Week 4

14 augustus, dag 22

De pups wegen tussen 2100 en 2550 gram.

Leren lopen is moeilijk

 

en erg vermoeiend hoor!

15 augustus, dag 23

Vandaag hebben de pups “opeens ” een bekje vol tandjes. Vanavond kregen de pups voor het eerst een klein beetje brokjes geweld in water. De reutjes en het gele teefje wisten er wel raad mee, het gele teefje zette ook meteen de voorpootjes maar in het bakje. Het groene teefje wist niet wat ze er mee moest, moeder Cenna zat er op de neus bij, want alles wat de pups knoeien pakt Cenna gauw, dus het groene teefje dacht: Joepie, ik ga melk drinken! Met enige hulp, brokjes uit de hand laten eten, heeft ook zij wel wat opgesmikkeld.

 Vanavond kwam er een flinke onweersbui voorbij, de pups reageerden er niet echt op, moeder Cenna is er ook niet bang voor.

16 augustus, dag 24

Vanmorgen kregen de pups weer een klein beetje brokjes. Toen het blauwe reutje als 3de aan de beurt was kwam het witte reutje, als 2de, meteen aan waggelen om nog even mee te snoepen. De pups mochten nog wel een poos op het kleed spelen maar ze gingen bijna meteen weer slapen met hun volle buikje.

De pups groeien nog steeds als kool, ze wegen  gr-   gr

Moeder Cenna houdt alles in de gaten.

Na gedane arbeid???  is het goed rusten. De pups slapen nog heel veel.

De grote en de kleine, ze schelen bijna 500 gram.

Het witte reutje.

Het gele teefje.

17 augustus, dag 25

Vandaag kwam ons Djoke een dagje oppassen, het werd weer erg warm. Djoke heeft gefloten op de dwarsfluit voor de pups. Halverwege de dag kregen we een sms-je van dochterlief  dat het wel een beetje saai was, want de pups sliepen steeds!

18 augustus, dag 26

Vandaag werd het echt heet, om 11.00 uur was het al 30 gr. en vroeg in de middag 33 gr.

De pups kregen weer een paar brokjes, als de laatste aan de beurt is zijn er soms wel een paar kapers op de kust! 

Daarna gingen ze even mee naar buiten. Ze zijn nog geen 4 weken oud maar het is wel extreem mooi weer en ze zijn flink op gewicht. Ze vonden het ook wel warm geloof ik, ze bleven heel dicht bij me , ze kunnen ook nog niet zo goed lopen en ze gingen mooi in mijn schaduw liggen slapen. Elmo kwam ook kennismaken.

Binnen weer op het kleed, tijdens het stofzuigen tilden ze alleen even een kopje op en sliepen weer verder.

In de werpkist liggen ze alleen op de kranten, het is nog steeds erg warm.

Zondag 19 augustus, dag 27

Vanmiddag werd het weer 33 gr. De pups gingen tegelijk eten. De blauwe en gele pup eten veel langzamer en minder dan de groene en witte pup!

Vandaag voor het eerst in het hek, gisteren waren de pups gewoon los in het gras, in de schaduw, ze kunnen nog niet zo goed lopen dus ze blijven mooi dicht bij je.

Gisteren ging Cenna voor het eerst een klein stukje aan de wandel en vanmiddag dus ook, maar oh wat had ze het warm. Om af te koelen mocht Cenna in het kinderbadje dat ik voor de pups had gekocht. Na enige twijfel ging ze er heerlijk in zitten.

20 augustus, dag 28

Ook op het terras is het al snel weer slapen. Vandaag werd het 24 gr.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *