Week 5

Dinsdag 21 augustus, dag 29

De pups zijn al weer 4 weken oud, dat gaat toch best snel. Vandaag hebben ze toch wat meer geprobeerd om te lopen, en dat lukt al wat beter. Het eten van de gewelde brokjes gaat ook steeds beter. Vandaag was het alweer tijd voor de 2de ontwormkuur, ditmaal over de brokjes.Vandaag voor het eerst de waterbak erbi j gezet, dat dat water is bedoeld om op te drinken is weer wat anders, maar je kunt er ook mooi in staan. Er ligt een mooi kleed op de stenen maar de pups liggen liever onder mijn stoel…Het werd vandaag 27 gr. drukkend warm. De pups zijn best wel lang buiten geweest, ’s morgens en aan het eind van de middag op het terras en ’s middags in het gras, want ’s morgens is het gras nog best lang nat.

De pups wegen tussen 2820 en 3470 gram.

22 augustus, dag 30

Vandaag werd het 22 gr, in de loop van de middag begon het steeds harder te waaien.  Daarom zijn de pups alleen vanmorgen buiten geweest, op het terras. Aan het eind van de morgen kwamen er 3 kinderen kijken bij en spelen met de pups, dat was leuk. Binnen op het kleed.

vlnr groene teefje, gele teefje, witte reutje

Het blauwe reutje is de rustigste van het hele stel, maar vanmorgen was hij juist wakker terwijl de anderen lagen te slapen.

Vanmiddag speelden de pups weer een poos op het kleed. Cenna stuurt de pups nu regelmatig weg dat ze niet bij haar mogen drinken.

 Vanavond komt Elmo  ook even buurten, dat is toch wel grappig, want zolang de pups in de werpkist liggen (te piepen) loopt hij er met een grote boog omheen.

23 augustus, dag 31 

Het groene teefje liep zowaar vanmorgen achter me aan, helemaal van de kamer naar het terras achter, knap hoor! Vandaag waaide het niet zo hard meer, ong 21 gr. De pups speelden een poos in het gras, nou ja spelen, eten en al vrij snel weer slapen dus.

We proberen het drinken bij Cenna af te bouwen, dus hoelang nog?

24 augustus, dag 32

Het bleef lang fris vanmorgen en een poos regen. De pups zaten voor het eerst in de berging. De pups spelen steeds meer met elkaar. Het dikke witte reutje wordt wel eens belaagd door 1 of 2 andere pups, en zij winnen het bijna altijd, of hij geeft het maar gewoon op? Hij laat zich achterover rollen of vallen……

In de middag wordt het lekker weer. De pups waren vanavond nog een hele poos buiten. Chris was aan het grasmaaien en ging ook nog vertikuteren, dus veel lawaai! Er kwamen vanavond ook nog 4 buurtkinderen langs om te kijken en spelen met de pups. 

25 augustus, dag 33

Vandaag veel regen. Vanmorgen draaide ik een drummer CD, de pups keken wel even raar, maar daarna gingen ze weer slapen, het groene teefje leek een beetje bang, zij verstopte zich in de gordijnen en in de keuken in de theedoeken.

Rond de middag leek het droog, we gingen buiten eten en de pups ook, maar we zaten amper buiten of het regende alweer, de pups regenden ook nat maar ik had niet de indruk dat ze dat een probleem vonden.

Vanmiddag heeft het een poos ge-onweerd, de pups zaten of sliepen rustig door in de berging.

 

Vanavond kwamen de kids thuis, dat is altijd leuk.

Zondag 26 augustus, dag 34

Vandaag was het zeer afwisselend zon of regen…

Onze stoere boy.

27 augustus, dag 35

Wie een kuil graaft voor een ander……..Elk jaar maken de pupjes op dezelfde plaats onder de boom een mooi gat.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *