8 maanden, 25 februari 2012

24 maart  Na de koorrepetitie gingen we naar het dierenverblijf bij de PZ in Franeker, oefenen voor de testdag! Er zijn veel eenden, grote en kleine, redelijk tam, maar dat weet Gaia nog niet, ze is nog wel erg geinterresseerd, er zijn veel vogels, kippen, geiten, emoe’s, die laatste vindt Gaia eigenlijk wel eng. Volgende keer nemen we broodjes mee.

’s Middags veel oefenen met WAIT, LET’S GO en HIER.

23 maart  Vanmorgen gingen we weer naar het schoolplein, bij de middenbouw, het was lekker weer, de kinderen waren aan het knikkeren, volgens de meisjes had Gaia een knikker opgegeten maar volgens mij niet….

Gaia speelt voor keukenprinses, ze staat steeds dicht in de buurt als de monteur een nieuwe afwasmachine komt brengen.

Vanmiddag waren Cenna en Gaia een poos los in het bos, Cenna dacht het is mooi weer, ik ga de sloot in, Gaia deed dat net niet.

Vanavond werd Gaia loops.

22 maart  Veel RETOUR geoefend bij de vijver met de gewone lijn en met de lange lijn.

Vanmiddag HN training bij de KC Assen, Jeroen Oomen uit Herpen was er ook. Gaia is hier nog niet vaak geweest en ze zit eerst vooral/alleen maar te snuffelen, er liggen nl overal konijnenkeutels. Er staat ook iemand te filmen, effe balen dus…de reactie op geluiden gaat redelijk, de commando’s gaat goed, bv SPEEL, SIT, HIER of  HIER met verstoppen, brood/worst/ kaas “voorbijlopen”, na 1x GENOEG loopt Gaia er de volgende ronde met een boog omheen! Na de training gaan we nog even op bezoek bij broer Gijs in Groningen.

21 maart  ‘s Morgens RETOUR oefenen bij de vijver.

’s Middags HN training KCF LWD. Het is 13 gr, maar het voelt erg lekker aan. Dirk en Susan zijn er ook. We lopen langs het hek en over het veld, steeds WAIT + LET’S GO.  Er staan een paar Hoog en Tunnel  en wat Krukjes opgesteld. We verstoppen de voerzak ergens op het veld tussen de spullen, WAIT, ZOEK, IN DE HAND. BACK, SIT, (WAIT), RELEASE als je de riem afdoet.  Monique heeft weer lekkere kaas en worst mee, zij zit op het kleed met de hapjes en wij lopen er langs…GENOEG….Gaat goed.

We gaan ook oefenen bij de auto, eerst wordt de pup in /uit de auto getild, de laatste tijd kreeg Gaia een “kontje”, maar nu mag ze leren om er zelf in en uit te springen, CAR, in de auto, als je de klep weer open doet moet de hond gewoon blijven zitten,  met commando HIER en SIT uit de auto, je stapt zelf achteruit, de hond moet voor je gaan zitten. De hond leert bij heel veel commando’s om de rust in te bouwen. Straks bij de client zal de hond  ws heel vaak even moeten wachten.

20 maart   Vannacht heeft Gaia gepoept in de bench, een beetje diarree. Gisteravond was dat ook al zo, maar in de loop van de dag knapt het weer op. Gaia gaat mee om een nieuwe afwasmachine uit te zoeken. Vanmiddag op het veld geoefend met de voerzak, dat is wel een erg leuk spelletje.

19 maart  We komen tot de ontdekking dat Gaia bang is voor ballonnen. Even mee spelen, nou niet dus, als de ballon in de kamer ligt snelt Gaia naar de gang en als de ballon in de gang ligt snelt Gaia naar de kamer/keuken. We laten de ballonnen gewoon liggen, de eerste paar dagen loopt Gaia er met een grote boog omheen, maar daarna durft ze wel dichter bij te komen.

Vanmiddag was Gaia weer een poosje alleen thuis.

Zondag 18 maart Vanavond ging Gaia mee naar een Taize-viering, dat ging prima, meestal ligt ze te slapen. Daarna mocht ze nog mee op bezoek bij vrienden.

17 maart  Chris was weer bijna de hele zaterdag in de tuin aan het werk, en Gaia heeft weer “geholpen”…Ze ging vanmorgen wel mee naar de koorrepetitie.

16 maart Vrijdagmorgen is het meestal vaste prik, naar de supermarkt. Dan heb ik meestal nog kleine stukjes kaas in de zak en dat weet Gaia precies! Daarna gingen we voor de 2de x deze week naar het schoolpein, weer bij de middenbouw, er vlogen heel wat tennisballen in de rondte. Vanavond ging Gaia weer mee naar het werk, er kwam toevallig een collega langs met 2 kleine ukkies, dat was voor beide partijen leuk en leerzaam, Gaia voerde braaf  even wat commanado’s uit. Gaia heeft nog nooit wat vernield, maar vanavond heeft ze een telefoonsnoertje doorgebeten, oeps…

15 maart  Het is vanmiddag even 16 graden, heerlijk.  Vanmorgen naar het speelveldje hier tegenover om met de voerzak en het speeltouw  te oefenen en HIER. Foutje blijft ook een leuk spelletje. We zullen ook nog gaan oefenen met het binnen en buiten verstoppen van de spullen. Ik heb een handigere lange lijn gekocht. Vanmiddag naar de kapper en allerlei winkels, we gingen voor het eerst dit voorjaar  koffiedrinken op een terras in de stad.

14 maart  Vanmorgen HN training bij De Groene Ster in Leeuwarden. Ik had met Gaia dus al even voorgeoefend…. Er is veel water en een klein zand strandje en een hoge houten trap. Juf Monique had een lange lijn om mee te oefenen bij het water, nieuw commando RETOUR. Gaia deed het heel goed bij het water. Nog een leuk spelletje met FOUTJE geleerd, dat heeft Gaia ook zo maar door, en later Cenna thuis dus ook!

GENOEG en SPEEL oefenen met het speeltouw

.

13 maart  Vanmorgen gingen we weer naar het schoolplein, nu bij de oudste groepen, die vonden het ook erg leuk en ze stelden ook allerlei vragen. Daarna liepen we nog even naar de Hema, regelmatig drinken we daar  even koffie als we in de stad zijn, soms als we de Hema binnen lopen loopt/trekt Gaia maar  meteen naar de kant van de koffiehoek …..

12 maart   Vandaag gingen we oefenen bij de vijver vooraan in onze wijk, zonder Cenna, eerst een poos aan de riem en dan vlak langs het water lopen, maar Gaia mag  dus niet in het water, het gaat best goed. Dus ook maar meteen los proberen, dat gaat ook heel goed. Als we naar huis zullen gaan gaat ze toch nog even met 2 voorpootjes het water in om te drinken, jammer.

10 maart  Gaia was vandaag heel lang in de tuin, Chris en zijn broer waren o.a. bomen aan het snoeien/uitgraven. De grasmaaier en de bladblazer kwamen weer uit de schuur te voorschijn, dat lawaai is ook altijd weer even wennnen.

Tussendoor gingen we even naar de dierenarts/oogarts in Sneek voor Cenna. Deze oogarts is altijd erg gecharmeerd van Cenna dus ik dacht: dochterlief kan wel even mee om te kennismaken, en ja hoor, suc6!

Aan het eind van de middag weer lekker samen met Cenna door het bos rennen. Toen ik even stond te praten kwam er een ruiter te paard  aan, stapvoets, niet gezien dus, Cenna ging mooi aan de kant, maar Gaia trippelde er achteraan op een paar centimeter afstand en probeerde de staart te pakken….Gelukkig schrok het paard er niet van, de ruiter stopte zodat ik Gaia aan de riem kon doen…

We kwamen een stel tegen met een bokser pup van 7 weken, Cenna en Gaia deden allebei heel voorzichtig.

Even verderop was een jongen aan het crossen met zo’n mini brommer, daar hebben we even een poosje staan kijken want Gaia schrok de laatste weken een paar keer van een brommer.

9 maart  Vanmorgen voor de 3de x naar het schoolplein, het is echt leuk, Gaia is redelijk rustig en de kinderen vinden het ook erg leuk, ze vragen van alles en nog wat. De kinderen rennen en gillen en gooien /voetballen met tennisballen. Gaia gaat regelmatig even rustig zitten te kijken en soms zelfs even down. We waren steeds bij de middenbouw groepen.

Vanmiddag kwam een gastgezin uit Leek met pup Mano van 3 mnd oud om de fietskar op te halen, even lekker druk doen samen.

8 maart  Vanmorgen was Gaia voor het eerst langer alleen thuis, bijna 3 uren, ze zat/sliep wel in de bench, ik was met Cenna naar de dierenarts, ze heeft echt pijn aan haar poot, er werden foto’s gemaakt, dus dat duurde even voordat het klaar was.

Vanmiddag naar HN training in Assen, de kinderboerderij in het Asserbos, Zicco en Toby waren er ook, Gijs was er niet. We gingen bij de dierenverblijven kijken, nou ja, je moest er alleen maar  langslopen en verder niks…We deden ook nog leuke oefeningen op het veld, er stond een soort houten wigwam en dat zorgde voor enige hilariteit bij de HIER oefening waarbij het baasje achter de wigwam stond. Aan het eind nog lekker los rennen met Zicco en Toby, Gaia was na afloop echt moe!

7 maart  Na het winterweer was het best zacht weer, maar vandaag was het weer koud,  toen we vanmorgen net onderweg waren naar het bos begon het te regenen en zelfs even te hagelen, niks aan…Gaia en Cenna maakt het niet zoveel uit.

Vanavond hebben we (3x) koorrepetitie met 3 koren, Gaia gaat gewoon weer mee.

6 maart  ’s Middags met Cenna mee naar de dierenarts in Sneek. Bij thuiskomst naar het bos, nog even rennen met Juca.

5 maart Vanmorgen (en de komende tijd)  gingen we naar het schoolplein, (de oude basisschool van Thijs) oefenen tijdens het speelkwartier. De kinderen waren op de hoogte van onze komst, ik geloof dat de kinderen het nog interessanter vonden dan Gaia zelf. We gaan de komende weken nog vaker naar het speelkwartier om te oefenen met rennende en gillende kindjes en ballen etc… 

Een kauwstaafje smaakt altijd wel.

Zondag 4 maart  Na het werk gingen we weer bij Thijs koffiedrinken, weer in de stad! Ik ging met Gaia lopend van het werk naar zijn huis, was ong. 20 minuten lopen, dat is een mooie afstand, als je geen zware tas bij je hebt tenminste.

3 maart  Dit weekend ging Gaia weer mee naar het werk, ze was zaterdag echt super rustig, nog uitrusten van vrijdagavond? Het was mooi weer, na werktijd nog  met Cenna naar het bos, lekker rennen. Ik denk dat Gaia bijna loops wordt want ze werd door 3 reuen lastig gevallen, ze ging van schrik op de rug liggen, help, nou dat doet ze eigenlijk nooit, ze is niet zo onderdanig, Cenna was dat juist wel heel erg toen ze klein was. Toen we thuis kwamen waren de buurkinderen  aan het voetballen op straat, dus een poosje staan kijken met Gaia, ging goed.

2 maart  Vanavond gingen we op bezoek  bij zusje Chica in Joure, dat was leuk en gezellig, de pups hebben zich flink uitgeleefd.

foto volgt nog

1 maart  De hele dag op bezoek bij mijn ouders in Echten, aan het Tjeukemeer. Ze hadden Gaia al een poosje niet meer gezien en vonden haar wel erg groot!  Cenna was ook mee. Het was mooi weer dus we gingen ’s morgens en ’s middags een flink eind lopen, los rennen,  over het schelpenpaadje langs het meer.

29 februari    HN training op station LWD, Gaia en ik gaan weer gezellig met de trein naar Leeuwarden toe. Het was best druk, voorjaarsvakantie in het Noorden. We waren met zijn drieen, Dirk, Ginger  en Gaia. We gingen bij verschillende treinen in- en uitstappen, veel langsloop oefeningen, de trap, zelfs even DOWN, BLIJF, en zelf een eindje weglopen, dat deed Gaia heel goed. Er waren ook veel kinderen en wat duiven. Tot mijn verbazing bleef Gaia  heel rustig bij de duiven ook als ze wegvlogen, maar thuis met de eendjes vind ze dat best nog wel moeilijk.

’s Avonds ging Gaia mee naar HH Reanimatie, ze vond het wel een beetje gek geloof ik al die poppen op de grond…Maar ze was heel rustig, ging mooi SIT of DOWN, ook toen ik zelf moest oefenen.

28 februari  Gaia gaat voor het eerst door de week een dagje mee naar het werk, tot nu toe alleen in het weekend of vrijdagavond. Na het werk gaan we nog even bij Thijs (nou ja, in de stad) een kopje koffie drinken.

27 februari  Huis poetsen, de hulp is ziek dus er is wel werk te doen, de stofzuiger gaat nu prima met Gaia, afstoffen of dweilen is nog wel even erg interessant, maar met een speeltje of soms een kauwstaafje gaat ze haar eigen gang. Het is voor de honden dus toch wel een verschil of ik het doe of de hulp!

Zondag 26 februari  Cenna mag weer zwemmen en Gaia weer aan de lange lijn, SIT, WAIT, en goed belonen, maar ik ga toch maar zonder Cenna oefenen bij het water, omdat Gaia daar niet in mag dus.

25 februari  Gaia is alweer 8 maanden oud, ze weegt nu 25 kg. We gingen samen met Cenna wandelen, Cenna mocht zwemmen en Gaia zat aan de lange lijn, maar dat was nog wel een beetje erg moelijke oefening.  ’s Middags lekker in de tuin spelen terwijl Chris aan het snoeien was, leuk……’s Avond steeds oefenen met GO TO BED op het kussen achter de bank terwijl wij een film zaten te kijken, dat gaat best al heel goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *