Gaia alweer 11 weken oud

We zijn de afgelopen 2 weken veel op pad geweest, Gaia in de rugzak mee op de fiets of aan de wandel, zelf kleine eindjes wandelen en mee in de auto, maar Gaia slaapt ook nog heel veel.  Bijna overal waar ze mee naar toe mag gaat ze liggen slapen. De rugzak zal niet plezier voor lange duur zijn, Gaia is al 9 kilo dus dat sjouw ik niet zolang meer…

10 september, ’s morgens

10 september  ’s Morgens op de fiets naar de stad, markt en boekenmarkt, in de kerk wordt het orgel bespeeld, ook even geluisterd uiteraard. Bij alle winkels waar we tot nu toe zijn geweest (in Franeker) mag de hulphond mee naar binnen.  Ook bij de supermarkt en de apotheek, en ook bij de kerk is ze welkom. Fantastisch. Een oude mevrouw met een rollator houdt ons een poos aan de praat, zij heeft zelf ook altijd een hondje gehad. Om even uit te rusten drinken we even een kopje koffie in de stad.

9, 10 september  Gaia gaat mee naar de late dienst, een nieuwe, illegale Zorgcentralist.

Ik had thuis al 2 dagen de reisbench in de kamer staan maar het leek Gaia geen goed idee om daar in te slapen, maar op de Zorgcentrale vindt ze het geen probleem. Onze nieuwe telefoniste heeft de meeste uren slapend “verwerkt”.

Er is blijkbaar iets te doen in de stad (Leeuwarden) want er klinkt veel muziek lawaai, dat vindt Gaia niet echt leuk. ’s Avonds is het gigantisch onweer, het weerlicht gewoon aan een stuk door, maar we moeten toch naar huis, met de auto, het maakt Gaia niets uit… Als we thuis nog een kleine plasstop maken in het onweer horen we ook veel lawaai van een dorpsfeest in de buurt, dat vindt Gaia ook niet echt leuk, ze schrikt ook nog van de schaduwen op straat ’s avonds laat bij het laatste rondje.

9 september   Met de auto naar de supermarkt, de glasbak vindt Gaia wel oke, Gaia loopt buiten zelf naast de winkelwagen, dat gaat best goed, in de winkel toch maar weer in de winkelwagen, en ja hoor , Gaia gaat maar weer slapen.

8 september   komt Monique van HN voor het 2de huisbezoek. Het is erg slecht weer maar we gaan toch een blokje om, Gaia wordt even “geplaagd” met de paraplu maar ze geeft er niks om.

We lopen vooruit op de commando’s, Gaia heeft al meerdere commando’s geleerd die ik voor Cenna gebruik, maar voor HN heet het anders, dat is even wennen en opletten. bv Nee nee of Los weet Gaia al heel goed,  bv iets loslaten, ergens mee ophouden ed.  Mijn Nee nee of los wordt GENOEG of DROP IT. bv Wacht wordt WAIT, Af wordt DOWN.

Nieuw is ook GO TO BED, RELEASE,  SPEEL + DROP IT.  We gaan  actief met HIER oefenen, maar dat heeft Gaia dus ook al gehoord.

Cenna kent veel commando’s als woord en/of handgebaar, maar de hulphond leert alleen het gesproken commando, want de kans is erg groot dat het toekomstige baasje de handgebaren niet of onvoldoende kan geven.

Nog een heel nieuw commando is DRESSED, Gaia moet zelf de kop door de lus van de riem steken.

7 september    Past dat op de pasfoto?

Het heeft heel veel geregend, door het afvoersysteem in onze wijk blijft het ook wel even in de straat liggen, Gaia banjert vrolijk door de plassen.

’s Avonds wordt Gaia aangemeld als nieuw koorlid, we oefenen elke woensdagavond van 18.30-19.45 uur, dus dat is wel een mooie tijd. Het is een kerkkoor, we zingen allerlei genres, begeleiding met digitale piano.

6 september  We brengen Thijs naar school in LWD omdat hij veel spullen mee moet nemen, Gaia vermaakt zich heel even met de losse draden aan de vloerbedekking en gaat daarna slapen. We lopen een klein eindje door het drukke verkeer in het centrum van LWD. Daarna gaan we nog even bij mijn collega’s op de koffie.

5 september   ’s middags

4 september     Gaia mocht mee naar de BBQ bij de kerk, maar Gaia lag steeds mooi onder de tafel te slapen.

 ’s avonds laat thuis

3 september     ’s morgens vroeg

Na de koffie horen we een drumband spelen, er blijkt in een andere wijk buurtfeest te zijn, dus op de fiets er naar toe. Gaia schrikt wel even van de eerste trommels maar daarna loopt ze parmantig mee in de stoet achter de muziek aan. De kinderen hebben allemaal ballonnen, dat is is ook erg interessant.

Vanmiddag is mijn uitgestelde  “Sarah” feestje, een BBQ in de tuin met ongeveer 40 personen, in deze superslechte zomer is het zowaar toch nog  1 dag prachtig weer, 28 graden! Gaia vermaakt zich met de visite en de kinderen maar slaapt ook nog heel veel.

2 september    Voor de 2de vaccinatie naar de dierenarts, Gaia wilde niet oversteken dus toen trok ik haar even mee aan de riem, maar ze moest toen gelijk overgeven… Gaia vindt de andere dieren in de wachtkamer erg interessant, ze is niet bang, bij de dierenarts gaat ze meteen relaxed op de onderzoekstafel liggen.

Cenna gaat gezellig mee.

1 september   Gaia gaat ’s morgens mee naar de pedicure, ze gaat meteen onder mijn stoel liggen slapen.

Als we uit de supermarkt komen staat er een vrachtauto te laden/lossen, dat maakt het nodige lawaai, Gaia schrikt eerst wel even maar daarna staat ze rustig te kijken.

’s avonds

Cenna en Gaia in diepe rust, Gaia slaapt in de versleten, zeg maar door 11 pups gesloopte,  poezenmand.

31 augustus     Gaia is voor de 3de nacht schoon in de bench, de eerste 4 nachten in de bench had ze gepoept!

’s Middags ijverig oefenen met de 1ste commando’s:

NAAM – GOED ZO – PIPI- SIT- LET’S GO   en bij de voerbak na SIT ook even WAIT en dan SMULLEN.

De container is nog wel een eng ding hoor, en het deksel van de poepprullenbak op straat maakt ook veel lawaai.

30 augustus

Cenna en Gaia kunnen heel leuk spelen samen. Cenna gaat regelmatig uitnodigend op de rug liggen, nou dan komt Gaia echt wel, op een gegeven moment pakt Cenna haar dan tussen beide voorpoten vast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *