Dag 1

Vandaag, zaterdag 25 juni,  zijn onze pups geboren, na 64 dagen dracht, het was best lang wachten, de vorige nestjes kwamen met 60 en 62 dagen.

Cenna was de afgelopen week nog flink gegroeid maar de pups ook.

Het 1ste  reutje werd om 6.20 uur geboren, het laatste teefje om 14.00 uur. Tussen het  1ste en 2de reutje zat bijna 2 uren, bij de daarop volgende 7 teefjes soms maar 5 of 15 minuten. Daarna werd er na ruim een uur nog 1 reutje en toen na 1,5 uur nog 1 teefje geboren.

We rekenden op 10 pups! Op de echo met 6 weken was het onduidelijk, 10 pups, misschien 11 pups? Een uur na de 10de pup gebeurde er niets meer, dus vol ijver de werpkist verschoond. De pups liggen dan even in de doos naast de werpkist en Cenna even meelokken voor een sanitaire stop in de tuin…maar dat is Cenna niet naar de zin…maar toch enigzins een verrassing…..1,5 uur na het 3de reutje wordt er nog een 8ste teefje geboren.

Het 1ste reutje, geboren om 6.20 uur.

Het 2de reutje, geboren om 8.10 uur.

De eerste teefjes, geboren om 8.45 en 8.50 uur.

De warme kruik is al heel snel ontdekt, er hangt ook een warmte lamp/biggenlamp boven de werpkist. De pups worden nl geboren met een flinke ondertemp die na ongeveer een week op normale waarde is.

De pups wegen tussen 400-490 gram. Het lichtblauwe reutje is de zwaarste, het donkergele teefje is de lichtste van het stel. Het gemiddelde geboortegewicht voor een labradorpup is 400 gram.

 Cenna en de pups maken het goed.

De dierenarts heeft het vandaag erg druk met spoedgevallen, tja, zaterdag he, dus eigenlijk geen tijd voor nestcontrole,  na telefonisch overleg is besloten dat  ik zelf aan de bel zou trekken als ik iets niet vertrouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *