Dag 66, 1ste dag “alleen”

Zie voor de eerste 9 weken in het leventje van pup Gaia bij Puppy’s 2011, Gaia is het pupje met het donkergele lintje. Zij was de 7de pup in een rijtje van 11 pups, zij was bij de geboorte de lichtste met 400 gram. (het gemiddelde geboortegewicht voor een labradorpup is 400 gram!)

Vandaag is de eerste dag  als enigst pupje op de Oevergast. Vanmorgen aan de wandel samen met Cenna naar het Franekerbos, grotendeels in de rugzak!

Onderweg valt er van alles te beleven, er staan paarden in de wei en Gaia maakt kennis met een buurmeisje in de rolstoel.

Wie zit daar zo alleen in het grote bos?

Er valt van alles te besnuffelen.

Vanmiddag mee in de auto naar Leeuwarden, ongeveer 20 km, Gaia vindt het nog niet leuk in de auto, in de kofferbak, ze zat de hele tijd te “huilen” en ik zag regelmatig een kopje boven de achterbank uit springen, protest dus. In de parkeergarage naast de auto snel een plasje, de lift wordt niet vrijwillig betreden, dan maar op de arm, tijdens het gesprek van ong een uur ligt Gaia te slapen onder mijn stoel, daarna weer met de lift naar beneden, even naar de dierenwinkel en de boekhandel, Gaia slaapt in de rugzak. Bij de dierenwinkel heb ik een  nieuwe poezenmand gekocht omdat de 11 pups de oude hebben gesloopt. Op de terugweg mocht Gaia in de poezenmand op de voorstoel, en ja hoor, toen ging ze meteen slapen in de auto.

Thuis gekomen had Cenna een kauwstaaf, dat leek Gaia ook wel wat, ze kreeg een puppy kauwstaafje, maar nee hoor, ze moest die grote van Cenna, en Cenna wilde wel ruilen, maar Cenna heeft het puppy staafje in een paar tellen op!

Maar je wordt er wel moe van, zo’n dagje, Gaia sliep van 16.00-19.30 uur.


Hoe het begon.

Door de handicap van ons Thijs hebben wij in 2008 veel mensen ontmoet met een blindegeleidehond. Dat waren vooral labradors, golden retrievers en ook herders. In die periode ontstond het idee om in de toekomst een pupje te schenken aan het goede doel, KNGF of Hulphond. Onze kennel stond toen nog in de kinderschoenen. Cenna haar 1ste nestje was rond de Kerst,  tot mijn grote verdriet,  net geeindigd in een miskraam.

Vorig jaar (2010) hadden wij ons aangemeld met de vraag of Hulphond Nederland ook belang/belangstelling had voor onze pups. Na het uitwisselen van papieren van de teef en de reu en een kennismakingsgesprek leek dat een goed plan. Toen de pups 5 weken oud waren kwam Kim, een gedragsdeskundige en verantwoordelijk voor de inkoop van de pups, bij het nest kijken, ze riep al na 5 minuten: Goh Froukje, wat zijn ze al goed gesocialiseerd, en ik dacht  verbaasd: hoe ziet ze dat zo snel? Na 7 weken werd er bij alle pups een gedragstest gedaan en daarna werd er een teefje en een reutje uitgekozen. Ik had toen aangegeven dat ik zelf ook wel graag gastgezin wilde worden en na een officieele intake en voorbereidende theorie- en praktijklessen kon dat dit jaar (2011) ook doorgaan.

Spannend hoor!

Hulphond Nederland

 17 maart 2011 kregen we bezoek van Monique, de pup instructrice van Hulphond Nederland in Noord Nederland.  Het is de bedoeling dat we deze zomer zelf gastgezin worden voor 1 van ons eigen gefokte pups, de pup blijft 12-14 maanden in het gastgezin en gaat daarna naar het opleidingscentrum in Herpen (N. Brabant) voor een aantal maanden, en wordt dan gekoppeld aan een “gehandicapte” , dat kan een motorisch gehandicapte zijn, maar ook iemand die doof is of epilepsie heeft.

Vorig jaar zijn 2 van onze pups naar een gastgezin van Hulphond.nl gegaan en dat gaat heel goed. Het blijft altijd spannend of de pups het ook echt gaan redden als hulphond. Als ze 1 jaar oud zijn worden de heupen, ellebogen en ogen gecontroleerd, dat moet ook echt  goed zijn anders gaan ze niet naar de opleiding in Herpen.

Deze prachtige auto hebben wij dus nog nooit eerder gezien.

24 maart 2011

Ik ben vandaag in Assen geweest voor de 1ste praktijkles, Cenna was ook mee. Er waren 4 kleine pups met hun gastgezin en een aantal gastgezinnen in spe.

7 en 14 april ging de reis naar Herpen, N. Br. naar het opleidingscentrum van Hulphond Nederland, voor de eerste theorielessen.

Cenna ging ook mee, ondanks de lange autorit ( 2,5 uur) en de lange theorieles (ruim 3 uren) heeft ze zich keurig gedragen. Maar toen juf Karin enthousiast de zogenaamde pupjes ging  roepen kwam Cenna wel heel enthousiast aanrennen. Cenna mocht mee omdat we de reis combineerden met een kennismakingsbezoek bij dekreuen.

Dinsdag 7 juni gaan we weer naar Assen voor een praktijkles. Het was ‘s morgens nog niet zo warm gelukkig, Cenna heeft vrolijk meegedaan ondanks 6,5 week dracht, ze is al duidelijk zichtbaar gegroeid. Die kleine pups zijn toch wel erg schattig hoor.

Er gaan weer 2 van onze pups naar een gastgezin voor Hulphond Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *