7 maanden, 25 januari 2012

24 februari  Vanmorgen weer boodschappen doen en allerlei winkels even bij langs, maar Gaia is echt moe. Lekker lang slapen. ’s Middags even bij de buurkinderen bij het voetballen op straat gekeken. ’s Avonds nog even mee naar Thijs  in LWD, want hij heeft een nieuwe burostoel gekregen.

23 februari  Vanmorgen geoefend met wandelen met de lus in de riem, ging goed.

Vanmiddag werden we verwacht in Assen, er kwam een delegatie uit Herpen om het nieuwe beleid bij Hulphond.NL toe te lichten. In het kort komt het er op neer dat er in de gastgezinnen nog meer de nadruk komt  te liggen op het gewenste gedrag van de hond en veel minder op het aanleren van de commando’s. Ongewenst gedrag is erg  moeilijk om af te leren. De pups die worden afgekeurd worden meestal afgekeurd op iets ongewenst in het gedrag.

Na de bijeenkomst gaan we koffiedrinken  en wandelen bij broer Gijs in Groningen, was erg gezellig.

’s Avonds laat nog oefenen binnen met de voerbuidel, Gaia heeft vrij snel door dat ze iets krijgt als ze hem meteen netjes terug brengt ipv dat ze zelf gaat proberen of het etui ook open wil…

22 februari  Vanmiddag HN training thuis omdat de anderen niet kunnen.  Allerlei dingen geoefend, besproken.

Lange lijn gebruiken voor de eendjes in de tuin, bij de vijver, om retour te oefenen, als Gaia echt snapt dat ze niet in het water mag dan kan Cenna ook wel mee en die dan wel laten zwemmen, maar dat is nu nog wel een beetje te moeilijk. Dit wordt getest bij de 12 mnd test.

SIT, STAND, DRESSED, BACK, STAND, SIT, binnen en buiten met afwisseling oefenen.

Beloning afbouwen: interval:  na 1x, 3x, 5x, 2x, etc   variabel: met verschillende dingen, brokje, kaas, worst, woorden, etc

De hond mag niet trekken.  Met een lus in de riem lopen, als de lus bijna strak staat al corrigeren. Andere oefening ivm trekken naar andere honden. Meer werken met INCHECKEN.

Etui met voer, GET IT, IN DE HAND, SMULLEN, beloning is  iets uit etui opeten.

Meer oefeningen vanuit de stoel gaan oefenen.

Als de bel gaat begint Cenna soms te blaffen en Gaia dus ook. Met gezin of vrienden gaan oefenen voor rust bij de deurbel.

GO TO BED (bv op een kussen) oefenen ’s avonds bv als je tv kijkt, dat ze steeds wat langer ergens blijft liggen terwijl ze wakker is. RELEASE als ze vrij is.

’s Avonds gaat Gaia nog mee naar de Aswoensdagviering bij de kerk.

21 februari  We gaan naar de autowasstraat, we staan nu buiten naast de auto te kijken. We gaan naar het gemeentehuis om een nieuw paspoort aan te vragen, de mw achter de balie zou me weer naar buiten sturen met Gaia, na enig overleg maakte ze haar excuus dat ze niet had gezien dat het om een hulphond ging. Gaia dacht blijkbaar, die oefening UPP die ken ik al , en daar stond ze al met haar voorpootjes op de balie. Vanmiddag gingen we de eendjes weer brood voeren, maar Gaia vindt op dat moment de broodjes dus veel interessanter dan de  eendjes.

20 februari  Gaia is heel rustig na haar logeerpartij, even bijkomen?

Weekend, ” ons'”  Toby op ronde in Thialf  Heerenveen

9 -19 februari  Ivm onze wintersportvakantie mag Gaia logeren bij Alien in Assen, gastgezin van Zicco. Zicco is 14 mnd, hij is in opleiding voor Seizurehond, hij gaat straks naar een client met epilepsie. Gaia heeft een leuke logeerweek gehad. Gaia ging mee naar de Intratuin, Praxis, groot verjaardagsfeest, training HN in Assen, feestje, voetbalwedstrijd, hockeywedstrijd. En natuurlijk veel wandelen met Alien en veel spelen met Zicco.

Gaia heeft een grote-honden-dekje gekregen maar het is nog wel aan de grote kant!

8 februari  Vanmorgen HN training in MCL in LWD.

Allerlei loopoefeningen in de winkelstraat van het MCL en oefenen bij de lift en de trapppen. Wij zitten in de rolstoel en die arme Monique maar duwen! Dirk en Susan waren er ook.

6 februari  We gaan ’s middags weer even bij Thijs kijken hoe het is geworden. Naar de 2de verdieping  is een moeilijke smalle draaiende houten trap, maar nu Gaia hier een paar keer is geweest gaat het trap beklimmen al een stuk beter.

Zondag 5 februari  Vanmiddag gaat de wandeling over het ijs, dat is wel even wennen.

4 februari  Thijs verhuizen naar Leeuwarden. Gaia scharrelt wat rond of slaapt eens even en blijft keurig in de kamer (2de verdieping) als wij steeds naar beneden lopen om spullen op te halen.

3 februari  Er ligt aardig wat sneeuw. En dat is erg leuk. Lekker spelen in de tuin.

Ondanks het winterweer gingen we vrijdagavond naar Ikea in Groningen, met een busje, met zijn 3-en voorin + Gaia, dus volle bak. Het was erg rustig bij Ikea, dus Thijs kon in alle rust zijn meubeltjes uitkiezen. Gaia vermaakte zich prima tijdens het winkelen. Daarna gingen we nog uit eten in Groningen, pizzeria, Gaia lag onder of naast de tafel.

2 februari  De dag begon slecht….ik was vroeg in de morgen met de beide dames aan de wandel, terwijl ik de poep van Cenna op zou rapen liep er een mw langs met een heel klein zwart hondje, Cenna en/of Gaia deed een ruk aan de riem en ploep daar lag ik, ik werd even heel erg boos!!! Dat had ik achteraf wel gezien dat die mw er aankwam maar het niet bewust opgeslagen, tja, het was nog vroeg, nog niet goed licht en -8 graden, grrr…… 

Vanmorgen gingen we naar de dierenarts (in Sneek), Cenna moest nog haar jaarlijkse vaccinatie hebben. De dierenarts heeft Gaia ook even goed bekeken, alles oke, ze heeft wel wat last van de oogjes, krijgt ze oogdruppels voor.

Vanmiddag gingen we voor de 2de x naar HN training in Assen, we zouden naar het Asserbos maar omdat het zo koud was gingen we naar  Tuinland. We deden allerlei loopoefeningen bij elkaar langs, en SIT, DOWN en dan weglopen en NAAM+HIER. Het is de bedoeling dat de pup bij de naam noemen altijd naar je kijkt en pas bij HIER naar je toe komt, tja…..Tot onze verrassing troffen we een oude bekende, Toby, onze hulphond pup van 2010, hij is opgeleid voor Seizure hond en gaat binnenkort verhuizen naar Terneuzen.

Gaia juni 2011 en Toby mei 2010

 1 februari   Het vriest flink, we gaan de eendjes brood voeren, net als moeder Cenna heeft Gaia meer belangstelling voor de broodjes dan voor de eendjes.

30 januari  Vanmorgen lag er zowaar een heel klein beetje sneeuw, er wordt wel winter voorspeld voor de komende dagen.

Zondag 29 janauri   Gaia ging mee naar de kerk, we hielpen van te voren  om alles klaar te zetten voor het koffiedrinken, in de kerk bleef ze een beetje onrustig, tijdens het koffieschenken ging ze lekker slapen in de bench. We gingen vandaag een aantal keren aan de wandel samen met Cenna. Lekker los en rennen bij de vlonder.

Vanmiddag UPP geoefend tegen de deur in de berging.

28 januari  Vanmorgen speelt Gaia een poosje met Cenna in de kamer terwijl ik boven ben, ik durf  haar even niet in de gang te laten als ik er geen zicht op heb omdat ze nu al meerdere malen zelf naar boven is gelopen. Op advies van Monique nu toch wel  de trap thuis  gaan oefenen  zowel naar boven als naar beneden, maar daarna eigenlijk verbieden, maar  ja, hoe?

Vanmiddag gaan we weer met Thijs naar LWD naar zijn nieuwe kamer, spullen brengen   en stofzuigen,  Gaia bekijkt het allemaal op afstand. Gaia  heeft zelf de moeilijke  trappen beklommen en afgedaald, het ging niet helemaal van harte maar met hulp ging het goed.

27 januari Vanmorgen waren we in de stad, bij de bieb de lift weer geoefend. Er kwam een man bij de lift met een  Barsoi van 10 mnd (windhond), maar die was al heel groot.

Het was vandaag heel lekker weer.

 ’s Middags beneden stofzuigen, heel bewust terwijl Gaia wakker is, Gaia blijft eerst  in de buurt van de stofzuiger zonder  “gek”  te doen en later gaat ze op een afstandje liggen kijken, prima!  ’s Avonds gaat Gaia mee naar  de Rome-reis-reunie.

26 januari  Het regent alweer vanmorgen, niks aan hoor.  Gaia en Cenna maakt het niet echt uit.

Vanmiddag gaan we voor de 1ste x naar de HN training in Assen  (ahum 107 km) omdat ik het voor Gaia erg jammer vind dat we  meestal maar met 2 of 3 pups oefenen in LWD. In Assen zijn vandaag 7 honden, 3-14 maanden oud, dat is wel leerzaam, Gaia wil opeens al bekende oefeningen (DOWN) niet meer doen…Gaia heeft erg veel interesse voor de andere honden en voor de 2 kinderen die meegekomen zjn.  De kinderen doen mee aan de training met langslopen, lachen, rennen met speeltje, ze wil er steeds naar toe, maar dat mag dus niet! Monique stelt voor om thuis op een schoolplein te gaan oefenen. Op het veld met commando SPEEL gaat wel goed.

In de kantine gaan we nog GENOEG  oefenen, een kindje zit met een broodje met vleeswaren op de grond, dan langslopen en er niet aankomen….dat is dus wel moeilijk, Gaia had het broodje bijna te pakken. Thuis loopt Gaia bij GENOEG met een grote boog om  de brokjes heen die op de grond liggen.  Maar ergens anders is bijna alles weer een nieuwe oefening.

Na de training veegt Monique de vloer, Gaia gaat achter de bezem aan, dat hadden we thuis de laatste weken goed geoefend en dat ging thuis  prima….

Eigenlijk toevallig maken we kennis met het gastgezin waar Gaia binnenkort gaat logeren ivm onze vakantie naar de sneeuw.

25 januari Vandaag is Gaia al 7 maanden oud, wat gaat het ontzettend snel. Gaia weegt nu 23 kg en is al best groot geworden. Maar ze is nog steeds erg lief en het is een slimme tante. Vanmorgen HN training bij de KCF in LWD,  samen met Dirk. Er was ook genoeg tijd voor overleg en vragen. We mogen weer nieuwe commando’s oefenen, MOVE, UPP,  OFF, SPEEL uitbreiden. Lopen met een lus in de riem en als ze gaan snuffelen of trekken meteen teruglopen.

Gaia vindt het erg leuk om thuis de eenden in de tuin de sloot in te jagen, maar jachtgedrag is verboden. In de tuin aan de riem oefenen bij de eenden en de eenden brood gaan voeren samen met Gaia, en dan moet ze zich daar dus niet mee bemoeien, we gaan het zien…en dan los proberen in en buiten de tuin…Extra gaan oefenen met WAIT en BEHIND bij de deur! Niet meer snuffelen etc naar andere honden en mensen en kinderen! Dat is nog wel erg moeilijk voor Gaia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *