1 jaar, 25 juni 2012

 

Zondag 22 juli Vanmorgen ging Gaia nog mee naar de kerk .  Bij alles wat we nu doen denk je, dit is ws de laatst keer???

21 juli  Moeder Cenna is inmiddels flink gegroeid, 40,3 kg, de laatste loodjes nog…

19 juli  Vanmiddag onze laatste HN training in Assen, stadspark/kinderboerderij. Maar toen we aankwamen leek het nog steeds slecht weer te blijven dus we verkasten alsnog naar Tuinland in Assen. Later op de middag werd het prachtig weer!

Het was een leuke en gezellige training, we hadden winkelwagentjes mee en deden allerlei oefeningen.

Aukje met broer Gijs

Alien met Zicco, Gaia ging al 2x bij hun logeren

Aukje met Gijs, Alien met Zicco, Ans met Jansen, Froukje met Gaia

Na  de training is er altijd tijd voor thee of koffie. Na de training gingen we nog een kop koffie drinken bij Aukje en Gijs thuis in Groningen.

18 juli  Vanmiddag HN training in Joure, een leuk parkje vlakbij Klacien.  Susan was er ook met Persa, ze was alweer gegroeid. Monique had Sting mee, een 9 jarige hulphond die met pensioen is en nu bij Monique woont. Vorige week in Assen hadden we al kennis gemaakt met Sting. We gingen weer op het vlotje in de vijver en loopoefeningen in het park, door de betonnen tunnel en op de grote stenen, kleine Persa sprong er zo bovenop. Sting mocht wel even zwemmen, dat vond Gaia wel heel erg moeilijk om aan te zien….Misschien thuis nog oefenen met Cenna?

Na de training gaan we thee drinken en op ziekenbezoek bij Klacien, was erg gezellig, het was een drukke boel. Lex is inmidddels  11 maanden en dus flink gegroeid, maar ze hebben ook 2 loge’s, Evita en Famke, 2 fokteefjes die als pup door Klacien zijn opgeleid.

We nemen afscheid van Klacien en Susan met Persa. Ivm met de dracht/pups van Cenna heeft Gaia vandaag  en morgen de laatste training .

Zondag 15 juli  Naar mijn ouders ivm hun verjaardagen. Lekker gewandeld bij het Tjeukemeer, Cenna was ook mee, binnen zijn de honden wel rustig. Toen we naar huis gingen waren een aantal groten en kleintjes aan het voetballen in de flinke voortuin. Ik zei nog: de honden even binnen houden tot we weg gaan, maar toen we bijna weg zouden liep Chris met de honden naar de auto, los, en mijn neefje of zwager schopte toen net per ongeluk de bal met een flinke vaart over de weg, en Gaia rende er achteraan, over de weg dus. Ik dacht in een flits, dat was dus bijna een dode hulphond…..mijn ouders wonen in een klein dorp maar wel aan de doorgaande weg, 50 km, maar er wordt ook regelmatig veel harder gereden….maar het ging allemaal net goed…..

14 juli Vanmorgen kwam  de werpkist in de kamer, want de dracht van moeder Cenna vordert al, we verwachten de pups rond 25 juli. Gaia haar bench moest daarom verhuizen naar de berging, daar staat Cenna haar bench trouwens ook, we gebruiken de bench alleen nog maar voor de nacht. Het is de bedoeling dat Cenna alvast weer wat kan wennnen aan de werplist, maar toen de kist klaar was en Cenna er even in zat nam Gaia een snoekduik en zat er ook bij in. Maar het is dus de bedoeling dat Gaia leert dat ze beslist niet in de werpkist mag komen…We zijn heel benieuwd hoe Gaia straks reageert als ze allemaal nieuwe broertjes en zusjes krijgt.

 Vanavond mocht Gaia mee naar een feestje van een vriendin die 50 jaar werd, dat ging prima.

12 juli  Vanmorgen  in Harlingen gewandeld, in een wijk vlakbij het ziekenhuis met een leuk park met een grote vijver, Gaia vond hier de eenden wel erg leuk, maar met RETOUR kwam ze meteen terug, knap hoor.

10 juli  Vanmiddag HN training bij de KC in Assen, tijdens de training bleef het heerlijk weer. We deden allerlei leuke oefeningen met lopen en speelgoed/afleiding. Na de training nog even gezellig bijgekletst met Aukje  en Gijs. Toen we amper in de auto zaten begon het (alweer) te regenen.

Aukje met Gijs en Gaia

Zondag 8 juli  Vanmorgen ging Gaia mee naar de kerk, er was een jongerenkoor met behoorlijk wat drum- en gitaar- volume, Gaia zat eerst wel even raar te kijken maar al vrij snel ging ze gewoon liggen slapen.

Vanmiddag en vanavond vierden ons Djoke en ik onze verjaardagen, er kwam best veel visite, en helaas, voor het zoveelste jaar, ook weer regen, dus binnen zitten, maar de dogs gedroegen zich keurig.

4 juli  Vanmiddag/avond ging Gaia mee naar Schiphol, om ons Djoke op te halen, die na een half jaar Southampton weer terug keert in Nederland. Op de terugweg stonden we nog een flinke poos in de file in Amsterdam, het was erg warm.

Toen we vanavond laat buiten zaten te eten hoorden we ineens een flinke plons, maar toen we daarna iemand hoorden roepen: je hond ligt in het water, dachten we, hee, was die plons van ons????  Ja hoor, Gaia stond bij de walbeschoeiing met de voorpootjes op de kant maar ze kon er niet uit komen. Dat had Cenna ook al snel ontdekt toen ze nog klein was en ze komen dus bij huis nooit in de sloot, ideaal. Maar wat was er nu dan gebeurd? De man die ons had geroepen vertelde dat Gaia heel dicht langs de slootkant liep, te dicht dus,  en er toen opeens ingevallen was…..Aan de voorkant van het huis ligt Gaia graag in een struik “klimop” , in de border tussen ons en de buren, maar die  “klimop” hangt nog een heel eind in/over de sloot, dus ik had eigenlijk al lang een keer verwacht dat ze daar in het water zou vallen, maar dat is tot nu toe niet gebeurd. Afkloppen! Daar kan ze mooi de eendjes bekijken en de kinderen op het speelveld tegenover de sloot.

Gisteren stond Gaia  opeens te blaffen in de border, waarom? De buurman en zijn zoon zater daar in de tuin (hun tuin) beneden bij de sloot en blijkbaar dacht Gaia dat ze haar tuin moest verdedigen?

3 juli  Vanmorgen ging Gaia met Cenna mee, weer naar onze eigen dierenarts in Sneek, Gaia voelde zich hier weer helemaal thuis!  2de echo met ong. 6 weken dracht, het groeit allemaal voorspoedig.

Vandaag via HN uitslagen ontvangen van de foto’s. ED vrij maar HD  B. Dat is jammer, dat betekent dat Gaia geen fokteefje voor HN wordt, dan moet ze HD A hebben. Dat betekent wel dat Gaia verder gaat voor de opleiding tot hulphond, want  ze is goed geslaagd voor de 12 mnd. test. Als fokteefje was ze ws heel binnenkort verhuisd naar een nieuw gastgezin. Als hulphond verhuisd ze 6 augustus naar het opleidingscentrum in Herpen, daar woont ze  ongeveer een half jaar, daar leert ze alles waar de client hulp voor nodig heeft.  En daarna gaat ze naar haar nieuwe baasje, ws een baasje die rolstoel afhankelijk is. Dat betekent dat Gaia  nog bij ons is als Cenna haar pups geboren worden, ik ben heel benieuwd hoe dat zal gaan.

Al vanaf 9 mnd was er sprake van dat HN Gaia graag als fokteefje zou willen houden, dus dan stel je je daar al een beetje op in. Ik vind het erg jammer dat ze geen HD A heeft, maar toen HN de eerste keer over fokteefje begon dacht ik wel even, hallo, ik ben al 9 mnd druk bezig om haar te trainen voor hulphond….Maar fokteefje is natuurlijk ook wel heel bijzonder, ik heb ook flink getwijfeld of ik haar dan zelf zou willen houden als fokteefje voor HN, maar we hadden al besloten dat we dat niet zouden doen….Maar voor mij als fokker vind ik het allebei hartstikke leuk, zowel fokteefje als hulphond. Ik ben best wel trots op Gaia dat het zo goed gaat.

Van dit komende nestje van Cenna gaan ook 2 pups naar Hulphond.NL, dan zijn er 6 pups van Cenna actief voor Hulphond.NL, dat is toch wel bijzonder. Het geeft mijn hobby, zeg maar grote passie, de fokkerij, wel een meerwaarde.

Zaterdag 30 juni  Vanmorgen konden we zowaar nog terecht bij de oogarts in Sneek, voor het oogspiegelen. Ik had pas gister gebeld. Daar was Gaia in maart ook al met Cenna geweest maar na haar slechte ervaring van woensdag  in Oss leek het haar eerst niet goed toe. Maar omdat ze weleens vieze oogjes heeft en al eens oogdruppels moest hebben had ik haar geleerd SIT-oogje, en dan gaat ze netjes zitten en kun je haar ogen druppelen of schoonmaken, dus dat was wel handig vanmorgen. Volgens mij was alles goed.

29 juni  Toen we vanmorgen bij de supermarkt in de rij voor de kassa  stonden te wachten, hoorde ik een ouder echtpaar achter mij praten. Kijk, zo’n hondje was er gister ook op de markt. Waarop ik zei, wat leuk, was u gisteren ook in Bolsward? Nou, daar waren wij ook.

28 juni  We zijn alweer vroeg uit de veren want we zouden om 7.45 uur  in Bolsward zijn. We werken mee bij de kraam van Hulphond.NL op de Heamielmarkt in Bolsward. De markt begint om 9.00 uur dus we hebben nog mooi tijd om alles mooi neer te leggen in  de kraam en van alles op te hangen. Het weer werkt goed mee, ’s middags wordt het zelfs echt heet. Onze kraam staat wel in een vrij rustige straat, dat is een beetje jammer. Maar er komen  toch nog heel veel mensen langs, vooral om informatie te vragen. Omdat de honden toch wel wat beweging nodig hebben gaan we ook met hulphond wat rondjes over de markt, met folders en stickers in de hand! Het was een leuke dag en een leuke, nieuwe ervaring.

Na afloop van de markt gaan we naar mijn ouders in Echten om de loge Cenna weer op te halen. We gaan eerst lekker wandelen langs het Tjeukemeer en mem heeft de warme maaltijd klaar, heerlijk….

27 juni  Vanmorgen waren we al om 5.30 uur aan de wandel en om 6.00 zaten we in de auto. We brachten eerst Cenna naar mijn ouders in Echten. Daarna ging de reis verder naar Herpen, vooral het laatste stukje hadden we wel wat oponthoud, maar we waren nog wel op tijd.

Om 9.30 uur begon de 12 maanden test, maar we gingen niet naar het bos en de vijver want de vorige week waren 2 pups in het water gesprongen. Jammer,  jammer, want dat kon Gaia nou juist zo goed, bij het water spelen en rennen zonder er in te springen! We liepen door het dorp en gingen naar de supermarkt, de hond moest ook los in de supermarkt en DOWN en SIT blijven terwijl jij gewoon wat verder ging winkelen, dat ging heel goed, terwijl we dat nog nooit hebben geoefend, los in de supermarkt! Daarna gingen we naar een grasveldje en straat om HIER te oefenen, je moest een eindje weglopen, normaal kan Gaia dat prima, maar toen Gaia los was dacht ze geloof ik, ik grijp mijn kans, en ze ging gezellig bij de 2 andere hulphonden buurten. Toen ik nog verder weg liep en haar 2x riep kwam ze toch nog vrij snel  aanrennen, dan is ze zo enthousiast dat ze je finaal voorbij rent. Het grappige was dat IK na deze oefening een complimentje kreeg dat ik zo rustig bleef wachten tot ze kwam…..(Onze hondentrainer van Cenna zei altijd: Vertrouw op je hond! Dat heb ik altijd onthouden.) Daarna gingen we door een rustige  straat lopen met de hond los, er was wel water in de buurt maar volgens mij hadden de honden daar geen eens erg in. Als Gaia los is blijft ze altijd aardig bij je in de buurt, maar ze vindt het wel heerlijk om door het hoge gras in de berm te rausen. Dus dat deed ze nu ook. Het bleek naderhand dat het de bedoeling was geweest dat ze een heel eind netjes naast jou meeliep, nou ja dat deed ze dus niet, maar dat had ik ook niet zo begrepen. Gaia snapte ook echt niet waarom ze geen beloning kreeg als ze zo goed haar best deed.

Na de test was er nog koffie en konden we vragen stellen, iedereen was toch wel nieuwsgierig hoe het nu binnenkort verder gaat. Komende maandag is er weer een overleg op directie nivo en dan wordt er ws besloten wat de toekomst van Gaia wordt, fokteefje of hulphond.

Het was al bijna 12.00 uur toen we in Oss aankwamen bij de dierenarts. Er worden heup- en elleboog- foto’s gemaakt. Gaia vond het  best wel eng toen ze gingen prikken ivm de narcose. Gaia is al heel vaak mee geweest met Cenna naar de dierenarts en dat vond ze altijd prachtig, ze stapte dan alvast op de weegschaal en buurten met de assistentes en de andere mensen/dieren in de wachtkamer en in de spreekkamer zat zij als eerste op de tafel…..Het duurde wel een poosje voor ze weer goed wakker was maar toen duurde het ook nog wel een poosje voordat ze zelf naar de auto kon lopen. Ik mocht er zelf steeds bij blijven, alleen bij het maken van de foto’s niet.

 Op de terugweg maakten we nog even een thee stop bij mijn zusje in Wageningen. Toen heeft Gaia pas weer wat eten gehad.Vroeg in de avond waren we weer thuis.

26 juni  We hebben de afgelopen tijd regelmatig geoefend bij de vijver. En nu maar afwachten hoe het morgen zal gaan met de 12 -maanden test in Herpen.

Na afloop gaan we naar Oss, voor de heup en elleboog foto’s, maar wat wij nog niet wisten is dat Gaia daar nuchter voor moet blijven ivm algehele narcose, dus geen beloningen en geen eten morgenvroeg, dat wordt nog heel moeilijk…..want we vertrekken al om 6.00 uur!

25 juni  Hoera, er is er 1  jarig, Gaia is alweer 1 jaar oud, dat is toch best snel gegaan. Ze weegt nu 28,4 kilo en ze ziet er prachtig uit, maar misschien ben  ik wel een beetje bevooroordeeld?

Het was ook wel een rare dag, want onze oudste kat, Sylvester, 14 jaar, is afgelopen nacht dood gegaan. Ze had al een paar dagen verlammingsverschijnselen aan de pootjes. Maar als je haar op schoot pakte of aaide begon ze meteen te spinnen, dus ze had volgens mij geen pijn. Elmo (bijna 10 jaar) ging er ’s avonds gewoon boven op liggen, net als anders. Cenna en Gaia hadden wel door dat er wat was want ze deden heel voorzichtig met Sylvester. Nadat ze overleden was wilde Elmo er niks mee, maar Cenna en Gaia wilden het nog wel even uitgebreid besnuffelen, ook toen we haar gingen begraven stonden ze erbij, maar Elmo zat verderop onder de heg toe te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *