9 maanden, 25 maart 2012

24 april   Vanmorgen ging ik sinds lange tijd naar een koffieochtend, Gaia mocht mee, Gaia werd zelfs even geintroduceerd door de gastvrouw, dat was erg leuk. Tijdens de lezing en de koffie bleef ze keurig  DOWN en slapen dus. In de koffiepauze raakte ik in gesprek met een mw,  haar dochter heeft een hulphond van Service Dogs, en met een mw die zelf gastgezin is geweest voor een blinde geleide pup.

Vanavond met Thijs voetbal kijken op TV, zo krijgt Gaia ook weer heel wat lawaai en applaus mee. Ik geef zelf niks om voetbal.

23 april  Vanmiddag gingen we naar LWD naar Thijs ivm een gesprek met school.

Zondag 22 april Toen we vanmiddag aan de wandel waren kwamen we 2 grote St. Bernards tegen die niet echt aardig leken/deden, en 2 Tervuerensche herders, Gaia zou er in eerste instantie gezellig op af maar bedacht zich dus wel!

Gaia slaapt best nog wel veel, meestal ong. 11.00-14.00 uur en ong. 17.00-20.00 uur en de rest van de avond nog veel ergens in de kamer. Tot nu toe slaapt ze die 2×3 uurtjes en ’s nachts in de bench. Maar we moeten ook gaan oefenen uit de bench, omdat ze ws bij de client geen bench heeft. Afgelopen week heeft Gaia haar slaapje van 17.00-20.00 uur meestal niet in de bench gezeten, ze ligt op het kleed of het kussen in de kamer, maar ze is dan wel vaker even wakker of loopt even naar je toe. Ze was al wel eerder eens een half uurtje alleen in de kamer als ik even weg was of boven was, ook om uit te proberen wat ze uitvreet als je weg bent, maar dat gaat goed dus.

21 april  Vanmiddag in Leeuwarden gewinkeld, het was druk op zaterdagmiddag, we gingen eerst naar de ANWB, over de markt en nog wat winkels ingelopen. Toen we thuis kwamen ging Chris net grasmaaien dus toen heeft Gaia nog een poos in de tuin rond gerend.

Vanavond kregen de dames een ontwormkuur (1xp.3mnd)

20 april  Deze week raakte ik 2x in gesprek met mensen die serieus overwegen om gastgezin te worden, dat zou natuurlijk heel fijn zijn.

19 april  Vanmorgen waren we al vroeg aan de wandel. Cenna zou op kennismakingsbezoek bij een dekreu in Alblasserdam, Dante, en Gaia mocht ook mee. Het was een heel leuk en gezellig bezoek. Het was 220 km rijden maar we troffen ondanks de drukte gelukkig geen files. Cenna en Gaia gaan graag mee in de auto.

Na een korte wandeling in Alblasserdam stoppen we op de terugweg bij mijn ouders, en de dogs konden even lekker rennen bij het Tjeukemeer.

Als we onze woonwijk binnenrijden geeft de drumband een demonstratie bij de vijver, ook nog even bij gekeken.

Het was een lange, drukke, maar leuke dag.

18 april  Vanmorgen ging Gaia mee naar de tennisbaan, ze zat met de riem vast aan het bankje en kon alles goed zien, ze was heel rustig. Ik had haar een kauwstaafje gegeven maar die zat al snel onder het zand en toen hoefde mw hem niet meer!

We hebben vandaag/deze week geoefend met CAR, de voerbak staat in de kofferbak en Gaia moet  nu zelf in de auto springen, maar dat gaat nog heel aarzelend en onhandig. Cenna heeft het een paar keer voor gedaan  maar dat helpt nog niet echt…

17 april  Vanmorgen gingen we weer naar het schoolplein, Gaia gaat rustig DOWN liggen tussen de spelende, rondrennende kinderen.

Zondag 15 april  Vanmorgen gingen we naar een jeugddienst bij de kerk, er was ook een bandje, ging prima, maar als er meegeklapt wordt of aan het eind applaus, dat is dus niet favoriet voor Gaia.

14 april  Vanmorgen gingen we op het kerkplein de auto laten wassen voor het goede doel, binnen + buiten beurt, dat was ook wel nodig…Vanavond ging Gaia mee naar een Friese toneeluitvoering van Tryater in Makkum. Er werd veel gebruik gemaakt van licht-en geluids-effecten, Gaia zat soms heel verbaasd te kijken, ze kon wel aardig volgen wat er op het toneel gebeurde, maar ze heeft ook wel een poosje geslapen. Het applaus blijft een beetje eng.

13 april  Toen Gaia klein was had je heel veel aanspraak maar dat is nu eigenlijk nog steeds zo. Veel mensen stellen vragen over Gaia, dat is best wel leuk, behalve als je even haast hebt. Je kunt zo wel mooi een beetje reclame maken voor Hulphond.NL natuurlijk.

12 april  Vanmorgen ging Gaia weer mee naar MCL Harlingen, een gesprek en een onderzoek, ze gedroeg zich de hele tijd voorbeeldig. Op de terugweg gingen we RETOUR oefenen bij de vijver, ook los, gaat prima. Vanmiddag heel lang buiten gespeeld in de tuin met Cenna, ik zat lekker buiten!

11 april  Vanmorgen ging de HN training niet door, het was mooi weer, lekker los rennen in het bos met Cenna. Vanmiddag gingen we even over de markt en “kennismaken” in een nieuw eetcafetje in Franeker, dat wordt gerund door familie! Gaia kreeg vandaag weer anti -vlooiendruppels.

 10 april  Vanmiddag gingen we samen met Djoke en Martin een eind wandelen en vanavond gingen we Djoke uitzwaaien op Schiphol. Gaia mocht voorin zitten in de auto omdat het anders niet paste met al die tassen. Het was  flink druk op Schiphol, de trappen en liften is geen probleem, maar de ‘roltrap” vindt Gaia helemaal niet leuk. Ik geloof niet dat Gaia bewust een vliegtuig heeft gezien.

Paasmaandag 9 april  Rond de middag gingen we een heel eind lopen door Franeker, bijna 1,5 uur, Gaia liep goed mee. We gingen nog naar een Middeleeuws Paasspel , Latijns gezongen, in Harlingen, Gaia lag mooi onder de bank.

Paaszondag 8 april  Vandaag gingen we meerdere keren aan de wandel, samen met Chris en Cenna. Op het speelveldje gingen we ZOEK oefenen met de voerbuidel. Later binnen ook nog ZOEK met een knuffeltje verstoppen. Het spelletje FOUTJE  had Gaia heel snel door, in de ene dichte hand heb je snoep en de andere hand is leeg/open. Ze gaat natuurlijk snuffelen aan de volle hand, dan zeg je FOUTJE, als ze de lege hand aantikt zeg je GOED ZO en krijgt ze 1 brokje uit de volle hand, nou dat leert heel snel, je maakt het moeilijker door bv de handen steeds verder uit elkaar te doen, no problem, maar toen ik vanmiddag de handen kruiselings deed snapte Gaia het even niet meer…Grappig!

7 april  Na de koorrepetitie gingen we even de stad in, ik ging nog een nieuw jurkje scoren voor de Pasen, Gaia lag mooi in de paskamer of  half onder het gordijn. Thuis gingen we nog even aan de wandel. We kwamen bijna meteen een ruiter tegen op een IJslands paard, Gaia begon te blaffen, volgens mij was ze bang, kortgeleden trippelde ze vrolijk achter een paard aan in het bos. De mw stopte, ze had zelf thuis ook een hond dus het paard maakte het niks uit dat Gaia stond te blaffen. Laat haar maar rustig even kijken hoor, zei ze. We liepen  eerst een eindje terug, toen Gaia stopte met blaffen liepen we rondjes om het paard heen, steeds kleinere rondjes, op een gegeven moment durfde Gaia wel aan de staart  te snuffelen. Ik stond nog een poosje met de vrouw te praten en Gaia ging er mooi bij zitten.

6 april  Djoke is even een paar dagen thuis uit Engeland, samen met Djoke wandelen. Vanmiddag gingen we naar LWD met Djoke , grote zus was ook wel benieuwd naar Thijs zijn  kamer. We gingen met zijn allen winkelen en koffiedrinken in LWD.

5 april  Vanmorgen waren we  bij de Hema. Er was ook een mw met een hele kleine baby. De baby stond in de maxi cosi op de grond. Gaia was erg benieuwd wat er in zat, het bewoog en maakte geluidjes. De baby was helemaal niet bang voor die (grote) zwarte hond. Ik liet Gaia ong. een meter vanaf de maxi cosi in SIT. Toen de moeder ons zag begon ze tegen de baby te praten, waarop ik verbaasd vroeg: Hoe heet uw baby? Heel toevallig…Gaia. We raakten in een leuk gesprek verwikkeld en de moeder deed zelfs het dekentje af zodat Gaia en Gaia elkaar beter konden bekijken……Een onverwachte en leuke ontmoeting.

4 april  Vanmiddag hadden we een HN huisbezoek, dat was al een poos geleden maar dat vind ik toch best fijn.

Gaia heeft de 2 weken voor ze loops werd allerlei knuffels kapot gemaakt, en dus ook haar slipje, ws toch een hormoon afwijking!? Ze maakt eigenlijk nooit wat kapot.

We gaan meer oefenen met INCHECKEN, Gaia zelf de juiste keuze laten maken, GENOEG moeilijker maken met bv onder het lopen brokjes laten vallen en broodjes in de tuin neerleggen, FOUTJE ook vaker proberen, GET IT met allerlei voorwerpen proberen, voerbuidel verstoppen en ZOEK, zn nieuwe/aantrekkelijkere beloningen geven.

Er valt dus wel weer genoeg te oefenen de komende weken.

Zondag 1 april  Een lekker lui weekend, Gaia kan even bijkomen van alle belevenissen.

31 maart  Wandelen samen met Cenna in het bos en bij de vijvers, ik doe Gaia nu niet meer los, 9 de dag loops.

 30 maart  Vandaag wordt moeder Cenna 7 jaar!  Vanavond hadden we een Charity Dinner, Gaia mocht ook mee.

29 maart Vannacht sliepen we in een hotel, Gaia sliep in de reisbench bij ons op de kamer, ging helemaal prima. Na het ontbijt gingen we lopen in het Nijmeegse Bos, dat was bijna naast het hotel. Er kwamen zeker 3 busjes aan rijden van de  Uitlaatservice en er kwamen heel veel honden uit, dat was niet echt handig omdat Gaia loops is. Na de wandeling reden we naar de Betuwe, op bezoek bij oma. In de middag reden we terug naar Friesland om Cenna op te halen bij mijn ouders, het was een stuk kouder dan gisteren, we gingen nog lekker uitwaaien bij het Tjeukemeer. ’s Avonds reden we nog even langs mijn zusje op de boerderij in Broek, dus het was al aardig laat toen we weer in Franeker aankwamen.

28 maart  Vroeg op stap, 3de testdag (9 maanden) in Herpen. We brachten Cenna eerst nog bij mijn ouders in Echten, het was erg druk en mistig onderweg, maar we waren op tijd. Helaas waren er maar 2 van de 6 pups, broer Gijs en Gaia. We gingen naar een zorgboerderij in Herpen, allerlei verschillende dieren, ook lama’s en emoe’s. Gaia is wel nieuwsgierig en stak haar neus tegen die van de lama. De lama begon heel erg te blazen, daar schrok ze flink van. Daarna pikte ze een broodje uit een grote mand, toen ik verschrikt GENOEG riep spuugde ze het gauw weer uit. Op de terugweg lagen er lekkere brokjes op de grond, Gaia liep er nu met een boog omheen, yes, maar nu nam Gijs een lekker hapje! We oefenden ook allerlei commando’s. Daarna was er nog theorieles, vooral over de komende 3 maanden, en hoe de test was gegaan. Omdat Gaia net loops was kwam ook de vraag/optie fokteefje of hulphond aan de orde.

Sit-Wait-Hier

Aukje met Gijs

’s Middags gaan we op bezoek bij halfzusje Kyra in Gendt, ze wonen echt aan de Waal, Kyra is geboren in mei 2010. Als Gaia uit de auto springt lijkt het net of ze elkaar al lang kenden, ze hebben de hele middag leuk gespeeld buiten, wij zaten ook  lekker buiten want het was zowaar wel 19 gr.

 

Kyra en Gaia

’s Avonds gaan we gezellig uit eten, Gaia slaapt bijna alleen maar.

27 maart  Vanmorgen naar  MCL Harlingen. Daarna naar een nieuw tuincentrum in Harlingen. Bij de ingang stonden allemaal nepdieren op ware grootte, paarden, koeien etc, maar er stond ook een oerang oetang. Gaia ging even flink tekeer tegen dit “monster”,  ik legde steeds dichterbij een snoepje, en Gaia is en blijft een echte LAB, met snoepjes wordt elke angst overwonnen.

Het is lekker weer, Sylvester heeft de strijdbijl eindelijk begraven??? Sylvester probeerde altijd om Gaia te ontlopen, dat heeft ze met pup Cenna ook heel lang volgehouden, Sylvester is bijna 13 jaar.

Aan het eind van de middag gingen we tanken en autowassen, we bleven nu in de auto zitten, Gaia vond dat wel erg gek. We liepen toen een rondje bij Bloemketerp, er liepen ook allemaal schapen met lammetjes. Toen we langs de straat terug liepen lagen er 2 katten tegen een huis te zonnen. De katten bleven mooi liggen maar Gaia trok ontzettend om er naar toe te kunnen. Ik ben de tel kwijt geraakt hoe vaak we op en neer zijn gelopen tot ze niet meer trok…maar ach, het was mooi weer….

Vanavond tassen inpakken, voor mezelf maar ook voor Cenna en Gaia, de dames vertrouwden het maar niks en ze bleven mooi bij de tassen zitten.

26 maart  Vanmorgen RETOUR oefenen bij de vijver. Vanmiddag gingen we weer bij de dieren bij de PZ kijken, ik had nu broodjes mee. Een grote (tamme) eend zat voor me in het gras en Gaia zat er 50 cm naast, ze kregen elk om de beurt een hapje brood en wachten allebei netjes op hun beurt….de emoe was vandaag al veel minder eng dan vorige week.

Zondag 25 maart  Vandaag is Gaia alweer 9 maanden oud, ze weegt 26 kg.

Gisteren/zaterdag heeft Gaia voor het eerst een heus hondenslipje aangekregen omdat ze vrijdagavond loops was geworden, maar zaterdagnacht heeft ze het halve slipje opgegeten!!! Oke dan…Het was het 1ste slipje van moeder Cenna, bij de 2de loopsheid moest Cenna al  een groter slipje, maar die is Gaia echt nog veel te groot, dus maandag eerst maar shoppen voor een nieuw slipje met de jongedame.

Vanmiddag ging Gaia mee op verjaardagsvisite bij familie in Oostwold Gr, het was heerlijk weer, we konden buiten zitten. Er was ook bezoek met een Border Collie, maar beide honden waren heel rustig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *