13 maanden, 25 juli 2012

24-25 juli  Gaia is tante geworden, nou ja, eigenlijk is zij het halfzusje van de pups. Gaia vindt het allemaal erg interessant.

zie ook puppy’s 2012

2 augustus  Gaia houdt de pups goed in de gaten, ze doet Cenna na met het masseren van de buikjes van de pups.

Even ontspannen in de tuin.

3 augustus

 4 augustus

Zondag 5 augustus

Nog 1 keertje gezellig samen slapen.

Toen we vanmiddag gingen wandelen waren er 3 jongens aan het zwemmen in de vijver vooraan in de wijk, gooien met de bal, in het water plonsen vanaf de steiger en 2 grote “vis-zwembanden”.  Gaia vond het wel erg moeilijk dat ze niet mee mocht  doen maar alleen maar mocht kijken!

De laatste avond. Gaia lijkt niet helemaal fit, ze hoeft haar brokjes niet, en vanavond laat zelfs flinke diarree. Volgens mij heeft ze last van de 5-daagse ontwormkuur die ze moet innemen voordat ze naar Herpen gaat. Omdat ik toch wel een aantal keren voor de pups uit bed kom heb ik middernacht nog een pan rijst gekookt en die heeft Gaia vannacht in delen lekker opgesmikkeld.

Maandag 6 augustus  2012  Afscheid

Vanmorgen waren we al vroeg op pad om voor 10.30  uur in Herpen te zijn.  We kregen onder de koffie een duidelijke uitleg wat het programma is voor de 1ste week en voor het komende half jaar. Ik zat er vooral over in dat Gaia niet genoeg beweging en aandacht zou krijgen en te vaak  zonder speelgoed in de kennel moest zitten, maar die angst is wel weggenomen. Elke hond  krijgt een vaste trainster en er zijn in de kennel dag en nacht hondenverzorgers aanwezig. Er zijn vrijwilligers die met de honden gaan fietsen. Na de koffie mochten de nieuwkomers ( Guus, Gijs, Gwen en Gaia) spelen op het grasveld, het was  de bedoeling dat wij tijdens het spelen weg zouden gaan. Zodat de hond dat niet zo in de gaten heeft….Dat voelt wel een beetje dubbel hoor…Je kon goed merken bij het spelen dat Gijs en Gaia elkaar goed kennen. Gaia komt ws samen met  Gwen in een kennel.

MAH06394   Filmpje spelen Herpen

We kregen nog een kop koffie en een leuk presentje als bedankje. Monique was er ook, dat hadden we helemaal niet verwacht. Na 1 dag krijg je bericht hoe het gaat en daarna mag  je zo vaak als je wilt contact opnemen om te horen hoe het gaat, over 3 -4 mnd is er zelfs nog een knuffelmiddag. Gaia haar trainster hebben we helaas nog niet gezien omdat  zij deze week met vakantie is, Marlies.

Toen we alle spullen uit de auto hadden gehaald die we weer in moesten leveren ging de reis weer richting het Hoge Noorden.

Ik zal Gaia vast erg missen, het was een heel intensief  jaar maar het was ook heel gezellig doordat ze overal mee naar toe ging.

Maar doordat we nu pups hebben (2 weken oud) heb ik misschien niet eens zoveel tijd om haar te missen, vooral omdat we zelf ook een pup willen houden, een teefje uiteraard, hopelijk een goede opvolger voor moeder Cenna.

Er zouden ook van dit nestje weer 2 pups naar Hulphond.NL . Maar omdat er zoveel pupjes overleden zijn de eerste week  (5 van de 9) gaat er nu 1 pup, een reutje, naar Hulphond.NL . Dan zijn er 5 pups van Cenna actief voor Hulphond.NL. Geweldig toch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *