3 maanden, 25 september 2011

21-24 oktober  We hebben vooral de loopoefeningen geoefend, los en aan de riem. Ik hou Cenna even wat meer apart binnen, want Gaia plast vooral binnen als ze aan het spelen is met Cenna, en het lijkt te werken. Als we dan na korte of steeds wat langere tijd naar buiten gaan moet ze wel heel erg nodig plassen maar het is wel buiten! Gaia geeft het niet echt aan dat ze moet plassen, behalve als ze in de bench ligt.

20 oktober  Terug van de logeerpartij. Gaia heeft de hele avond thuis geslapen,  even bekomen van alle nieuwe indrukken?

13-20 oktober  Wij gaan op verlate zomervakantie (ivm de pups)  6 dagen naar Rome, Gaia mag bij mijn zusje op de boerderij logeren. Gaia is regelmatig op bezoek geweest bij de koeien, ze keek toe bij het uitmesten van de paardenstal en ze  lag bij het hek te kijken als Gerbrich ging ponyrijden. De jonge poesjes werden op veilige afstand gehouden! Met de zindelijkheid ging het heel goed. Ze leek niet onwennig.

13 oktober  Gaia weegt 12,5 kg

12 oktober  Vanmiddag de 2de collectieve training in Leeuwarden met 4 pups, Jeroen uit Herpen was er ook bij. Gaia  is nu 3,5 mnd, Ginger 4 mnd, Dirk 6 mnd, en Zabien 11 mnd.

Op het parkeerterrein gingen we even oefenen met in de auto lopen over een stalen loopplank. In het winkelcentrum deden we weer allerlei oefeningen en weer met de lift en naar de schoenen winkel. In het pashokje, gordijn dicht en met een grote spiegel erin. Daarna gingen we weer naar de Intratuin, koffiedrinken en oefeningen doen. Gaia blaft nog wel wat naar de andere pups, tijdens de koffiepauze krijgt ze een heerlijke kauwstaaf, dan heeft ze daar alleen maar aandacht voor.

Die kauwstaaf was nog  lang niet op, vanavond tijdens de koorrepetitie heeft Gaia zich er nog een uur mee vermaakt.

11 oktober  Samen met Cenna en Gaia op “ziekenbezoek” bij ons Djoke in Groningen.

De dakbewerkers waren druk bezig, door het raam en op het dakterras en beneden even gekeken met Gaia.

10 oktober  Vanmiddag samen met Cenna gewandeld. Gaia heeft heel lang geslapen vanmiddag. Vanavond mee naar de start van KK2 cursus in Sebaldeburen, een uurtje rijden. Gaia zat ook hier eerst even te blaffen maar verder heeft ze gespeeld en geslapen.

Zondag 9 oktober  Tot mijn verbazing stond Gaia gisteren in de Leeuwarder Courant, een verkorte versie van een artikel in ons PKN Kerkblad.

Dit weekend gaat Gaia weer mee naar de late dienst.

8 oktober  Het is erg slecht weer vandaag, rond de middag lopen we weer langs de trap, nu gaat het veel beter, Gaia loopt los over de vlonder door de vijver, Gaia loopt voorzichtig maar het gaat prima, we hebben ook nog oefeningen gedaan op het speelveldje, er kwam een jogger voorbij, gaat prima, ook los op het fietspad gaat goed. Het oefenen van de commando’s gaat best goed.

Gaia is nog niet helemaal zindelijk, als ze in de bench zit blaft ze als ze moet plassen/poepen, maar als ze in de kamer speelt geeft ze het niet aan, dan gaat ze gewoon zitten….Je moet dus nog heel erg opletten.

7 oktober  Vanmorgen met Gaia aan de wandel door de wijk, even post bezorgen, nog geoefend bij de trap bij de snelweg, maar nu vindt Gaia de trap toch wel een beetje eng.

Vanmiddag ging ik in de kamer strijken, er lag een flinke stapel! Gaia zat eerst even met het snoer te prutsen en het tafelkleed vond ze wel een leuke tent, maar al snel ging ze lekker op het kleed liggen te spelen. Aan het eind van de middag gingen we naar de supermarkt, buiten liep Gaia naast de winkelwagen, binnen zat ze er weer in, ze blafte een paar keer in de winkel en stond met de pootjes over de rand van de wagen te kijken, maar al vrij snel gaf ze het op en ging slapen. Thuis heeft ze ook heel lang geslapen.

Gaia gaat regelmatig mee naar de douche, ze staat dan naar het water te kijken aan de binnenkant van de deur, en ze struunt wat rond in de badkamer, tja…….wij gooien de was van die dag meestal op de grond, nou dat is voor Gaia dus dikke pret, ze heeft in korte tijd een sok of onderbroek of washand helemaal kapot gebeten. Dus nu ligt de was niet meer op de grond!

Ik had thuis nog even geoefend voor koor, Gaia is al meerdere malen meegeweest naar koor, maar nu begon ze te blaffen, ahum, blijkbaar klinkt het op koor beter?!

6 oktober  Vanmorgen mocht Gaia weer mee naar de pedicure, nu gingen we lopend, dat ging prima, Gaia snuffelde eerst wat rond maar ging daarna lekker met haar kauwstaafje aan de gang.

Vanmiddag gingen we naar MCL Harlingen, maar onze afspraak bleek niet te kloppen, nog even gewinkeld in Franeker, in een kledingwinkel zag ik wat leuks, na enige twijfel ivm Gaia toch gaan passen, Gaia ging mee in het pashokje, dat ging prima. Het was rustig in de winkel, nog een heel leuk gesprek met de verkoopster, over Gaia uiteraard.

Vanavond mocht Gaia weer mee naar de laatste koorrepetitie in Harlingen.

5 oktober  Vanmorgen kwam Monique van HN voor het 3de huisbezoek. Gaia lag eerst nog een flinke poos te slapen, zeg maar snurken. We hebben de 1ste testdag eerst besproken.

We gingen aan de wandel door de wijk, op het speelveldje los  loopoefeningen doen, een stuk los meelopen, als ze blaft naar andere honden meteen aan de riem en doorlopen. We kwamen een grote Bordeaux Dog tegen, Gaia vond het eerst wel eng, aan de riem gedaan. We gingen weer over de vlonder aan de riem, Gaia vond het nog wel spannend. Aan de overkant weer los, paadje tussen de sloot en de vijver, gaat goed, weer loopoefeningen, als ze te ver weg  loopt omdraaien en de andere kant uitlopen. Dan kwam ze toch vrij snel weer terug lopen. In de tuin nog loopoefeningen aan de riem geoefend, met achteruit lopen en indraaien. Ook nog commando’s erbij gekregen: Back voor het afdoen van de riem, Hier + Sit, Genoeg geoefend met brokjes op de hand, veel vaker Release geven na een commando.

4 oktober  Vanmiddag gingen we op bezoek bij zus Cenna in Wijnaldum om de stamboom te brengen. De pups herkennen elkaar volgens mij niet meer maar ze hebben wel heel enthousiast gespeeld samen.

Gaia weegt al 11,6 kg.

3 oktober   Vanmiddag gingen we naar de supermarkt, Gaia liep buiten en ong. 1/3 van de winkel naast de winkelwagen mee, dat gaat best goed maar dan valt het wel op dat daar ook van alles op de vloer ligt wat door mej. Speurneus wel wordt gesignaleerd! Daarna ging Gaia weer slapen in de winkelwagen, Gaia gebruikte een brood als hoofdkussen.

Vandaag kreeg Gaia een grotere bench.

 Zondag 2 oktober  Vanmiddag/avond gingen we naar ons Djoke in de studentenstad Groningen, het was prachtig weer, volle terrasjes en ook nog Koopzondag. Djoke woont 3-hoog zonder lift, dus effe tillen. We gaan wandelen en winkelen. Meteen om de hoek in de Poelestraat staan 6 motorrijders klaar voor vertrek, Gaia probeert eerst weg te komen en zich achter mij te verstoppen, maar als wij rustig blijven staan om te kijken wordt ze ook rustig. Gaia loopt heel goed mee in al die drukte. Bij de Media Markt vindt ze het wel genoeg geweest en gaat op de grond liggen om te gaan slapen, dus maar even in de rugzak. We zoeken een terrasje op aan het water en in het zonnetje, Gaia ligt te slapen onder het tafeltje. Na een middagslaapje loopt ze weer vrolijk mee terug naar Djoke haar kamer.

1 oktober  Vanmiddag gingen we naar mijn zusje Akke in Broek bij Joure, zij wonen op een boerderij. Samen met Gerbrich, mijn nichtje, gaan we bij de koeien kijken, moeder Cenna is nog steeds bang voor de koeien dus die hebben we heel bewust thuis gelaten! Gaia vindt het wel wat vreemd maar ze is niet bang. Als Wobbe komt binnen rijden met een grote  trekker en wagen om het gras te lossen maakt dat wel veel kabaal, Gaia probeert in eerste instantie om weg te lopen, maar het went ook wel.

Tja, dit is onze Elmo niet…….Elmo wordt door Gaia gewoon belaagd, maar dat durft ze nu toch niet te proberen.

Er zijn ook 5  jonge poesjes van 4 weken oud, we houden Gaia een beetje op afstand. Hert was vandaag weer prachtig weer.

30 september  Vanmorgen ging Gaia weer mee op de fiets naar de kapper, het was heerlijk weer, 25 graden, bij de kapper zat Gaia eerst een poosje te blaffen, maar door het te negeren gaf ze het al redelijk snel op en ging liggen slapen. Daarna liepen we naar de dierenwinkel, dat is altijd feest! We fietsten nog even langs de supermarkt. Vanavond (vrijdag) mocht Gaia weer mee naar het werk.

29 september  Vandaag was ik de hele dag weg voor een verplichte cursus. Het was weer prachtig weer. Vanavond mocht Gaia mee naar een extra koorrepetitie in Harlingen, je moet een smalle trap op naar boven en dan sta je dus echt naast het orgel te zingen. Gaia liep eerst een beetje heen en weer maar daarna ging ze  lekker slapen.

28 september  Vanmorgen zaten we al om 6.30  uur in de auto, op weg naar het opleidingscentrum van Hulphond Nederland in Herpen, N.BR. voor de 1ste testdag met 3 maanden. We konden bijna steeds goed doorrijden en waren voor 9.00 uur in Herpen. Het was flink mistig onderweg maar in Herpen wordt het 25 graden. Als we bijna in Herpen zijn blijkt dat broer Gijs achter ons rijdt met zijn gastgezin uit Groningen. Wij zitten in de eerste groep van vandaag, 9.30-11.00 uur, maximaal 6 pups per groep. We krijgen eerst een korte uitleg en een lekkere bak koffie. Daarna gingen we op het veld oefeningen doen. Let’s go, sit, down, hier, er komt iemand voorbij op de fiets en er komt iemand langsrennen met een grote regenjas te wapperen, zowel Gaia als ik zagen de laatste niet  aankomen en Gaia schrok even flink. Maar ze herstelde zich goed. Daarna hebben we nog een theorieles, Gaia zit nu constant te blaffen tegen broer Gijs en houdt maar niet op, ze krijgt even een time out, letterlijk, dit was eigenlijk  Gaia haar 1ste echte collectieve training dus ik maak me er maar niet al  te druk om…………

DOWN

HIER

broer Gijs

Het valt nog niet mee om even een leuk plaatje te schieten van broer en zus!

Omdat we ong 11.00 uur al klaar zijn gaan we gezellig op bezoek bij mijn zusje Margje  in Wageningen, we zijn toch echt in de buurt. Gaia mag mee naar school om Tula van school op te halen.

Sinds kort hebben ze tot hun verrassing ipv 2 nu 4 cavia’s, ze hebben een mooi buitenhok gekregen. Gaia loopt er snuffelend omheen.

Bij hun in de straat wordt nog volop gebouwd. Gaia kijkt wel wat raar op van al die vreemde geluiden.

Na de thee vertrekken we naar huis, maar door 2 files door ongelukken zijn we uiteindelijk pas om 19.15 thuis. Het was wel een lange en warme en vermoeiende dag. Gaia slaapt trouwens bijna continu al die uren in de auto.

27 september  Vandaag gingen we voor de 3de vaccinatie naar de dierenarts in Sneek. Gaia weegt al 11 kg.

We gingen ook even naar de Welkoop, daar waren heel veel konijntjes, ook hele jonge konijntjes nog.

Omdat we toch al halverwege waren reden we door naar mijn ouders, die aan het  Tjeukemeer wonen. We gingen aan de wandel om bij heit zijn schapen te kijken en bij het meer. Zowel de schapen als Gaia bekijken het van afstand.

26 september  Vanmorgen ging Gaia mee naar het priklab in MCL Harlingen, ze zat een paar keer te blaffen in de wachtkamer! Terwijl ze voor me zat gleed ze gewoon achteruit zo glad was de vloer in de wachtkamer….We gingen even koffiedrinken in het restaurant, daar blafte ze ook een paar keer. Er kwamen veel rolstoelen voorbij omdat het bijna etenstijd was. Gaia plaste en poepte keurig buiten, dat is nog wel een beetje spannend als je ergens wat langer bent.

Daarna gingen we tanken, en ja hoor, daar ging ze mooi bij de kassa zitten te plassen….

Daarna gingen we in Franeker naar de supermarkt, dat was voor en in het weekend niet meer gelukt. Ook in de supermarkt blafte ze een paar keer, dat had ze tot nu toe nog niet gedaan als we ergens naar toe gingen. Maar ze kan wel blaffen! Moeder Cenna heeft het eerste jaar nooit geblaft!

Zondag 25 september  Vandaag is Gaia 3 maanden oud. Het lijkt net of ze al veel langer bij ons is. Het is een schatje! Vanmorgen sliep Gaia zowaar tot 7.45 uur, tot zolang heeft ze nog niet eerder uitgeslapen…

Vandaag was Juca ook nog bij ons, maar ze mochten niet meer zo wild samen spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *