Week 13

24 september   We hebben een loge, Juca, 6 mnd oud. De “kleintjes”  doen wel heel druk samen, en ze houden nooit weer op. Cenna probeert de jeugd tot rust te manen door gewapend met een speeltje of een grote knuffel tussen hen in te gaan staan maar het helpt niet echt. Dus haal ik ze maar uitelkaar, de 1 in het gaas op het terras en de ander in de tuin,  of de 1 in de bench en de ander niet, of de 1 in de kamer en de ander in de gang of allebei in de bench…… Cenna en Juca spelen wel rustig samen. Cenna en Gaia trouwens ook.

Samen water drinken, Juca heeft nog wat last van baknijd, maar dit  gaat goed. Juca ging samen met Cenna brokjes eten, gewoon uitproberen, dat was wel grappig, want Cenna en Juca aten elkaars bakje leeg! (ze hebben allebei iets anders)

Soms wel even met zijn 3-en spelen.

 

Als Gaia slaapt gaan Juca en Cenna aan de wandel.

23 september  Vandaag was onze 1ste (ingelaste) collectieve training. Samen met Dirk, 6 mnd oud, gingen we naar het Winkelcentrum Leeuwarden Oost, om van alles te oefenen. We gingen in de hal oefeningen doen, met de lift naar boven, Gaia loopt nu ook zo de lift in,   naar de schoenenwinkel, daar was een mw ijverig aan het stofzuigen. We gingen ook naar de Intratuin daar vlakbij, lekker koffiedrinken, konden de honden even uitrusten,  en ook in de Intratuin allerlei oefeningen doen. Voor Gaia was het een lange morgen.

Gaia mag weer mee naar de late dienst, ze slaapt weer heel veel.

22 september  Vanmorgen heel vroeg opgestaan om Gaia een poosje te vermaken voordat ik vertrek  naar mijn werk. Als ik weer thuis kom gaan we gezellig met Cenna aan de wandel, Gaia loopt voor de eerste keer zelf over de vlonder door de vijver bij ons in de wijk, tot nu toe zat ze dan alweer in de rugzak. Gaia kijkt meerdere malen over de rand van de vlonder en gluurt ook tussen de spleetjes in het hout naar het water onder ons. Verderop weer in de rugzak, maar ze wordt wel zwaar! We lopen ook boven langs het pad naast de snelweg.

 

21 september  Veel regen. Vandaag mag Gaia voor de 2de keer mee naar Life Lines. Gaia stapt nu zomaar in de lift, er zijn nu  ’s morgensvroeg veel meer deelnemers aanwezig dan de vorige keer op middag, veel leuke hondenpraatjes! Het commando HIER doet Gaia al heel goed, ook op wat grotere afstand en ook als ze net leuk aan het dollen is met Cenna of met Elmo, de poes, knap hoor! DROP IT blijft een erg leuk spelletje! ’s Avonds weer mee naar koor, Gaia was nu wel een poosje wakker, spelen. ’s Avonds laat nog even mee naar Juca omdat hij een paar dagen komt logeren, ze doen allebei wel druk.

Gaia weegt 10,1 kg.

20 september   De baas vertrekt op dinsdag meestal  al om 5.00 uur, hij laat  Cenna dan wel even uit en Gaia nu dus ook even in de tuin, want de dames worden wel wakker, maar Gaia protesteerde daarna nog een flinke poos omdat ze nog verder moest slapen. Maar mijn bed lag ook wel lekker, na 20 minuten ging ze toch maar weer slapen. Vandaag ook een rustig dagje. Vanmorgen gingen we op de fiets en in de rugzak naar de stad. Gaia liep mee door de boekwinkel en de Hema, op de terugweg nog even door de supermarkt. Vanavond ging Gaia weer een poosje mee naar boven, daar staat mijn PC, maar ze ging alweer slapen, we hadden net daarvoor wel veel commando’s geoefend. Het is heel leuk om te zien hoe snel zo’n kleine pup een heleboel woordjes, opdrachten kan leren. Sommige commando’s zijn ook wel leuke, of beter gezegd lekkere spelletjes, bv DROP IT: Gaia pakt in de tuin een steentje in de bek, DROP IT, gauw loslaten, brokje, EN meteen het volgende steentje pakken, etc…….Gaia zat even op schoot toen ik zat te computeren, ik had mijn leesbril op, tja het vrouwtje wordt ook ouder, maar Gaia vond de bril toch wel gek, ze probeerde hem te pakken.

19 september  Vandaag een rustig dagje. Vanmorgen vroeg heeft Gaia een deel van Cenna haar ontbijt/grote brokken opgepeuzeld, Cenna ging zelfs een stapje opzij zodat Gaia er beter bij kon, maar dat is niet de bedoeling dames! Vanmiddag kreeg Gaia een klein kauwstaafje, Cenna zou het afpakken, maar na een vermaning ging ze op 20 cm afstand liggend toekijken tot Gaia het eindelijk op had. Vanmiddag werd het nog even lekker weer, 18 graden met zonnetje, lekker buiten spelen.

Zondag 18 september  Vandaag ging Gaia voor het eerst mee naar een echte kerkdienst, en dat ging prima, ze zat heel even zacht te piepen, en ze sprong wat onder de bank op en neer, ze probeerde ook nog even aan het houtwerk te knagen, maar verder lag ze lekker te slapen, op de vloer of op schoot. Na afloop gingen we nog even wat drinken in de stad, daarvoor moest Gaia wel een eindje mee lopen, maar alles ging prima. Er lag veel rommel op straat, waar Gaia natuurlijk wel belangstelling voor heeft.

Vandaag kreeg Gaia voor de 1ste x anti-vlooien-druppeltjes, Cenna en de katten krijgen die elke maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *