Week 12

17 september   Een dag invallen op het werk  ivm ziekte, het is zaterdag, dus ik neem Gaia maar mee, ze heeft weer veel geslapen. Mijn collega blijkt wel een beetje schrik van honden te hebben omdat ze 10 jaar geleden is aangevallen en gebeten door 6 Dobermans. Ivm de Open Dagen Vliegbasis Leeuwarden rijden we ’s morgens een eind om en ’s avond over de provinciale weg, maar dan staan we dus toch in de file, de snelweg is afgesloten ( tussen Marssum en Dronrijp) en wordt gebruikt als parkeerterrein. Gaia ligt  in de auto bijna altijd te slapen.

Aan het eind van de middag regent het flink, toch maar eens aan de wandel vandaag, met de paraplu, Gaia vindt het niet zo’n probleem al die regen.

’s Avonds gaan we naar de afsluiting van  AD Franeker, Vuurwerk! Gaia zit veilig in de rugzak. Het is al aardig donker. Er is veel publiek op de been. Gaia schrikt wel even van de eerste knallen en van de allerlaatste harde knal, maar daartussen vindt ze het wel oke. Ze vermaakt zich met afwisselend het vuurwerk en al die mensen om ons heen te bekijken. Ze schrikt ook niet van het applaus.

16 september  Vandaag veel boodschappen halen bij de supermarkt, Gaia slaapt weer in de winkelwagen. De eigenaar komt naar ons toe om te vertellen dat er afgelopen week iemand in de rolstoel met een hulphond in de winkel is geweest, waarop ik eruitflap, oh maar deze is hier al heel vaak geweest, pas dan ziet hij dat Gaia in de winkelwagen ligt te slapen!

We gaan samen met Cenna aan de wandel, Gaia in de rugzak, er komen veel vliegtuigen over ivm de Open Dagen militaire vliegbasis Leeuwarden. Gaia geeft er niet veel om.

’s Avonds gaan we zomaar even uit eten in Harlingen, Gaia mag mee.  De mensen aan de tafel naast ons hebben ook een hondje mee, er worden een paar blafjes uitgewisseld maar verder is het oke.

15 september  Vandaag hebben we een vrije dag? Leuk geprobeerd, Gaia wordt om 6.45 uur wakker, dus uit de veren voor een plasstop in de tuin, ze krijgt meteen haar brokjes en mag mee naar boven, na heel even  spelen op het bed gaat ze lekker slapen in mijn bed, en ik  dus ook nog even….

Tijdens het douchen speelt Gaia in de badkamer, maar ze vindt het wel heel gek allemaal.

We gaan samen krantjes rondbrengen in de wijk, het wordt heerlijk zonnig weer. Lekker buiten spelen en slapen. Gaia probeert haar eigen schaduw te vangen. Ze is nog wel een beetj bang voor de schaduwen ’s avonds laat op straat.

Wie begint?

Vanavond mocht Gaia mee naar een info avond in Harlingen, ze wilde niet op de grond liggen, ze heeft een hele poos op schoot geslapen.

14 september  Vanmorgen mocht Gaia mee naar de tennisbaan, even kijken bij mijn tennismaatjes, maar we hadden het zo getimed dat het bijna koffietijd was!

Vanmiddag op de fiets in de rugzak mee naar de stad, AD in Franeker, feest, een braderie en een kleine kermis, weer veel lawaai dus, en een kindermiddag met muziek en spel en knutselen. Maar Gaia viel op de kermis in de rugzak in slaap. We ontmoeten Duitse toeristen met 2 hele grote honden, de ene hond gromde maar de andere vond Gaia wel lief.

Heel toevallig kwamen we op de terugweg zusje Cenna tegen in de auto, dat was wel even gezellig.

Vanavond mocht Gaia weer mee naar koor. Gaia probeerde de figuurtjes in het kleed dmv graven te pakken te krijgen.

Vandaag was de eerste dag zonder een “ongelukje” in huis.

13 september  Vanmorgen op de fiets naar de supermarkt, bij de ingang zit een gitarist te zingen, even kijken natuurlijk, speciaal voor Gaia zingt hij een liedje over een hondje.

Zowel Gaia als de eenden in onze tuin bewaren een gepaste afstand, maar de eenden lijken het toch niet echt te vertrouwen, als Gaia in de tuin verschijnt verdwijnen de eenden al snel in het water, Gaia staat dan soms op het randje van de waterkant om te kijken wat die vreemde vogels allemaal doen in het water.

12 september  Vanmorgen is Gaia weer meegeweest naar het bos.

Op de terugweg bij de kippen van buurman gekeken, zowel de kippen als Gaia bewaren een gepaste afstand.

Vanmiddag op bezoek geweest bij de buren op de boerderij, zij hebben 2 Berner Senners, van 5  jaar en 7 maanden oud.

We hebben inmiddels al heel wat honden uit de wijk ontmoet, Gaia is niet bang, ze was alleen bang voor een boxer.

11 september

Vanmiddag mocht Gaia mee naar een speciale koorrepetitie, 2 liedjes,  voor een korte dienst in de tent. Toen we naar de tent liepen zagen we wel een heel bijzonder hondje, een pupje van 10 weken oud, 1 kg zwaar, een Chihuahua pup. Bij de tent staat een grote Dobermann, ze dagen elkaar wat uit, maar het gaat goed.

Vanavond zou de baas Gaia even snel buiten laten plassen en dan zouden we weg met de auto, al na een paar seconden komt er een kletsnatte Gaia binnen rennen? Verklaring van de baas: tja, ze liep achteruit en daardoor viel ze in de sloot….maar ze kon heel goed zwemmen! Tja baas, maar een hulphondje mocht toch niet zwemmen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *