Week 1

24 juli 2012, dag 1

Na een zware, moeizame bevalling zijn dinsdagavond de eerste  7 pups geboren. Tussen 18.40 en 22.30 uur. Helaas zijn er 2 pups (reutjes) overleden. Daarna gebeurde er niet meer zoveel.

25 juli, dag 2

Na enkele malen overleg met de dierenarts zijn vanmorgen nog 2 pups gehaald met de keizersnee. Hiervan was  1 teefje overleden.

Cenna is nog aardig suf van de narcose.

De pups drinken alle 6 goed, 3 reutjes en 3 teefjes. Geboortegewicht 382 gram – 430 gram.

Tante Gaia (nou ja, eigenlijk halfzusje) vindt het allemaal wel erg interessant.

Cenna moet nog ver weg komen, ze is natuurlijk ook doodmoe.

26 juli, dag 3

Cenna is nog erg moe, vandaag bij het wegen bleek dat het donkerblauwe reutje niet was gegroeid, na een poosje aankijken en maar weer aanleggen toch gestart met flesje, lukt niet, dus toen gestart met sondevoeding, maar hij is niet echt helder. Een zorgen kindje dus.

Het lichtgroene teefje dat veel later en met de keizersnee is geboren, drinkt juist heel goed. Ze is een pittig dametje.

27 juli, dag 4

Vannacht is het donkerblauwe reutje helaas overleden, ik was er al bang voor.

Even in de doos voor het verschonen van de werpkist en meteen even op de weegschaal. Het roze teefje is weer weinig gegroeid, dus maar meteen aan de fles, maar dat lukt niet, dus starten met sondevoeding. Ze oogt wel helder en protesteert ook flink voor de sonde maar als je haar aanlegt bij Cenna drinkt ze niet.

28 juli, dag 5

Het roze teefje verdraagt de sondevoeding goed, maar als je haar aanlegt bij Cenna wil ze nog niet drinken.

Allemaal in diepe rust.

29 juli, dag 6

Ondanks 2 dagen sondevoeding is het roze teefje vannacht overleden. Erg jammer. Erg verdrietig. Je wordt er wel een beetje moedeloos van en ook  onzeker. Waarom?

Een collega fokker schreef vlak na de geboorte: Wij zeggen altijd: “geniet vooral van de pups die je nog over hebt”. Dat gaan we dus proberen, maar het is wel even slikken. Nog 4 pups dus, 2 reutjes en 2 teefjes.

Het witte reutje is de dikste en hij blijft maar drinken…

Ja, en dan toch maar eens slapen of uitbuiken.

Vandaag toch echt gestart met de sessies: elke pup minstens 10 minuten per dag op schoot om te laten wennen aan mensen-geur, de pups zijn nu nog doof en blind en doen alles op geur en tast. Ons Djoke en ik vinden dat wel een leuk karweitje.

Het lichtgroene teefje is geboren met de keizersnee, maar ze doet het heel goed.

Lekker kussentje.

Ons Thijs ziet de pups vandaag voor het eerst.

Gaia ligt vlakbij de werpkist te slapen met een knuffeltje, ze speelt vaak met een knuffel. Gaia gooit regelmatig een klein knuffeltje in de werpkist, wat zou ze dan denken? Komen jullie spelen? Ze heeft toch snel geleerd dat ze niet in de werpkist mag, ze blijft er keurig voor staan of liggen maar ze zit er wel met haar NEUSJE in, ze doet Cenna na met het masseren van de buikjes van de pups.

30 juli, dag 7

Vannacht lag het witte reutje veel te kreunen, krijsen bijna, ik denk toch dat hij last heeft van zijn dikke buikje omdat hij veel te veel heeft gedronken…. Hij heeft een poos bij mij in bed gelegen en maar wrijven over het buikje maar hij was het er niet mee eens.

En maar weer drinken….

Ons Djoke is jarig. ’s Middags doen we een spel, Thijs heeft een pupje in de zak van zijn sweater.

De pupjes lijken het wel heel lekker te vinden in de doos, dan zijn ze verdacht rustig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *