5 maanden, 25 november 2011

24 december  We gingen samen met Chris naar de supermarkt, kerstinkopen doen, ik had nu veel meer tijd voor Gaia , dat was leuk.

Een vredige kerstavond. Elmo en Gaia spelen ook wel samen met de Knuffel-rat, om beurten afpakken, dat is een grappig gezicht.

23 december  Vanmorgen liepen we naar de skatebaan, loopoefeningen doen, ik kon daar ook mooi verstoppen, dat was wel even zoeken voor Gaia, zo van, he waar is ze nou gebleven….

Vanmiddag gingen we in de auto naar de bieb. Ik had de kaasblokjes weer in de aanslag. We gingen op de open trap oefenen, Gaia vond het best wel eng, maar ze probeerde het toch een paar keer voor de kaas beloning. Ook een paar keer met de lift op en neer en VOORUIT en WAIT oefenen, dat kwartje valt wel vrij snel. Gaia moet als eerste in de lift en ook als eerste uit de lift en dan uit de lift netjes wachten op de baas. Ik had haar nog wel aan de riem maar dat moet dus straks zonder riem.

22 december  Gaia ging  mee naar het MCL Harlingen, ze vermaakte zich met een kauwstaafje. Gaia heeft al een paar dagen niet echt diarree maar wel wat dunne ontlasting, vanavond starten met rijst en bouillon erbij.

19 december  Vanmiddag kwam Monique voor HN training bij ons thuis, Klacien was er ook met Zabien en zwarte Duitse Herder pup Lex. De honden gingen lekker spelen binnen, en wij thee drinken, het zonnetje scheen. Maar toen we  naar buiten gingen voor de training begon het flink te regenen, bah. Daarna gingen de dogs allemaal slapen, ieder in een andere hoek van de kamer en Gaia in de bench.

Zondag 18 december  Gaia ging mee naar de jeugddienst bij de kerk + koffiedrinken, het ging prima, ze schrok wel weer even van het applaus.

17 december  Vanavond een diner met vrienden waarbij ieder om beurt een gerecht moest maken, Gaia slaapt vaak van ong.17-20 uur, het dinertje begon al om 17 uur, Gaia om 20 uur thuis opgehaald, lekker gespeeld met Juca.

16 december  Vanmiddag liepen Cenna en Gaia een eind los mee, Cenna zou een paar keer een poging doen om de sloot in te gaan (steile rand) maar toen ik nee zei bleef ze netjes op de kant. Maar toen we bijna thuis waren, hier tegenover, zou Cenna de sloot in lopen, ik zei nee en Cenna bleef staan, maar Gaia plonste er lekker in….je kon er ook zo in lopen….Als piepkleine pup is ze in de tuin in de sloot gevallen maar tot nu toe is het dus steeds goed gegaan!

15 december  Vanmorgen zat Gaia 2x flink te blaffen in de gang, terwijl ik boven was, waarom? Als hulphond mag ze niet blaffen, ze doet het heel weinig, maar in het  begin bij de HN training en bij de de eerste testdag HN heeft ze flink geblaft.

14 december Vanmiddag gingen we met de auto naar de stad, oa Welkoop, naast de Welkoop stonden 2 vrachtauto’s te lossen en er reed een heftruck rond, een poosje bij staan kijken.

12 december  Vanmorgen liep Gaia een heel eind los in het bos. De wandelingen worden steeds wat verder, Gaia loopt nu flink door. Vanmiddag plaste Gaia in de gang, jammer, het ging nu al wekenlang goed zonder ongelukjes.

Zondag 11 december  We gingen samen wandelen met Cenna en Gaia. Chris stond al halverwege de trap bij de snelweg en Gaia liep een eind van mij vooruit, ze stond al met de pootjes op de onderste tree. Ik riep nee en WAIT en toen bleef ze keurig staan tot ik ook bij de trap was, dat vond ik wel heel knap.

Vandaag heeft Gaia voor de eerste keer de Kong uitgeprobeerd, gevuld met leverworst, dat was een groot suc6. Ze is er tijden zoet mee. In de dagen die volgen ook pindakaas geprobeerd, dat is ook een suc6. Gaia heeft de afgelopen weken heel veel tanden en kiezen gewisseld, ik heb 4 kiezen gevonden. Van Cenna heb ik nooit iets gevonden.

10 december   ’s Middags gaan we naar de Kerstmarkt in de kerk, Gaia zit ontzettend te snuffelen op de vloer, er liggen allemaal oude grafstenen in de vloer?! Ze schrikt even van het applaus voor de zingende gitaristen. Er staan ook een ezel en schapen in de kerk, Gaia snuffelt er even wat rond maar heeft verder geen interesse.

9 december Het commando IN DE HAND  (+ GET IT) vindt Gaia nog wel een beetje moeilijk.

8 december  Gaia ging weer mee naar de kapper, ze sliep nauwelijks, ze is ook al een stuk ouder inmiddels.

Vanmiddag gingen we naar ons Djoke in Groningen  en naar de IKEA. Met de lift naar boven, Gaia loopt mooi mee door de winkel, halverwege koffiestop, met de roltrap naar beneden, Gaia op de arm, IKEA heeft veel leuke knuffels, dat vindt Gaia ook wel.

Op het parkeerterrein BEHIND geoefend. In de parkeergarage de SMALLE OPEN TRAP geprobeerd maar Gaia vindt het geen goed idee, dus maar met de lift. Bij de flat bij Djoke de SMALLE DICHTE TRAP geprobeerd, maar dat vindt Gaia ook geen goed idee, dus dragen maar, 3 hoog, maar ze wordt nu wel zwaar > 18 kg. Martin heeft een mini bestuurbare helicopter met lichtjes, Gaia vind het wel een beetje eng, ze snuffelt er wel even aan als hij op de grond ligt maar als hij weer in beweging komt verstopt ze zich in een hoekje bij de bank, als Martin de helicopter ook in het hoekje legt gaat ze toch maar ergens anders liggen.

7  december  Vanmorgen liepen we een klein rondje Franeker bos, het stormde al flink maar onderweg begon het te hagelen en te regenen, allebei kletsnat.

Vanmiddag HN training bij KCF in Leeuwarden. Even op het veld maar het was echt slecht weer, verder in de kantine oefenen. Samen met Dirk. Langslopen en in SIT, DOWN en SIT achter je stoel, SIDE, GENOEG, snoep in de hand en op de grond, WAIT.

5 december  Vanmorgen nogmaals met de auto naar de garage, weer wandelen langs de drukkere weg.

Zondag 4 december  Gaia mag mee naar de Sinterklaasviering in de kerk. Gaia schrikt wel even van het drumstel van het kinderkoor en van het applaus voor Sinterklaas. Aan het eind zingen we Lang zal hij leven, iedereen gaat staan en klappen, Gaia aanschouwt het vol verbazing, als iedereen stil is na het laatste Hiep hiep hoera klinkt er opeens 1x WOEF door de kerk. Dat was erg grappig. Goh, zei Sinterklaas, ik ben nog nooit in mijn leven toegezongen door een hond…de pepernoten op de grond zijn een grote verleiding, weer GENOEG oefenen dus.

3 december  Vandaag gingen we samen met Thijs naar een lezing over Fototgrafie bij honden. Tijdens de 3 blokjes lezing zat Gaia in de bench, ze sprong er 1x uit toen de grote zwarte poedel naast ons tevoorschijn kwam. ’s Middags waren er fotoshoots, Gaia mocht ook mee doen. Dat was erg leuk. Op de terugweg stoppen we bij de benzinepomp vlak naast de snelweg, we lopen even wat rond en staan een poosje vlakbij de snelweg auto’s te kijken/luisteren.

Vanavond Sinterklaasfeest, Gaia speelt een poos met het papier, ze krijgt zelf ook kadootjes, knuffels, ballonnen, kauwstaafje, de ballon is wel gek, ze rent een paar keer de kamer rond met een hondenknuffel.

2 december  Vanmorgen boodschappen gedaan ivm verjaardagsfeest vanavond. Bij de Hema koffiedrinken, naast ons zaten een opa en oma met 2 kleinkinderen, oma was de kinderen van alles aan het uitleggen over hulphonden, er lagen koekjes bij hun tafeltje op de grond, dus Gaia kon mooi GENOEG oefenen! Dat ging heel goed. Gaia en Cenna hebben rustig gespeeld en geslapen tijdens de visite vanavond.

 1 december  Vanmiddag gingen we eerst naar de autowasstraat en vervolgens naar  de garage, tijdens de beurt gingen we aan de wandel langs de drukkere weg en rotonde. Vanmiddag in de wijk aan de wandel.

30 november  Vanmorgen kwam Monique van HN weer op huisbezoek. We hebben allerlei commando’s geoefend, ik moet dus veel vaker RELEASE gebruiken! De trap ook helemaal naar beneden oefenen en ook een open trap op zoeken. HIER ook oefenen met 2 personen die allebei een andere kant uit lopen. Als er andere honden aankomen SIT en blijven zitten tot de hond voorbij is…In het bos verstoppen, dat Gaia echt op jou moet letten. Met trekken meteen achteruitlopen. INCHECKEN , IN DE HAND, BEHIND bv op parkeerterrein tussen de auto’s oefenen, WAIT bij de open deur blijven wachten tot ze geroepen wordt, oefenen bij druk verkeer bv bij rotonde, vooral het geluid van vrachtauto’s!

’s Middags gaan we in de fietskar naar de stad, Gaia zit nog wel een beetje te piepen en soms te blaffen, moet echt nog even wennen.

Vanavond in het donker had Gaia een dode vogel gevonden in de tuin, dat had ik eerst niet door dus…ik denk dat ons Elmo de vogel gevangen heeft.

29 november Als Thijs naar school is gaan we nog een poosje uitslapen in mijn bed, dan gaat Gaia heel rustig bij je liggen, met een speeltje of meestal slapen. Daarna gaan we samen  met Cenna naar het Franeker bos, allebei een poos los. Daarna slaapt Gaia een hele tijd. ’s Middags wandelen over de vlonder, ook los, Gaia blijft nu eerder wat achter hangen dan dat ze vooruit loopt. Weer oefenen bij de trap. Het is erg koud. Gaia weegt 17,8 kg.

28 november  Gaia gaat weer even mee naar MCL  en het tuincentrum in Harlingen.

Zondag 27 november  Vanmorgen liepen we een klein rondje door het Franeker bos. Het waaide erg hard maar het bleef droog.

Bah…..

Een van de vele bruggetjes in de wijk.

Vanmiddag ging Gaia mee naar een verjaardagsvisite in Tolbert.

26 november  Vanmorgen ging Gaia even mee naar  de stad,  Time Out, Blokker, stomerij. Vanavond mocht Gaia mee naar een “Sarah” feestje in Brabant, ze sliep op de lange heen- en terug-reis. Er was veel visite op het feestje, het feest was in de schuur, mooi versierd en heerlijk warm, en ook steeds muziek, Gaia gedroeg zich heel rustig.

25 november  Vandaag is Gaia alweer 5 maanden oud, ze is inmiddels flink gegroeid, ze weegt 16,9 kg. Vanmorgen gingen we wandelen in de stromende regen, maar het maakt Gaia niet veel uit. Ma/oma is hier een paar dagen te logeren. Vanmiddag gingen we naar het tuincentrum in Harlingen, alles was in kerstsfeer, er is daar ook een leuke dierenafdeling. Gaia snuffelde weer heel wat af, de dieren maken niet zoveel indruk, konijntjes, grote en kleine vissen. Er waren ook leuke honden knuffeltjes, die vond Gaia ook wel erg leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *