11 maanden, 25 mei 2012

21 juni  Vanmiddag hadden we training in het Asserbos/kinderboerderij. We deden allerlei leuke oefeningen. Ook veel met inchecken.

19 juni  Vanmorgen met Cenna mee naar de dierenarts in Sneek, voor de 1ste echo, altijd spannend, maar de missie is geslaagd, alles ziet er goed uit! Daaarna moest ik even naar Harlingen, met Gaia in Harlingen gewandeld, is ook eens wat anders.

Vanmiddag was er van alles te zien ” in de tuin”….

17 juni  De junior brokjes zijn nu echt op. De komende dagen laat Gaia een aantal keren haar bakje brokjes staan??? Dat heeft Cenna nog nooit gedaan! Het lijkt wel alsof ze deze maxi brokken minder/niet lekker vindt???

14 juni  In dit slechte voorjaarsweer hebben we alweer geluk, het wordt prachtig weer vandaag en we gaan op bezoek bij onze vrienden Gerard en Carla op Terschelling. We vertrekken met de boot van 12.00 uur uit Harlingen en we zijn om 21.30 uur  terug in Harlingen, deze boot vaart 2 uren. We hebben een flinke strandwandeling gemaakt. Nu gaat Gaia een poosje aan de riem zodat Cenna en Juca in het water kunnen, maar dat is voor Gaia wel heel moeilijk!

Gaia en Juca

13 juni  Vandaag voor het eerst geoefend met de fiets, nou ja, dat betekent meelopen naast de fiets. Het ging best goed, de 2de keer een heel klein eindje echt gefietst. Ging ook goed. Dit is alvast een voorbereidende oefening voor het lopen naast de rolstoel.

12 juni   We hebben geluk, het is vandaag zowaar mooi weer. We gaan een dagje naar Schiermonnikoog, op bezoek bij broer Gijs, die met zijn gastgezin Dick en Aukje op vakantie is op Schier. We vertrekken met de boot van 9.30 uur en nemen de boot van 19.30 uur terug, deze boot vaart 45 minuten. Toen we een poosje op het dek stonden zat Gaia helemaal met haar kop door de reling om de zeemeeuwen goed te kunnen bekijken. Aukje wacht ons op in de haven en we gaan met de bus naar hun logeeradres. Bij aankomst gaan de honden eerst lekker door de tuin rennen. Na de koffie gaan we aan de wandel, eerst door het bos, een lunchstop bij het strand en daarna over het strand terug naar het dorp. Gaia is voor het eerst echt op het strand, ze vindt het prachtig. Zowel Gijs als Gaia heeft niet de neiging om de zee in te gaan. Voor de zekerheid houden we Cenna een poos aan de riem want die snapt natuurlijk niet waarom er niet gezwommen wordt!!!

 

7 juni Vanmiddag HN training Baggelhuizerplas in Assen.

Het werd nog mooi weer. De honden mochten eerst een poos los, daarna allerlei oefeningen aan de riem en ook RETOUR vlakbij het water. Gaia ging daar als enige los en het ging goed! Aan het eind van de middag liepen we nog een eindje door om een koffietentje te zoeken, de honden mochten wel los, maar ohoh, er rende een van de honden meteen terug naar het water en de rest er achteraan…en ze belanden dus ook in het water…juf Monique was not amused. Gaia was de enige die op RETOUR terug kwam en als enige nog droog was. Ik moest ook wel lachen hoor, maar ik was ook  best trots op Gaia dat ze terug was gekomen….daar had ik van te voren denk ik niet iets om durven te verweddden….

Gaia met Mano en Keeper

Willie met Mano, Ina met Ian, Adrie met Keeper, Ans met Jansen en Froukje met Gaia

We krijgen een zak RC Labrador adult mee ipv junior, deze brokken zijn echt een stuk groter dan de junior. Ik heb het voor de komende tijd, ong. 2 weken, half om half gemengd.

Zondag 3 juni  Vanavond naar de musical Bonifatius in de “open” kapel in Dokkum. Gaia lag meest lekker te slapen op haar kleedje onder de bank, ook het applaus lijkt wat meer te wennen zo langzamerhand.

2 juni Vanmorgen ging Gaia mee naar de opticien, ik had een afspraak voor een oogmeting maar alles met elkaar duurde het wel meer dan 2 uren, maar Gaia bleef steeds rustig bij me liggen. We gingen lopend heen en terug naar de stad.

Vanavond hadden we “skuorrefeest“, mijn zusje was 25  jaar getrouwd en ze worden allebei dit jaar 50 jaar, dus 125 jarig feest. Er waren wel 100 mensen maar dat viel in de grote schuur niet echt op. Er was ook een bandje, dus soms luide muziek en applaus en veel gepraat en heen en weer geloop, maar Gaia was ook hier heel rustig. Vroeg op de avond gingen we eerst nog naar mijn ouders om ons “stukje, een lied” nog met elkaar te oefenen.

1 juni  Vanmiddag kwam het zonnetje toch nog even door, even lekker lui zitten op de nieuwe tuin ligstoelen, Gaia sprong eerst op schoot en vervolgens ging ze op de ligstoel naast me liggen!

31 mei   Vanmorgen weer met Cenna naar de dierenarts. Gaia stapte meteen op de tafel en ging er breeduit op liggen…Als de dierenarts met Cenna bezig is staat Gaia met de voorpootjes op de tafel om alles goed te kunnen bekijken….Gelukkig is onze dierenarts wel gecharmeerd van deze 2 dametjes! Na bijna 2 weken prachtig weer heeft het vandaag veel geregend, en het is een stuk frisser, we hebben toch best wel veel gewandeld, het maakt Gaia  en Cenna echt niet uit dat het regent, maar ik was elke keer ook nat!

30 mei  Een drukbezette dag. Vanmorgen kooroverleg, Gaia lag de hele tijd onder de tafel te slapen.

Vanmiddag HN training bij Susan thuis in Eastermar, dat wist ik ook gister pas. Dirk is kortgeleden naar Herpen verhuisd voor de verdere opleiding, maar Susan heeft dus al een nieuwe pup, Persa, 8 weken oud. Gaia vindt het wel erg interessant, zo’n kleine pup. We gaan eerst aan de wandel, Susan woont buiten het dorp, dus Gaia kan al snel los. Persa zit een groot deel in de draagzak, maar ze mag ook een eindje meelopen. Gaia blijft ook heel goed bij ons, doet ze thuis eigenlijk ook altijd wel. Als we thuiskomen valt Persa als een blok in slaap onder de tafel. Aan het eind van de middag nog even in de tuin spelen. Persa is een grappig wolbaaltje, een kruising tussen een Duitse Herder en een Golden Retriever, maar ze is helemaal zwart! Susan heeft ook 2 katten, die zijn duidelijk de baas.

Gaia en Persa

Gaia is blijkbaar wel onder de indruk, want vanavond tijdens de koorrepetitie slaapt ze alleen maar en thuis gaat ze in de bench liggen slapen.

29 mei  Vanmorgen kregen ze allebei een kauwstaafje, Cenna een grotere dan Gaia. Meestal liggen ze mooi naast elkaar, ieder met zijn eigen kauwstaaf, maar vanmorgen had Cenna Gaia haar kauwstaaf gepakt en opgegeten en Gaia bleef zowaar netjes wachten. Vervolgens begon Cenna met haar eigen kauwstaaf, maar halverwege mocht Gaia die van Cenna  toch wel hebben….

28 mei Pinkstermaandag  Vanmorgen gaan we naar een grote tuinmeubelzaak in Emmeloord en Dronten. Op de terugweg even een terrasje in het centrum van Lemmer. Terug in Franeker kijken we bij de 11-stedentocht voor motors en (oude) auto’s, en dat zijn dus heel veel motors en auto’s. Gaia went redelijk snel aan het lawaai. Hopelijk is ze nu haar angst voor brommers ook een beetje kwijt. Thuis lekker in de schaduw in de tuin slapen/spelen. Aan het eind van de middag koelt het af.

27 mei Pinksterzondag  Vanmorgen gaat Gaia mee naar de kerk.

26 mei  Vanmiddag in de hittte onkruid wieden, Gaia is weer ijverig aan het helpen, ze gaat nu ook aan de wandel met de schepjes en harkjes.

25 mei Vandaag is Gaia alweer 11 maanden oud. Ze weegt inmiddels 28  kg. Cenna loopt nu steeds aan de riem… Gaia loopt mooi los mee, ze blijft heel goed bij je, ondanks de hitte is ze nog niet in het water gesprongen…Gaia lijkt wel minder last van de warmte te hebben dan Cenna.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *