4 maanden, 25 oktober 2011

24 november  ’s Morgens gaat Gaia mee naar de supermarkt, dat gaat steeds beter, de kaas heb ik weer mee en dat werkt perfect. ’s Middags naar de bloemenwinkel, Hema, Primera, boekhandel , muziekwinkel, kruidvat, Blokker, dat heb je als er een Heilige bijna zijn verjaardag gaat vieren, dan ben je wel eens even op de struun……Maar Gaia kan mooi mee.

23 november  Monique HN belde aan het eind van de morgen hoe het weer was in Franeker, nou ondanks veel mist scheen op dat moment zowaar even de zon, maar bij de andere gastgezinnen en bij Monique is het erg mistig , dus de training van vanmiddag bij de Intratuin in LWD wordt afgelast. Dus ga ik zelf vanmiddag even met Gaia naar de stad, apotheek, Hema, dierenwinkel, Intertoys. ’s Avonds weer mee naar koor en kooroverleg, Gaia vermaakt zich met een speeltje of een kauwstaafje.

22 november  Ondanks de aanhoudende mist (al bijna een week) gingen we vandaag een dagje naar Terschelling. We gingen met de trein van Franeker naar Harlingen haven. Je zag echt niks op de boot. We gingen wandelen door het bos en een stukje over het strand. En spelen met Juca natuurlijk, nou dan ben je echt wel moe, Gaia heeft een hele poos geslapen in de bench van Juca.

instappen!

21 november  Bij de dierenarts gingen we voer halen voor Sylvester, bij de balie stond een grote Bordeaux Dog, Gaia liep er nu naar toe, toen we zo’n hond voor de eerste keer op straat tegenkwamen was ze er bang voor. Bij het treinstation gingen we vast een treinkaartje kopen voor morgen.

zondag  20 november  Ik was afgelopen week  in de winkel wezen kijken voor een fietsmand voor Gaia omdat we nu overal met de auto naar toe moeten omdat ze te zwaar en te groot wordt voor de rugzak, maar ze mag nog maar kleine eindjes  lopen. Toen het bij HN ter sprake kwam zei Monique, ik heb nog een spliksplinternieuwe fietskar staan, die mag je wel lenen, oke, dus die hebben we inmiddels al gekregen, zaterdagmiddag even een klein proefrondje, ging goed, vandaag naar Schalsum gefietst, Gaia zat toen nogal te piepen, protest…maarre, het fietst best zwaar hoor!

19 november  Vandaag en gisteravond ging  Gaia weer mee naar het werk, vanmorgen sliep ze bijna de hele morgen.  In de namiddag gingen we nog even naar de stad, naar de dierenwinkel, de bloemenwinkel, en de Hema + koffiedrinken, er stond een ambulance voor de winkel maar daar had Gaia niet echt interesse voor… wel voor alle  pepernoten die op straat lagen,  commando GENOEG oefenen dus  (en ook bah of nee…!). Gaia kreeg vanavond opnieuw een wormtablet, hopen dat het nu goed gaat?!

17 november  Vanmiddag HN training in Joure ipv een huisbezoek. We verzamelden bij Klacien met Zabien thuis. We liepen naar een leuk park. Er was een kleine vijver met een vlotje dat je zelf naar de overkant moet trekken. Het op- en afstappen was wel even wennen  voor de pups. Er was een grote stenen tunnel om door heen te rennen, grote boomstammen en stenen om op te staan, zitten, liggen of over heen te lopen. Paadjes tussen het ondiepe water door. Monique en Klacien zitten op de wip. Verderop staat een zwart stenen paard, het doet Gaia niks. We lopen op de stoep vlak naast de weg, Gaia schrikt wel van de vrachtauto’s. Dat zullen we thuis eens gaan oefenen door bij de rotonde op wacht te staan of er rond te lopen. Gaia heeft een nieuw, iets groter jasje gekregen.

 

 

We gaan met zijn allen theedrinken bij Klacien.

15 november  Vanmorgen stond ik een poos te praten op de vlonder met een meneer in de scootmobiel, hij had een Golden Retriever van 2 jaar, beide honden bleven eigenlijk heel rustig.

13 november  Gaia is toch wel afgevallen nadat ze vorige week 2 dagen ziek was, we gaan maar even wat extra brokjes geven, dat vind Gaia vast wel prima!

12 november  Vanmorgen loopoefeningen gedaan, Gaia loopt soms de hele wandeling los mee, gaat best goed eigenlijk. Vanmiddag naar de intocht van Sinterklaas. Het duurde wel even voor de stoomboot aankwam.

Vol verwachting klopt ons hart?

Toen Gaia heel klein was hebben we een drumband gezien/gehoord maar deze Pietjes-band vond Gaia best wel een beetje eng.

Sint op zijn paard kon Gaia wel bekoren, ze wilde er meteen maar achteraan lopen…

Leuk hoor al die kindjes.

11 november  Vanmorgen weer naar de supermarkt, de kaas weer in de buidel en dat werkt prima. Daarna naar de apotheek en de DA drogist, Gaia wacht netjes tot we aan de beurt zijn, daarna koffie bij de HEMA, ik raak met iemand aan de praat en Gaia gaat er mooi bij zitten. ’s Middags samen met Thijs naar de Rabobank en effe koffie bij de snackbar, Gaia vermaakt zich met een kauwstaafje, Thijs wil buiten zitten/roken maar dat vind ik toch echt te koud…Vanavond was het St. Maarten, Gaia lag te slapen en er kwamen maar weinig kinderen aan de deur dus daar heeft ze niks van gemerkt.

10 november  Uitslapen! Lekker wandelen en commando’s oefenen, Gaia loopt mee om de briefjes voor de kerk weer op te halen, het is erg koud! ’s Avonds speelt Gaia in de kamer en Cenna ligt in de kleine bench van Gaia te slapen, Cenna is loops en dan is ze meestal een beetje lui. GO TO BED lukt nu ook zonder snoepje in de bench, GO TO BED op het kussen dan springt Gaia er dolenthousiast met 4 poten in de lucht bovenop.

9 november  HN training op het station in Leeuwarden, Gaia en ik reizen ook met de trein van Franeker naar LWD, leuk… Gaia durft niet in de trein te stappen, eruit gaat iets makkelijker. Het reizen in de trein vindt ze wel prima.

Dirk is er ook met Susan en Monique natuurlijk. We gaan oefenen met in-en uit-stappen in de trein, het “opstapje” is per trein ook nog verschillend. Instappen is best eng. Met snoep of kaas lukt het wel om de pups in de trein te laten stappen. Er lopen veel mensen op het perron, ook in uniformen van NS en er rijden schoonmaakkarretjes rond.

We gaan ook oefenen bij de trap onder het perron, naar beneden vindt Gaia wel een beetje eng, omhoog is oke. We doen op het perron en bij de winkeltjes loopoefenenigen, en Monique doet haar best om de pups af te leiden, aandacht voor het baasje wordt beloond. Bij de koffie vermaken de pups zich met een kauwstaaf, gaat prima zo. Door al dat belonen voor aandacht voor de baas is mijn snoeptasje al leeg!!! Monique moet op tijd weg.

Susan en ik gaan met Dirk en Gaia nog even op het busstation kijken. We mogen wel even oefenen met in-en uit-stappen in de bus, de ene bus staat echt stil en de ander staat stil met draaiende moter.  Ook bij de bussen heb je verschillende “opstapjes”. Gaia is nog niet eerder in de bus geweest!

Op de terugreis in de trein naar Franeker is Gaia al in diepe rust.

8 november  Vanmorgen mocht Gaia mee naar  de huisarts, in de wachtkamer liep ze wat rond te snuffelen maar bij de huisarts ging ze mooi DOWN. Daarna liepen we naar de apotheek, de primera, de bakker en de Hema, daar ging ik ook  koffiedrinken, de eerste keer zat ze daar flink te blaffen, maar vanmorgen gaat het goed.

7  november  Vanmorgen aan de wandel om briefjes voor de kerk rond te brengen, Gaia loopt goed mee. Veel commando’s geoefend, doen we bijna  elke dag een poos. Maar ook met wandelen en spelen ben je altijd wel met oefeningen en commando’s bezig.Vanmiddag waren er jongetjes aan het voetballen op het veldje hier tegenover, Gaia mocht wel even mee doen. Ze rende vrolijk met de jongetjes mee maar sprong niet bij hun op en bleef netjes van de bal af! Vanavond weer mee naar KK2, Gaia vermaakte zich met een kauwstaafje en lekker slapen.

6 november  Vandaag was het een echte zondagse rustdag, voor ons en voor Gaia.

5 november  Vandaag was de pup terug kom middag, helaas waren er 6 afwezigen.

Maar Chelsey, Floor, Gaia, Gijs en Noora waren er dus wel. De pups herkennen elkaar niet meer volgens mij en Cenna herkent de pups ook niet meer. Ze moeten even weer aan elkaar wennen maar daarna gaat het prima.

Gaia sliep de hele avond!

zie ook Puppy’s  2011

4 november  Vanmorgen ook weer gestart met bouillon met suiker en water, rond de middag 2x handvol brokjes gegeven, lijkt goed te gaan. Ik vermoed dat ze gisteren toch iets geks heeft gegeten buiten….ze is nu weer heel levendig. Vanavond laat had ze voor het eerst weer ontlasting, gewoon stevig, heerlijk!

Het gebruik van de oortjes om de oogjes schoon te vegen lijkt wel een goeie tip, het is nog niet over maar het wordt zeker niet erger.

3 november  Tussen de middag moest Gaia opeens overgeven, 3 x echt de brokjes, daarna kokhalzen met gelig en wittig slijm, dan piepte ze eerst een beetje, het leek heel zielig,  theetijd had ze diarree, alleen maar water gegeven. ’s Avonds bouillon met suiker, nog 1x spuitdiarree, ze lag lekker op het kleed of op het kussen bij mij. De hele nacht is het goed gegaan!

2 november  Vanmorgen ging Gaia  mee naar de kapper, ze vermaakte  zich prima met een kauwstaafje, op een gegeven moment zat ze te knagen aan de voetsteunen bij de stoel! Via de Intertoys lopen we terug naar de auto.

Gaia weegt nu 14,8 kg, ze kreeg vanavond een ontwormtablet, gewoon door de brokjes eet Gaia de tablet zo op.

1 november  Vanmorgen lekker uitslapen! Het is prachtig weer. Op de kalender staat toch echt november maar het is vandaag warmer en mooier dan heel wat dagen van de afgelopen zomer. Cenna en Gaia spelen een hele poos buiten.

Aan het eind van de middag gingen we nog even naar de stad: fietswinkel, kruidvat, apotheek, boekwinkel, dierenwinkel. Ik zit te twijfelen of ik nog een mand zal kopen voor Gaia voor achter op de fiets, ze is nu echt te zwaar voor de rugzak, maar nu moet je dus steeds met de auto op pad want we wonen toch echt een flink eind uit het centrum, dat is lopend voor Gaia nog veel te ver.

Gaia had al een paar dagen een vies oogje en nu dus 2. Ik maak dat dan schoon met een watje met gekookt, afgekoeld water. Bij de dierenwinkel kreeg ik een heel andere tip: het oogje schoonvegen met haar eigen oortje….oke?!….proberen kan geen kwaad.

We oefenen elke dag de commando’s, het commando SPEEL met het touwballetje vindt Gaia even niet zo veel meer aan. DOWN > STAND gaat prima. Er zijn nu meerdere dagen zonder “ongelukjes”, maar Gaia geeft het helaas niet aan als ze moet plassen, alleen als ze in de bench zit.

31 oktober  Vanmorgen zat Gaia flink te blaffen in de bench toen ik aan het stofzuigen was, meestal slaapt ze of kijkt ze wel even op maar verder geen interesse. Dat moet je dan negeren maar dat is best wel moeilijk hoor! Vanmiddag ging Gaia weer mee naar MCL Harlingen, ze vermaakte zich met een kluifje en ging daarna lekker slapen. Op de terugweg gingen we in Franeker naar de boekhandel en de HEMA, daar gingen we ook even theedrinken, maar onder het theedrinken begon ze ook te blaffen. Eenmaal thuis heeft ze van 16-20.30 uur geslapen!

30 oktober  Vanmorgen ging Gaia mee naar de mis en ze heeft zich keurig gedragen.  Ivm keel/stemproblemen kon ik niet meezingen met koor dus kon ik mooi met Gaia in de kerk gaan zitten. Ook bij het koffiedrinken was ze heel rustig.

29 oktober  Vanmiddag ging Gaia lopend door de supermarkt, om mej. Speurneus een beetje bij de les te houden had ik kleine blokjes kaas op zak, nou dat werkt dus wel…daarna gingen we nog naar de HEMA en naar de markt. We kwamen veel bekenden tegen, maar ook veel onbekenden houden ons aan de praat. Maar voor Gaia was dat dus wel een mooie oefening!

28 oktober  Vanmorgen kwam Monique voor het 4de huisbezoek. We hebbben alle commando’s geoefend om te kijken hoe het gaat, of het goed gaat. We kregen ook weer nieuwe commando’s. GO TO BED op het kussen ipv in de bench, STAND, SIDE, DOWN zonder handhulp, SPEEL met touwbal uitbreiden, nu ook de bal overgooien en omhoog gooien, terwijl Gaia dan rustig moet blijven wachten, HIER mag extra beloond worden omdat blijkt dat dat voor veel pups toch moeilijk is en omdat dat eigenlijk het allerbelangrijkste commando is wat altijd opgevolgd moet worden. DRESSED en BACK (riem om/af) niet meer oefenen vanuit SIT maar vanuit STAND. En vaker RELEASE  (vrij) gebruiken! Ook oefenen met niks doen/hoeven, bv ergens op een bankje gaan zitten en de hond hoeft even niks, of als je bv ergens staat te praten ed.

DOWN

STAND

27 oktober  Vanmorgen gingen we lekker uitslapen. Het commando Back om de riem af te doen heeft Gaia ook al goed in de gaten.

26 oktober  Vanmiddag was de collectieve training in MCL Leeuwarden, erg leuk en leerzaam. We deden allerlei oefeningen in de zeer drukke “winkelstraat” vlakbij de ingang. Er kwam van alles voorbij, veel mensen, zowel patienten als bezoekers en kinderen, met krukken, rollators, rolstoelen, bedden, electrische wagentjes, karren, ballonnen, etc. We gingen ook oefenen met meelopen naast de rolstoel. We gingen weer in de lift, de hond moet bij elke deur altijd als laatste gaan, aanleren met BEHIND, behalve bij de liftdeur, dan moet je de hond VOORUIT sturen zowel in als uit de lift. En daarna gingen we lekker theedrinken in het restaurant, Gaia vermaakte zich keurig met een lekker kluifje ipv met de andere hondjes. Toen we thuis kwamen was Gaia wel moe, ze heeft heel lang geslapen.

25 oktober  Gaia is alweer 4 maanden oud. Toen ik haar vorige week ophaalde bij mijn zusje zag ik zelf pas hoe hard ze groeit, als je haar elke dag ziet valt dat minder op. Gaia weegt al 13,6 kg.

Chris vertrekt op dinsdag meestal om 5.00 uur, dan laat hij de honden ook nog even uit, vanmorgen dus maar niet, en ze bleven zowaar allebei lekker stil, doorslapen. Vanmiddag ging Gaia mee naar de apotheek, ze past nu niet meer in de rugzak, wordt echt te zwaar, ze zat wel even te blaffen toen we moesten wachten. De assistentens herkenden haar eerst niet eens, ze is ook flink gegroeid. Vanmiddag heeft het flink geregend maar het maakt Gaia niks uit. De afgelopen dagen was het flink koud maar wel droog.

We hebben vooral veel loopoefeningen gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *