eens even in de werpkist.

De pups krijgen ook geen gewelde brokjes meer, ze eten al een paar dagen zelf de brokjes en daar weten ze wel raad mee, het witte reutje heeft altijd als eerste het bakje leeg en gaat dan buurten bij de anderen. Ze moeten dus ook zelf water drinken uit een bak, dat was eerst nog wel een beetje onwennig, ze dronken toch liever bij Cenna, maar alles went.

29 augustus, dag 37

De  pups  gaan nu toch wat meer op ontdekkingsreis, ze verstoppen zich overal en ze slapen overal.

30 augustus, dag 38

Vandaag werden de pups weer gewogen. Het gele teefje weegt  precies 4000 gr, het blauwe reutje weegt 4220 gr, het groene teefje weegt 4320 gr en het witte reutje blijft de koploper met 4760 gr.

 Er zijn vele mooie slaapplekjes.

31 augustus, dag 39

Vanmorgen ben ik met de dames naar Gabrielle geweest in Sebaldeburen/Kynospirit, om ze te keuren.

 De kleine bench paste zowaar in mijn auto als ik de bank opklap, de reis naar Sneek op dag 2, voor groen dag 1, weten ze denk ik niet meer, dus dit was de 1ste autoreis. De dames zaten tot LWD te piepen, toen dacht ik, wat ruik ik, POEP? Nou het rook wel zuur dus ik dacht ze hebben zeker overgegeven. Bij Goutum gestopt bij de pomp, nee hoor, allebei gepoept, en alles eronder gesmeerd, schoongemaakt en doorgereden, daarna waren ze de verdere heen- en terugreis stil, slapen dus.

Bij Kynospirit was Gabrielle net klaar met een les showtraining, dus eerst maar koffie. De pupjes bleven braaf in het blauwe kratje zitten.

 5,5 week is nog wel heel jong om een pup te keuren, maar het is wel gelukt. Gabrielle vond het zelfs moeilijk om te zeggen welke ik het beste kon houden. Er zijn wel een paar verschillen. Ik heb zoveel mogelijk opgeschreven want dat kan ik natuurlijk niet onthouden. Als je kiest welk verschil je liever hebt, en vervolgens wat je gevoelsmatig vindt en vooral ook na 5,5 week observatie van het gedrag….. dan moet je toch een keus kunnen/durven maken.

  Gabrielle zei: je komt hier bij me met 2 prachtige teefjes! Zij kijkt dus naar het exterieur! (vooral de bouw) Nou dat is wel een mooi compliment toch?

  Wie van de 2 wordt Donya?

 De heren willen zeker niet achterblijven en kruipen thuis  in de bench van Cenna.

’s Avonds laat is er nog een grote woningruil…

4 pups in de kattenmand

Elmo, onze kat van 10 jaar,  is een leuk en interessant speelkameraadje, alles wat beweegt is erg leuk…Maar Elmo vindt het ook best leuk! Onze poes Sylvester is eind juni net overleden, die is 14 jaar geworden.

1 september, dag 40

Vandaag kwam Barry op bezoek, het baasje van  dekreu Dante, helemaal uit Alblasserdam. Barry heeft alle pupjes goed bekeken, zowel exterieur als bv gebit. Barry had nog heel wat goede tips. En de nageltjes werden geknipt. Het was erg gezellig.

Chris heeft de buis en de wip weer opgezocht, na enige aarzeling wordt het in gebruik genomen. De vooropleiding behendigheidstraining  is weer gestart. Het blauwe krukje in de berging levert ook het nodige klauterwerk, erin lukt goed, maar er weer uit lijkt een stuk ingewikkelder voor de pups. Ook het tuinhekje is voor de ene pup een veel moeilijkere stap-sprong dan voor de andere pup.

’s Avonds is er ook al enige hulphond training?

Zondag 2 september, dag 41

 Cenna wil wel spelen met de pups maar ze mogen eigenlijk niet meer drinken. Alleen als ik dat wil! 2 tepels zijn  soms nog hard of opgezet en die mogen ze dan ” leeg” drinken om borstontsteking te voorkomen.

Elmo wil ook wel spelen.

Vanmiddag los in de tuin spelen, maar de pups blijven nog heel goed bij je in de buurt.

3 september, dag 42

Vanmiddag gingen we naar  de dierenarts voor de 1ste vaccinatie, voor mij ook een nieuwe ervaring want bij de vorige 3 nestjes hadden we zoveel pups (10-11-11) dat de dierenarts thuis komt voor de vaccinatie. De bench stond nog in de auto en daar passen deze 4 ukkies ook wel in. We reden eerst naar Leeuwarden om Thijs op te halen, een paar  pups zaten flink te piepen, autorijden is blijkbaar niet zomaar leuk, maar van LWD naar Sneek (dierenarts) en op de terugweg via LWD weer naar Franeker waren ze stil, meest slapen dus!

We moeten een poosje wachten in de wachtkamer, haha, de pups vinden het wel prima, bij de dierenarts zijn ze druk bezig met een verbouwing dus flink wat lawaai.

Op de terugweg maken we een tussenstop bij Thijs in LWD, Thijs zijn huisgenoten vinden het prachtig dit onverwachte bezoek.

Wat eten we vanavond?

Na een lange middag zijn we weer thuis.

’s Avonds gaat Chris grasmaaien, maar de pups horen het niet eens? Ze liggen lekker in het avondzonnetje te slapen.

’s Avonds laat komt mijn vriendin met Juca, 1,5 jaar, Juca heeft de pups nog niet dichtbij gezien, hij weet niet zo goed wat hij met die zwarte beestjes  moet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *