Week 3

7 augustus, dag 15

Het was vandaag een stuk frisser, de pups kruipen meteen weer lekker tegen elkaar aan. Vandaag zie je bij de teefjes een klein spleetje, de oogjes gaan nu bijna open, eindelijk…

8 augustus, dag 16

Het gele teefje is vandaag de kleinste, zij weegt vandaag 1500 gram, maar voor 16 dagen is dat al een flink gewicht. Het blauwe reutje is ook wel eens een dag  de kleinste. Het witte reutje neemt steeds meer voorsprong, hij weegt al 1910 gram.

Het groene teefje heeft de oogjes nu een stuk verder open, het gele teefje een beetje verder, bij de jongens zie je nu een klein spleetje. De oortjes zijn nog dicht.

 

Omdat de oogjes open gaan heb ik maar wat speelgoed opgezocht, de pups kunnen er nog niks mee maar Cenna vindt het ook wel leuk!

Vandaag kregen de pups hun 1ste ontwormkuur, dat is meestal een lekkere knoeiboel om de pups wat te geven via een spuitje.

De pups proberen te lopen ipv te tijgeren, nou ja, zeg maar, ze waggelen wat rond.

9 augustus, dag 17

Ik heb nu 2 nachten door kunnen slapen! Yes!

Het witte reutje weegt al 2050 gram, alle 4 pups zijn zwaarder dan de pups van de vorige nestjes op deze leeftijd. De pups hebben nu allemaal  de oogjes goed open, maar de oortjes zitten volgens mij nog steeds dicht.

10 augustus, dag 18

 Het verschil tussen de grootste en de kleinste is sinds gisteren meer dan het gewicht van een pupje bij de geboorte, wel 500 gram! Het gele teefje is de kleinste en het wittte reutje blijft de dikste. De pups zijn heel rustig en tevreden, oh ja?  Het lijkt wel of ze met zijn 4-en voor 9 pupjes drinken. Maar het witte reutje kan soms even flink liggen piepen…

Vanmorgen met Cenna naar de dierenarts geweest. De hechting van de keizersnee zag er eerst prachtig uit, maar sinds woensdag begon het uiteinde wat te wijken, en dat werd gisteren en vandaag steeds groter. Een stukje van de oplosbare hechting is dus niet opgelost en het lichaam probeert dan zelf dit lichaamsvreemde spul naar buiten te werken. De dierenarts heeft het stukje hechting verwijderd en een paar krammetjes gezet om de wond weer te sluiten.

11 augustus, dag 19

De pups hebben de oortjes wel open maar ze reageren nog niet echt duidelijk op geluiden? De pups doen nog niks met het speelgoed maar ze beginnen wel elkaar te onderzoeken. Vanmiddag probeerde het groene teefje echt te lopen, later op de dag probeerden de andere pups dat ook, maar het is nog wel erg moeilijk.

broer en zus

Het groene teefje wordt als kussentje gebruikt.

 

Zondag 12 augustus, dag 20

Vanmorgen mochten de pups een poosje op het kleed in de kamer.  Daar gaan ze dan ook meteen weer liggen slapen, tenzij moeder Cenna in de buurt komt….

 13 augustus, dag 21

Een pupje als ontbijt?

Weer een poosje lekker op het kleed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *