10 maanden, 25 april 2012

24 mei  Vanmiddag uitje van mijn werk, praamvaren in LWD en uit eten, het was erg warm en erg leuk. Gaia vond de stalen trap en steiger bij het praamvaren wel een beetje eng. We maken nog even een uitstapje naar Thijs.

Je ziet de praam weerspiegelt in de glazen muur van de Harmonie.

23 mei   Erg warm 25-30 graden. Dat betekent dat we pas vanavond op stap gaan naar een dekreu voor Cenna, in Alblasserdam, dat wordt dus nachtwerk, Gaia mag ook mee. We maken kennis met Doutzen, teefje 10 weken, een dochter van Dante, de dekreu. En na 2 dagen maken we de reis nogmaals.

Doutzen en Gaia

20 mei  Naar mijn ouders in Echten en heerlijk wandelen langs het Tjeukemeer.

19 mei Vanmorgen tuinplanten gehaald bij het tuincentrum in Harlingen, het is en blijft nog wel even mooi weer.Vanmiddag gaan we op verjaardagsvisite bij Thea in Schalsum, Thea heeft een kleedje op de grond gelegd en Gaia heeft er bijna de hele tijd netjes op gelegen. Vanavond mee naar  de kerk, een druk bezochte en lange Vormselviering.

17 mei Hemelvaartsdag We zijn al vroeg uit de veren, traditie getrouw is er met Hemelvaart een bijzondere viering op locatie. We gaan naar Achlum, om 8.00 wandelen, 9.00 uur ontbijt, 10.00 kerk, we zijn pas om 12.30 weer thuis. Gaia mocht mee. Het was prachtig weer.

16 mei  We gaan de komende dagen meerdere malen met Cenna naar de dierenarts in Sneek omdat ze loops is, Gaia gaat steeds gezellig mee. Op de terugweg rijden we door de autowasstraat.

Vanmiddag HN training station  LWD. Ginger komt voor de laatste keer, ze is afgekeurd op medische grond. Gelukkig komt broer Gijs een keertje meetrainen in FRL. We doen allerlei oefeningen op het perron en in de trein, en we gaan oefeningen doen op het grasveld t.o. het station, het was lekker weer. Aukje, Gijs zijn baasje, was net jarig geweest en ging trakteren, dat was erg gezellig. We moeten even wachten voor onze trein vertrekt terug naar Franeker, dus kijken we nog even bij de Bruna.

Vanavond extra lang koorrepetitie, Gaia slaapt wel, die is wel moe  van vandaag.

15 mei Vanmorgen ging Gaia weer mee naar het ziekenhuis, ik moest voor een aantal onderzoeken. Het grappige was dat de verpleegkundigen die de onderzoeken moesten doen allemaal vroegen waarvoor IK de hulphond nodig had… Gaia gaat steeds rustig liggen of zitten. Keurig dus.Vanmiddag blijven Gaia en Cenna weer een poos samen in de kamer ivm een bijscholing op het werk.

14 mei Vanmiddag zijn Cenna en Gaia een hele poos samen in de kamer, dat gaat eigenlijk heel prima! Ik ben bij een collega op kraamvisite geweest. Vanavond gaat Gaia weer mee naar KK2, zelfs onze juf heeft misschien belangstelling voor onze pups!?

 Zondag 13 mei  Vandaag een dagje rust. Vanmorgen tijdens de kerk slaapt Gaia een hele poos in de bench, in de bench slaapt ze veel dieper dan wanneer ze in de kamer ligt.

Gaia en Cenna kunnen tijden voor het raam zitten te “gluren”.

12 mei   Vandaag gingen we met de PV van Chris zijn werk naar Attractiepark Slagharen. Honden zijn toegestaan. Maar dat valt best tegen, bij de meeste attracties en bij bijna alle restaurants en winkeltjes zie je een sticker verboden voor honden. Terwijl we best veel mensen met een hond hebben gezien! Wij hebben ons wel vermaakt, Gaia ging mee naar de 3D Turtle film, was erg leuk en naar het waterorgel. Bij de meeste attracties hebben we wel gekeken, of geluisterd….bv de achtbanen. En bij de paarden gekeken natuurlijk. Er waren veel mensen met kinderen op de vrije zaterdag.

We waren zelf met de auto gekomen, maar de meesten waren met de  bus, Gaia mocht op het grote parkeerterrein een ritje met de bus maken. Gaia kon heen- en terugweg 1,5 uur slapen, maar toen we thuis kwamen ging ze zelf in de bench liggen slapen, blijkbaar toch wel vermoeiend of ws heel veel indrukken opgedaan vandaag.

Vanavond kreeg Gaia vlooiendruppels.

11 mei  Vanmorgen ging ik eens lekker uitslapen, de dogs gingen pas om 10.00 uur aan de wandel, maar dat ging dus goed.

Daarna gingen we naar de stad, meestal gaan we op vrijdagmorgen de grote boodschappen halen. Op de terugweg gingen we naar de visboer, Gaia kreeg een stukje kibbeling van de visboer…nou dat smaakte wel.

Sinds een paar dagen heeft Gaia het commando CAR ook “onder de knie”.

Vanmiddag was ik aan het onkruid wieden, dat spul groeit ook altijd maar door, bah. Net als moeder Cenna is Gaia erg “behulpzaam” bij het onkruid wieden, ik doe het onkruid in een bak en Gaia haalt het er  weer uit.

10 mei  Vanmorgen gingen we even naar de supermarkt met een korte wandeling in de stad, omdat we vanmiddag HN training in het winkelcentrum van Assen hebben. Er zijn vanmiddag 6 pups. We liepen door het winkelcentrum, gingen met de lift en boven  langs de balustrade lopen, KIJKEN bij de roltrap, het is gezellig druk op woensdagmiddag, allerlei langsloop oefeningen in de winkelstraten en op het plein, er zijn ook veel duiven, en we zitten ook nog even op een terras.

Vanavond is Gaia weer een poosje alleen in de kamer, ik ben weer met Cenna naar de dierenarts. Thijs is wel thuis, maar hij zit meestal boven. Gaia slaapt nu aan het eind van de middag/begin van de avond niet meer in de bench maar in de kamer of  soms in de gang, maar je merkt wel dat ze dan eerder/vaker wakker is als wij wat doen. ’s Nachts en rond de middag slaapt ze nog in de bench, maar ze moet langzaam aan leren om niet meer in de bench omdat ze straks waarschiijnlijk bij de client ook geen bench heeft. Zo kun je ook meteen testen hoe dat gaat, alleen thuis en alleen in de kamer, wat doet ze dan???  Tot nu toe lijkt dat prima te gaan.

Laat op de avond brengen we Thijs naar LWD, zijn nieuwe kamer is echt midden in het centrum, we drinken nog wat op een verwarmd terras. Thuis krijgen alle dieren een ontwormkuur omdat Cenna loops is geworden.

9 mei  Vanmorgen ging ik voor de 2de keer naar tennis, dit seizoen, Gaia en Cenna mochten samen in de kamer blijven. Toen ik terugkwam lag Cenna op haar kussen te slapen en Gaia op het matje bij de keukendeur. Vanavond hadden we extra koorrepetitie, Gaia vindt het allemaal wel prima.

8 mei  Vanmorgen zijn we echt kletsnat geregend. Daarna zat Gaia 3 uren alleen in de bench omdat ik met Cenna naar de dierenarts was in Sneek. Volgens mij slaapt Gaia dan het grootste deel van die tijd. Vanmiddag klaarde het op,  we gingen nog een boodschapje doen in de stad, en nog een zomerbroek scoren, Gaia gaat mooi in het kleedhokje liggen of loert onder het gordijn door.

7 mei  Vanmiddag is het weer eens lente, 18 graden, lekker buiten spelen. Terwijl ik aan hert stofzuigen ben liggen de dametjes buiten in het gras met een kauwstaafje.

Vanavond liggen er 3 dametjes op 1 kussen te slapen.

Zondag 6 mei  Omdat ik dit weekend late dienst heb gaan we vanmorgen weer een hele wandeling maken, een rondje Herbaijum. Gaia loopt goed mee, en thuis weer lekker knorren.

5 mei  Vandaag samen met Chris en Cenna echt naar de andere kant van de stad gelopen, naar ons vorige huis/straat, voor Gaia een hele tippel, bij thuiskomst lag ze tijden lekker te snurken.

4 mei   Gaia loopt soms hele einden los mee, zowel in het bos als bij de vijvers, dat gaat best goed.  Maar je moet altijd goed opletten wat er zoal aankomt. We liepen een meneer tegemoet met een Golden Retriever, Gaia zou er op afstand op af, toen ik haar riep kwam ze meteen terug, keurig, ondertussen kwamen we dichterbij, weer teruggeroepen, ze kwam weer meteen, knap hoor, toen we vlakbij waren  kwam ze niet terug, ze liep op de hond af maar die gaf duidelijk aan dat hij niet wilde spelen of iets, Gaia ging meteen op de rug liggen, zozo, dat doet ze bijna nooit! Daarna bleef ze heel rustig bij me terwijl ik met de meneer stond te praten. Het bleek dat de hond aan de elleboog was geopereerd.

3 mei  Vandaag rustig aan, Gaia heeft heel veel geslapen.

2 mei  Vanmorgen Gaia weer opgehaald uit Assen, de logeerpartij is prima verlopen.

Vanmiddag Cenna opgehaald bij mijn zusje in Broek, Cenna logeerde op de boerderij. Samen met Gaia bij de paarden en de koeien  in de stal gekeken, zowel Cenna als Gaia vinden  koeien toch wel wat vreemde dieren…Gisteren was er een tweeling kalfje geboren, die leken toch al best groot, maar dit formaat vond Gaia duidelijk minder bedreigend.

26 april-2 mei  We rijden eerst naar de dierenwinkel om een nieuwe riem te kopen! Dan gaat de reis naar Assen, Gaia mag voor de 2de x komen logeren bij Alien met hulphond Zico. Wij gaan een paar dagen naar dochterlief in Engeland. Zico en Gaia kunnen het heel goed vinden samen. Gaia is weer mee geweest naar een voetbalwedstrijd.

25 april  Vandaag is Gaia al 10 maanden oud, ze is al net zo groot als Cenna maar wel iets lichter. Ze weegt nu 27,7  kg. De hoeveelheid voer per dag wordt met 10 maanden voor het eerst minder.

Vanmorgen hadden we HN training bij de Intratuin in LWD, de laatste training met Dirk en Susan, want Dirk verhuisd naar de kennel/opleiding in Herpen.

Gaia is vandaag 1x zelf in de auto gesprongen, Monique stelt voor om het thuis te oefenen met de voerbak in de kofferbak. Het commando CAR gaat nog erg onhandig, na het tillen kwam “een kontje geven”, en dat bevalt Gaia wel goed…Maar ze moet nu leren om zelf in de auto te springen, als we een aanloopje nemen blijft ze alsnog bij de auto staan met de pootjes op de rand van de kofferbak en wachtend op “het kontje”. Ik heb haar ook een paar keer in de aanloop aan het tuigje opgetild en dat lukte wel. Ach, alle goeds komt langzaam?!

Vanavond hadden we na koor nog een overleg. Gaia lag lekker te knagen onder de tafel, maar dus niet op haar touwspeeltje, maar ze had haar eigen riemlus doorgebeten, ohoh….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *