6 maanden, 25 december 2011

24 januari  Vanmorgen mee naar Karwei.

23 januari  Vanmorgen ging  ik boven de bedden verschonen en al vrij snel stond Gaia ook weer boven, hm, dat is eigenlijk niet de bedoeling, ik heb haar steeds nog naar beneden getild. Met stofzuigen bleef ze wel in de buurt maar het ging prima.

Vanavond weer mee naar KK2, Bewegingsleer, Gaia mocht meerdere keren model staan op de trimtafel, die was wel een beetje eng eerst omdat hij een beetje wiebelde.

21 januari  Vanmorgen kon ik even uitslapen, Chris was even op zolder bezig en ja hoor, daar stond Gaia alweer op de overloop!Vanmiddag gingen we naar LWD naar Thijs zijn nieuwe kamer. Hij komt op de 2de verdieping, de laatste trap is smal en draait, voor Gaia erg moeilijk dus. Ik heb de douche flink gesopt, dat vond Gaia wel erg interessant.

Ontwormkuur gehad vandaag. Gaia weegt 23 kg.

20 januari  Vandaag was ik echt de hele dag weg  ivm een begrafenis in Brabant, Thijs en Chris nemen de honneurs waar, maar als ik ’s avonds laat thuis kom vind ik wel enkele natte plekken in huis, ahum….

19 januari  De sleutel ophalen in Leeuwarden van Thijs zijn nieuwe kamer. We gaan ook naar de Bever Zwerfsport en de servies winkel. Gaat allemaal goed… Vanavond mee naar een kooroverleg ivm een jubileum.

18 januari  Vlooiendruppels na 6 weken herhalen.

17 januari  Vanavond weer mee naar een gespreksgroep.

16 januari  Juca komt weer logeren. De 2 pups (6,5 en 10 mnd) doen nogal wild samen, dus meestal apart gehuisvest , bench, kamer, gang, buiten….en altijd apart wandelen.

Zondag 15 januari  Vanmorgen wat langer alleen in de bench met Cenna in de kamer. Veel  gewandeld samen dit weekend, ook met Chris erbij, gezellig. GO IN geoefend onder het tafeltje in de kamer, met beloning is dat vrij snel gefixt.

14 januari  Vanmiddag mee naar de schoenenwinkel en de juwelier! Er was nog zakgeld over voor een kopje koffie in de stad!

Eerst lekker gewandeld, het was mooi weer vandaag.

12 januari  Na een vroege sanitaire stop in de tuin lekker samen uitslapen. Samen met Cenna aan de wandel in het bos, lekker los rennen, Cenna stapt 1x in de sloot maar Gaia blijft keurig voor de sloot staan! Vanmiddag gingen we in de kleding-opruiming sneupen, en ook iets passen uiteraard, Gaia ging mooi in of net voor het pashokje zitten of liggen te wachten. Vanavond mocht Gaia mee op verjaardagsvisite bij mijn vriendin hier vlakbij, de eigenaar van Juca, ze speelden even heel druk en daarna verplichte rust.

11 januari  Vanmorgen samen met Cenna aan de wandel, lekker gerend, los bij de vlonder/vijver.

Vanmiddag HN traning bij KCF in LWD. Met Dirk en Lex, Zabien is verhuisd naar Herpen, jammer, dat was wel gezellig en ze was heel lief.  We deden veel loopoefeningen buiten. We kregen een beginnerslesje behendigheid, hoog, kat en door. De pups stonden eerst wel even onwennig te kijken, zo van wat wil je dan dat ik doe?  Maar na wat oefenen konden/durfden ze het alledrie. Binnen zittend op de stoel SIT, DOWN, SIDE oefenen, Gaia draait haar billen al heel snel haaks op de stoel, dat doet ze thuis ook, de stoel voorlopig even dicht bij de muur of  het aanrecht zetten om dat te voorkomen. GO IN + DOWN onder de tafel geoefend.

10 januari  Gaia zat vannacht een poosje te blaffen, ws ivm sanitaire stop. Vanmorgen gezellig met Cenna mee naar de dierenarts ivm controle. Cenna is weer een stuk fitter. Daarna gaat Gaia nog mee op koffievisite voor kerkbezoek.

We hebben voor de 2de testdag  veel geoefend met allerlei trappen en de lift, maar met opzet niet de trap thuis geoefend, Cenna durft die niet, maar ik vind het wel prima dat de honden niet boven komen. Maar vanavond was Thijs alleen thuis en zat boven achter de PC, Cenna en Gaia zaten in de gang, op een gegeven moment stond Gaia dus naast Thijs zijn buro!!!

7 januari  Lekker gewandeld/gespeeld/ gerend in het bos. IJverig geoefend met de bezem en de stofzuiger, gaat best goed.

6 januari  Chris ging aan de wandel met de dames. Gaia aan de riem en Cenna met de bal spelen. Vanavond ging Gaia mee naar een concert, The Messiah, in de Grote Kerk in LWD. Het ging heel goed, Gaia is inmiddels wel wat zang en muziek gewend, ook de trommels maakten weinig indruk. Gaia schrok wel weer even van het applaus maar herstelde zich snel. De grote roosters voor de verwarming in de vloer probeerde ze te omzeilen! We troffen een collega dus naderhand nog gezellig naar het cafe. In het cafe moesten we 2 steile smalle gladde houten trappen op, dat vond Gaia wel een beetje moeilijk. Alle pipi’s gebeurden keurig buiten.

5 januari  Gaia ging vanavond voor het eerst mee naar de bioscoop. In de parkeergarage met de trap. Voor we in de zaal kwamen moesten we een open houten trap en een trap met vloerbedekking op en overal lag popcorn op de grond, dus GENOEG oefenen, ging aardig, maar bij de kapstok lagen smarties op de grond en dat had Gaia veel eerder ontdekt dan ik, dus toch gauw een paar opgesnoept! Tijdens de film ging het prima met  spelen, kauwstaafje en slapen. Toen we zouden vertrekken zat Gaia met de billen vast onder de stoelenrij voor ons, de zaal loopt schuin naar voren…..ik heb haar even een rij naar voren doorgeduwd.

4 januari  ’s Middags HN training bij Intratuin in LWD,  met zijn drieen,  Zabien, Ginger en Gaia. We deden allerlei langs-loop-oefeningen. GENOEG met brokjes op de grond en ook met brokjes bij iemand anders in de hand, dat was weer even nieuw, ook bedoeld bv voor het kleine kindje in de wandelwagen met een koekje in de hand wat je dus niet af mag pakken. Monique pakte een bezem en begon enthousiast te vegen, dat vond Gaia dus eng, thuis gaan oefenen met de bezem, en ook maar extra met de stofzuiger dus, om te kijken hoe ze reageert, ze zit een beetje in de angstfase ? blijkbaar, wat ze eerst niet eng vond vindt ze nu wel eng. Inchecken, dat de hond zelf oogcontact met jou zoekt. Allerlei oefeningen doorelkaar, in verschillende volgorde,  oefenen. Buiten nog oefenen met ergens onder gaan liggen, onder de tuinbank, tafel, etc, GO IN + DOWN. Om oefeningen te generaliseren die oefeningen op allerlei plaatsen uitproberen.

Zabien demonstreert de oefening UPP en OFF bij de kassa en ook het aanpakken en afgeven van de beurs en oppakken en afgeven van brief en muntgeld.

3 januari  Gaia ging mee naar een grote meubelwinkel in Wolvega, daar waren we vrij lang binnen en dus ging het mis, pipi binnen, mijn schuld.  Daarna nog naar de Ikea in Groningen. ’s Avonds gestart met oogdruppels ivm wat geirriteerde oogjes. Gaia weegt 21 kg.

2 januari  Gaia ging mee in de auto naar Schiphol, om Djoke uit te zwaaien. Er waren heel wat lift en rol-trappen om te proberen. Het was niet superdruk maar toch liepen er heel wat (vreemde) mensen rond met allerlei bagage- karren. Vliegtuigen hebben we niet echt bekeken, het was al donker.

1 januari  Gelukkig Nieuwjaar

Met de jarige op de foto.

31 december  We hebben de laatste weken vaak de vuurwerk CD (op repeat)  gedraaid en steeds luider, en het lijkt te helpen. Met Cenna hebben we destijds echt buiten  geoefend met echt vuurwerk, die geeft er niks om. Met Gaia dus de CD en met kleine rotjes en ook met sterretjes geoefend, eerst vond ze het een beetje eng maar ze durfde al heel snel heel dichtbij om een snoepje te scoren….Zelfs het brandalarm ging af omdat Chris met de sterretjes onder de brandmelder zat….de voerbak tussen 2 sterretjes was ook geen probleem. Ik ben met Cenna en Gaia binnen gebleven, de gordijnen open, het ging heel goed. Ze bleven allebei heel rustig.

30 december  Vandaag oliebollen gehaald bij de bakker.

29 december  Weer lekker thuis.

28 december  2de testdag in Herpen met 6 maanden, toch wel een beetje spannend hoor! Gaia zat bij de 3 mnd test steeds te blaffen tegen haar broer Gijs en de laatste week luistert ze lang niet altijd, puberen? Maar Gaia deed super haar best met de testen, ze trekt nog wel wat aan de riem tijdens het wandelen.  Bij de theorieles was ze rustig en ze sliep zelfs een poosje. Tevreden dus! Er valt natuurlijk nog wel wat te verbeteren/perfectioneren en ook nog veel meer te leren, uit te breiden.

Gaia deed heel goed haar best met SIT, DOWN, STAND,  WAIT, HIER, DRESSED, BACK, DROP IT. Knap hoor, met andere hondjes als afleiding in de buurt.

Gaia en Gijs, Gijs weegt al 24 kg. De andere pups hebben ook last van de puberteit….

’s Middags gingen we naar mijn zusje in Wageningen. We gingen nog wandelen en winkelen daar, bij de Hema konden we ook mooi een trap en de lift oefenen. Nichtje Tula, 7 jaar, heeft net 2 maanden blokfluitles maar ze kent al heel veel muzieknoten en liedjes, Gaia vond het gefluit wel interessant.

27 december  Vanmiddag weer naar de bieb, lift en open trap oefenen, Gaia kon en durfde de trap al veel beter dan vorige week.

26 december 2de Kerstdag  Gaia ging mee naar de verjaardag van oma in de Betuwe, het was aardig druk met visite maar het ging heel goed. Cenna was ook mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *